Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırabilirim.

sevgi dostu arkadaşım verdiğin cewaplar için tüm arkadaşlar adına sana teşekkürlerimi sunarım...

sevgi dostu muğla meb hizm atandım işe başladıktan sonra heyet raporu alabilirmiyim kaç gün alabilirim yeni böbrek nakli oldumda
birde ilde hastaneye yakın yere isteyebilirmiyim sadece ilçemi olmak zorunda
cevap verebilirmisin rica etsem

Kilicaslan;

Hocam ÖSYM sizi il mem emrine atıyor ve il mem sizi istediğiniz yere gönderme yetkisine sahip. isterse kendine bile bırakır. büyük ihtimalle sizi hastaneye yakın atayabilir. ama öncelik oturduğunuz yerdir. atandıktan sonra göreceksinizki memurluk cok farklı. işe başladı yazısı aldıktan sonra aile hekiminden istediğin kadar hastaneye sevk alabilirsin. aldığın sevkle de doktora cıkarsın. işe başladı yazısından sonra heyet raporu al. cünki %40 tan aşağı cıkarsa işe başladığın için bir problem teşkil etmez. Yeni rapor alırken ...... işlerde calışamaz diye mutlaka yazdırın.

Eğer rapor için heyet raporu diyorsan doktor kaç gün verişrse o kadar alabilirsin. mesela heyet 3 ay rapor alabilirsen 3 ay raporlu sayılırsın ve hiç problem olmaz.

c4 c5 durumunda ellerımde sorun var sol bılegımle blgisayar kullanabılıyorum evımın karsısında milli eğitım müdürlüğü var ve atamam oraya çıktı bana ne gibi bir iş verirler durumum sorun olur mu...

yigit67;
Bu durum sorun teşkil etmez. büyük ihtimal telefonlara bakman istenir. ve ya sana göre iş yoksa başka bir kuruma görevlendirme verilebilir.

merhaba sevgidostu öncelikle verdiğin cevaplar için çok tesekkur ederim.bir kaç sorum olacaktı.. ben tekerlekli sandalye kullanıyorum acaba takım elbise kravat zorunlu olurmu. bir de ilk atamada maaşlar ne kadardır. raporumda çalışıp çalışmamayla alakalı bir ifade yok yeni rapor isterlermi.simdiden tesekkurler

ergün32;

Hocam takım elbise ve kıravat aswlında zorunlu ama engelliler engel durumlarına göre giyinebiliyor. temizlik işi yapsa idiniz takım elbise zorunlu değildi. büyük ihtimalle telefonlara bakarsın. Birde pazartesi gününden itibaren sendikaların serbest kıyafet grevi var. yakında meb de serbest kıyafete geceriz. raporunda calışma ifadesi yazmasına gerek yok. cünki dışarıdan zaten belli. genelde iç hastalıkları olan kişilere verilen görevleri yapıp yapamayacağı konuda idare ile ters düşen arkadaşlar raporlara ifade yazılmasını istiyoruz.

sevgidostu

Merhaba
ygs ve lys ile ilgili engellilerin haklarını sormak istiyorum bilgilendirirseniz sevinirim.
Ek puan, ek süre, ek kontejyan yada ne bileyim faydalanabileceğimiz şeyler işte...

merhaba raporum %55 ve raporumda Hafif İşlerde Çalışır ibaresi var beni temizlik işlerine verirlermi veya bu ibare bir işime yararmı.

Hocam öğretmen evlerini çalışma koşulu olarak bize tavsiye edermisiniz..

centirmen;
Hocam öncelikle atandığınız il mülli eğitim müdürlüğünü arayıp hangi evrakları istediklerini ve evrakları ne zaman getimen gerektiğini sor.evrakları teslim etmeye gittiğinde mutlaka şube müdürünle görüş ve isteklerini söyle.(.... ilçeye atanmak istiyorum,...... okul olabilirmi,...... vs.) evrakları teslim ettikten sonra yaklaşık 20-25 gün beklersin ve valilik olurundan cıktıktan sonra size atama kararnamesini verecekler. bu atama kararnamesi ile atandığınız okul/kuruma gidip işe başlayacaksınız. iş yerinden il/ilçe mem e işe başladı yazısı yazacaklar. ve birkac gün sonra siçi mem e cağırıp bazı kağıtlar doldurtacaklar. (Mal bildirimi, aile bildirim formu vs.) ve işe başladıktan 5-6 gün sonra ilk maaşını alırsın. İşe başlaman bazen 1 ayı gecebilir.
Örneklersem
1. Evrakların mem e teslimi
2. kararnamenin size teslimi
3. Kararnamenin atandığınız kuruma teslimi
4. Kurumdan işe başlama yazısının gönderilmesi. Hocam evrakları teslim ettikten sonra yaklaşık 1 ay sonra valilikten atamanız onaylanır ve atandığınız il mem müdürlüğünden atama kararnamenizi alabilirsiniz. kararnamenin üzerinde atama tarihi yazar. bu tarihten sonra 15 gün içinde göreve başlamalısınız. genelde hangi ilçede çalışmak istediğinizi göz önünde bulunduruyorlar. iş konusunda merak etmeyin. kanunen yapamayacağınız görevler verilemez.

