Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mobbing ve aşağılama karşısında ne yapabilirim?

hasan87

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar merhaba, yaklaşık bir buçuk yıl önce ekpss ile üniversitelerden birine atandım.Bir buçuk senedir çeşitli mobbing türlerine maruz kaldım ve kalıyorum çektiğim sıkıntılardan dolayı psikiyatrik hastalıklarla mücadele ediyordum
atanmamla beraber durumumda biraz düzelme oldu çünkü düzenli bir işe sahip değildim bu kafamı çok kurcalıyordu.Ancak işlerin kamuda da farklı döndüğünü anladım engelli ya da psikiyatrik hastalıkların olsa bile mobbinge maruz kalıyorsun.

Bir kere kamu hastanesi'ne gittiğimde oranın güvenliği tarafından darp edildim ve dayak yedim diğer güvenlikler adamı üzerimden zor aldılar. Burda ise kamu işçisi tarafından bir aşağılanmaya maruz kaldım. Şöyle ki aynı oda da maalesef bir buçuk senedir maruz kaldığım mobbingten dolayı çalışanla tartıştık iki kere artık mobbingleri bana karşı saygısızlık boyutuna ulaşmıştı ve sesimi çıkarmaya karar vermiştim.
Daha sonra ise orda çalışan kamu işçisi İstanbul'dan bu şehre geldim ben bana "İstanbul'un delilerine burda etek girdirirler" tarzı bir aşağılamada bulundu. Orda İstanbul'dan gelen bir tek benim ve psikiyatrik hastalıkları olduğu bilinen tek kişide benim

bu durumda ne yapayım olay bu cuma oldu. Diğeriyle tartışırken kafam onla meşguldü ancak sonra algılaya bildim söylediği bu sözü.

ooo arkadaş daha çok yeni memursun hele bir çalış biraz bakalım bu kadar kolay kafaya takma evet o lafı muhtemelen sana demişler deseler nolacak bana alenen arkamdan şizo diye bağırdılar sen işini yapıyorsan afedersin ama s*ttr et terbiyesizleri

@hasan87, kardeşim sağolasın dürüst olup söylesen bir dert yalancı olup saklasan başka dert bizleri bu durumda bırakanları Allah'ın adaletine havale ediyorum onların da çocukları var kimsenin evladına beddua etmem ama Allah görüyor

@hasan87, o kişi sana mobing uygularken ses kaydı al ve o ses kaydıyla birlikte cimer üzerinden şikayet dilekçe yaz o kişi en hafif ceza olarak kademe ilerlemesi mobin kin şiddetine göre ise memuriyetten atılma tazminat veya hapis cezasına kadar yolu var

@hasan87, Cimer üzerinden ilgili personel için şikayet kaydı aç, ALO 170'i de ara ve şikayetçi ol. Ses kaydı almana gerek yok ama alabilirsen al

Sabret kardeşim... Olmadı tayinini isteyebilirsin. Harbiden sen suçsuzken böyle olduysa boşver Allah'tan bulsunlar, kötü insanlarla dolu Dünya.

Üst Alt