Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mitral kapak ameliyatı oldum. Özürlü oranı kaçtır?

glovessss

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar ben daha yeni 25.08.2010 tarihinde İleri derecede mitral kapak darlığı olduğundan mitral kapağım değişerek mekanik kapak takıldı. Bunun dışındaki kalpteki diğer bulgular ise şöyledir:

- Hafif triküspit yetersizliği,
- Hafif mitral yetersizliği,
- Hafif aort yetersizliği,

bulunmaktadır. Bu bulgulara ve olmuş olduğum ameliyata nazaran % olarak ortalama kaç özürlü raporu alabilirim? Şimdiden teşekkürler...

Büğük ihtimal %30 ,yanına hiper tansyon eklersen %40 bulursun,tek başına biraz zor.

Bunlardan başka bir engelin yoksa %30 verip yollayacaklardır malesef.

S&S;

Peki hafif pulmoner hipertansiyonumda eklenirse %40 olur mu?

Yanıtlayan herkese şimdiden teşekkürlerimi iletiyorum. Yorumlar için teşekkürler.

Bende aynı durumdaydım. %30 vereceklerdi ama sol kulakda işitme kaybıda olduğunu testlerle kanıtladım ve % 42 verdiler kardeşim.
Bence tansiyon vs. ne engelin varsa söyle ve kanıtlatmaya bak.

Sakatlık oranı cetveli'nde yer alan aşağıdaki ifade sizin durumunuza uymuyor mu?
Klas 3 hastalar: %50
Fizik muayene veya laboratuvar sonuçlarına göre orta-ileri düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 3 semptomlar ve laboratuvar bulguları ile ortaya konmuş sol ventrikül sistolik fonksiyonlarında azalma (mitral yetersizliği hastalarında EF %30-%60, aort yetersizliğinde %30-%55, diğer durumlarda %30-%50).

sn.Oturan Boğa
arkadaş amelyat olduğu için ileri derecede mitral dağılı tedavi edilmiş,kalan hastalıklar :

- Hafif triküspit yetersizliği,
- Hafif mitral yetersizliği,
- Hafif aort yetersizliği
%50 almasına yeterli değil ,bu benim fikrim ve bu nedenden dolayı başka hastalık var ise rapor alma durumunda bildirmesi kendi lehine olacana düşünüyorum.

Ben ileri derecede aort yetmezliği,orta-ileri düzey mitral yetmezliği,pulumer tansyon,aort çapı genişlemesi ve en önemlisi kalp dilatasyonu %50 hakem hastanesi verdi (gerçi normal hastane %100 vermişti).

sn.Oturan Boğa
Burayada bir komik resim ekleyebilirsin,site senin.

Klas l hastalar: %10
Fizik muayene ve laboratuvar sonuçlarına göre hafif düzeyde kapak hastalığı tespit edilmiş veya kapak hastalığı nedeni ile girişimsel-cerrahi olarak tedavi edilmiş hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; NYHA Sınıf 1 semptomlar ve sistolik kalp yetmezliğine neden olan ventriküler fonksiyon bozukluğunun (mitral yetersizliği hastalarında EF>%60, aort yetersizliğinde >%55, diğer durumlarda >%50) ve ventriküler dilatasyona ait bulguların olmaması.

protez mitral kapak
ef% 50
purumor hipertansiyon
romatizmal mitral ve aort kapak
ilari mitral stenezu
orta ileri mitral yetersizligi
hafif trikuspit sit yetersizligi
sakatlik orani ne olur

kalp kapakçıgım degişti sakatlık oranı ne olur

kalp kapakçığım değişti 3.derece kalp kapakçığı sorunum var sakatlık oranım ne olur

kalbin son durumuna göre oran verilir kapakçığın değişmesi durumundan rapor verilmez

EBSTAİN ANOMOLİSİ + ASD OPERA
İLERİ TRİKÜSPİT YETMEZLİĞİ
ATRİAL SEPTAL DEFEKT
PULMONER HİPERTANSİYON MİTRAL KAPAK PROLABSUSU
bulgular için ben %55 aldım daha sonra rapor tekrarında sürekli ibareli %50 rapor %40 vergi indirimi aldım.
17 yıl 4983 günden emekli oldum.
rabbim acil şifalar versin Allah yardımcımız olsun arkadaşlar
Bağlanan maaş ise 738.85 tl harca harca bitmez

mitral ve triküspit kapak ameliyatı oldum.Benim raporda opere mitral repeair,hafif orta mitral yetersizliği hafif tricüspit yetersizliği yazıyor.Birde LV EF (%55-75):%60 yazıyor.Bu durumda rapor kaç alırım yardımcı olacak arkadaş varmı teşekkürler.

pier907

onu bilmeniz gerekiyor çünkü pulmoner hipertansiyon çok ciddi bir durum benim pulmonerim 120 idi %100 verdiler engel oranını

Üst Alt