aslan2695;
Hocam o kanuda bir bilgim yok. sadece ek süre verildiğini ve ya okuyucu,işaretleyici verildiğini biliyorum.

essedullah_01;
Hocam valilik olurundan sonra değiştirme şansın yok. atandığın ilin şube müdürü ile en yakın zamanda görüş ve ona göre yer iste. öğretmen evlerinde resepsiyon görevlisi olarak iyi olur. ama çaycı, temizlikci işi verirlerse dilekce ile görev yeri değiştire bilirsin.

düz tabanım,sol ayağımda ayakta durdukça ağrı ve yamulma oluyor,troit bezlerim hiç çalışmıyor 225 mg ilaç kullanıyorum,doz ayarlaması yapıyor doktorum.sol gözüm 2.50,sağ gözüm 3.25 derece.özürlü raporu alabilme ihtimalim varmı.ayağımın ağrımasından dolayı her işte çalışamıyorum.

Hocam ne söylesem yalan olur. en yakın rapor verme yetkili hastaneye başvurunuz.

merhaba beni yapamıyacağım işe zorluyorlar nerey şikayet edebilirim ve ne yapmam gerek

sevgidostu kardeşim soruları ve cevaplarınızı okudumda sizden her ile ilçeye gerektiğini düşünüyorum. Arkadaşlar sorularınız olursa bende cevaplayabilirim.

elif kız ve sevgi dostu ben istanbulda yaşıyorum tapudan ilkokula ortaokula veya ilçe milli eğitime geçmeyi düşünüyorum hangisi daha rahat ve risksiz olur benim için yürüme engelliyim

Mrh sevgidostu ben öğretmenlik için KPSS ye çalışıyorum. Yüzde 44 raporum var. Sızoid kişilik bozukluğu yüzde 30 ve DEBH yüzde 20 atanabilirmiyim.

Atanabilirsin niye atanamayasın ki raporun%40 ı geçmiş puan ve diğer şartları da sağlarsan niye atanmayasın ki

Sevgi dosrtu arkadaşım hangi ilçe milli eğitimde çalışıyorsunuz?

sevgi dostu arkadaşım ekpss ye ilk defa giriyorum öğretmenlik mi yoksa başka memurluk mu bir de biz aile bakanlığının kadrosundan gireceğiz heralde öğretmenlikte falan sonra milli eğitim bakanlığına bağlanıyoruz yoksa aile bakanlığında kalmaya devam mı ediyoruz
maaş normal öğtemenlere göre bizim ki farkediyor mu şimdiden teşekürler

aile ve sosyal politikalar bakanlığı kadrosundan değil atandığınız kurum kadrosuna gireceksiniz e kpss lisans bölümünde öğretmenlik sınavına girerseniz öğretmen olarak milli eğitim bakanlığı kadrosuna atanırsınız

merhaba ben bu yılki ekps ile balıkesir meb atandım ancak çanakkale 18 mart eğitim fak. ögrencisiydim tayin istedim aday memur tayin olamaz dedıler bunun başka bir yolu var mı bide eğer tayin olursam hem çalışıp hem okuma imkanım olurmu çanakkale de tşk.

mebde çalışıyorum hizmetli kas hastasıyım

hastalığım ilerliyor fizik tedavi olmam lazım aynı zamanda evimi geçindirmemde 2 çocuguma bakmam lazım
fizik tedavi için izin almam mümkünmü fizik günleri.

Hodgkin lenfoma geçirdim otolog nakil oldum %80engelli raporum var. Ağır engelli işaretli ama çalışamayacağı alanlar boş raporda. Matematik mezunuyum formasyonum var 2018ekpss ile öğretmen olarak atanabilir miyim teşekkürler

Üst Alt