Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Miras kalan özürlü aracını feragatname ile %50 hafif zihinsel engelli kızına devir

ESER1985

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Sizin bilgilerinizden yararlanarak %90 özürlü dayım üzerinden ötv muaflı araç satın aldık.hiçbir problem yaşamadık. Ancak dayım aracı aldıktan sonra 4 ay sonra öldü aracın parasını banka hesabımdan devrederek ödedim elimde makbuzları bulunmaktadır.suan dayımın 3 çocuğu var cocuklarından birinin %50 hafif düzeyde mental retardasyon zihinsel engeli bulunmaktadır. Ve çok akıllı biri 1974 doğumlu bi bayan. Diger kardeşleri bu arac hisselerini bu %50 zihinsel kardeşine feragatname yolu ile devretmek istiyor devrederek ötv indirimi devam edecek. Ancak feragatname ile haklarını %50 hafif düzeyde mental retardasyon zihinsel engeli kardeşine devrederken noter vasi tayini isteyebilirmi.vasi tayini olmadan noter bu konuda sıkıntı çıkartırmı feragatname konusunda. Zihinsel engellinin üzerine verilecek araç ve 5 yıl durması gerekiyor üzerinde. Sonuçta özürlü kızına olumlu bir işlem olacak. Satma işlemi yok. Tamamen alım.bu konuda yardımlarınızı bekliyorum.

Gerçekten bilgilerinize ihtiyacım var. Teşekkürler

% 50 zihinsel engelli birisi ötv ve mtv den muaf araba alamaz, vasi gerekebilir, rapor oranı yetmediği için vergilerini ödemek zorundadır,

Ustadım amacımız mtvyı odemek zaten mıras kaldıgı ıcın otv hakkı devam edecek ancak noterler bu konuyu bılmıyo vası tayını ıstermı aracı ozurluye devrederken satıs degıl alış olacak ıslem 5yıl sonra devredecek bu konuda yasa veya teblıg yonetmelık varmıdır yardımlarınız ıcın tesekkurler

Üst Alt