Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırabilirim.

ben meb de işçi olarak çalışıyorum sözleşme imzalandı dıyolar ama bu ay zam falan alamadık. bi bilginiz varmı? teşekürler.

Yozgatlı sanırım Belediyelerden geçme işçisin..aynı durumda burada da bir kaç arkadaş var onlarda beklemedeler.

Yozqatl!;

Hocam resmi belge gelmediği için bu aya yetişmedi. gelen ay farklarla beraber alırsınız dedi muhasebedeki arkadaş.

teşekür ederim. ben 2012 10.ayda başladım tüm farkları alacakmıyım yoksa 2013 e ait farklaramı?

Yozqatl!;

Kesin bizde bilmiyoruz. Gelen resmi yazıda yazar. ama büyük ihtimal ocak ayından itibaren.

Sevgidostu merhaba Konya Hizmetli atandım.Sormak istediğim ailem hizmetli kadrosuna pek sıcak bakmıyor ev kirası yemek içmek.Şeker hastasıyım kendime bakabilirim.Ama babam meb de oldugu için hizmetli kadrosunu bana yakıştıramıyor ama ben gitmek istiyorum Ankara da yaşıyorum şu an sen ne öneririsin.Şimdi bankada 1000 Tl maaşla çalışıyorum tavsiyelere ihtiyacım var Bu 12, tercihim. geldi.Mesela ilçesi var diyor 300 km imiş oraya verirlerse naparsın diyor kendimiz seçemiyorz bildigim kadarıyla bi yorum yazsan sençteşekkürler.

mesafe4272;

Hocam MEB de siz secebiliyorsunuz. Size tavsiyem babanızla atandığınız il milli eğitim şube müdürlüğüne gidip atamadan sorumlu şube müdürü ile görüşün. isteğiniz doğrultuda atamanız yapılır. Biz burada engellilerin hic birine temizlik yaptırmıyoruz. Mesela bir arkadaş öğretmen evinde resepsiyorda, bir arkadaş telefonlara bakıyor vs. şube müdürü iyi niyetlise sizin durumunuzu gözeterek atamanızı yapar. mutlaka yüz yüze şube müdürü ile görüşün. unutmaki 2 yıl başvuru hakkın yok. ve görevde yükselme sınavına göre memur olabilirsin. Hatta tavsiyem memur olmayan okula gönderirmisiniz de. büyük ihtimal kabul ederler.

sevgidostu;

Ben seçebiliyorum demek.Çok sevindim.Ailem le tartıştım şimdi.Hizmetli deyince hoşlarına gitmiyor ama bu çalıştığım yerden her halukarda devlet kapısıdır sonuçta.Tavsiyelerinizi takip edeceğim.Çok teşekkürler.

birde 15 yıl sigortan doldumu emeklisin. ssk daki gibi değil.

mesafe4272;
Hocam hemen istifa etme. atanıp maaş alman en az 1,5 ayı bulur.

İnşallah iyi niyetli şube müdürün vardır.

Hemen istifa etmeyeceğim Ama ne zaman Konya Meb e gitmeliyim sence görüşme için tahminin varmı?

mesafe4272;
MerhabaHayırlı olsun. Kaç puanla Konya'ya atandınız?

ibrahimm;
Sağolun 79,88 puanım 11 de ankara vardı olmadı.12 konya gelmiş .bakalım ne yapacagız.siz hizmetli kadrosundamısınız

Sevgidostu bide ilk atamada maaşım ne olur teşekkürler

mesafe4272;
Yok bende konyayı yazmıştım 68 puanla atanamadım :( Kısmet Tekrar hayırlı olsun.

Merak ediyorum 68-69 gibi bir puanla herhangi bir yere atanan var mı? Lise

ibrahimm;
Sertifika istemeyen hizmetli için 76 veya 77 ye düşmüş daha aşağısı yok.memurluk da 82 83 gibi

apox99;
Hocam milli eğitim müdürlükleri her biri farklı evraklar ister. onu atamanızın yapıldığı il mem arayarak sorabilirsiniz ama dahada önemlisi hemen bürsa il milli eğitim müdürlüğüne giderek atamanızı yaşadığınız ilçeye ve ya semte yaptırabilirsiniz. İşinizden hemen istifa etmeyin. atama kararnameniz elinize gectikten sonra istifa edebilirsiniz. atamanız biraz zaman alabilir.

mesafe4272;
Hocam kazandı isimleri gelince gidebilirsiniz. unutmaki seninle birlikte bir cok kişi de atama yeri isteği için müdürlükten yer söyleyecek. telefon acıp Sabit CALIK beyle görüşebilirsin.

Sevgidostu

Merhaba sevgidostu günaydın benim bi sorum daha var sana.15 gün içinde atandığın kuruma başvurmamız lazım denmiş ama tebligatın elimize geçmesini mi bekliyecegiz yoksa gelmeden mi başvuracagız bu 15 gun e bir açıklık getirir misin saolasın

Hocam 1 haftaya kadar tahminim kazandı listeleri il mem lere ulaşır. ozaman başvurabilirsiniz. tebligata gerek yok.

Sevgidostu kazandı listeleri ulaşmadan mem e gitsem atama yeri seçme için sorun olur mu?Ben salı gunu gıbı gitmeyi düşünüyorum.Tavsiyen nedir Mem e gidip atama yerı seçme konusunda.Listeyi mi bekliyim

paran varsa hemen git. cünki ben şube müdürüne ..... ilçede oturuyorum. oraya verebilirmisiniz dedikten 5 dakika sonra bir arkadaş daha geldi ve aynı ilçe mem i istedi ama önce ben söylediğimden ben ilçe mem arkadaşta aynı ilçede orta okula atandı. Benim puan 70, omumkisi ise 87 idi. Yalnız sadece atamadan sorumlu şube müdürü ve ya il mem müdür yardımcısı ile görüş. memur ve ya şefler bir şey yapamaz. telefon acıp ... gün sizinle görüşmeye gelebilirmiyim diye sor. yerinde olmayabilir.

Hocam istenilen evraklarda sadece sabıka kaydı mi isteniyor yoksa gbt ye bakiliyormu

Maaş

sevgidostu 1 sorum daha var bana kızmazsan.15 inden önce atanırsak işe 15 inde çift maaş alınıyor gibi bir duyum aldım.Bilgin varmı?Sağol.

essedullah_01;
1. Diploma
2. Sağlık Kurulu Raporu
3. Nüfuz cüzdanı
4. Askerlik Durum Belgesi.
5. Şartlarda varsa sertifikalar.
istenir. ama bazı iller farklı evraklarda isteyebilir. gitmeden mutlaka telefon acın. sabıka kağıdını biz istemiyoruz sistemden kantrol ediyoruz ama bazı iller istiyor.

Life;
Hocam Atama kararnameniz valilik olurundan cıktıktan ve size tebliğ edildikten sonra 15 gün içerisinde işe başlamanız gerek. ama size tavsiyem kararnameyi aldıktan sonra atandığınız okul/kuruma kararnameyi vererek işe başladı yazısı müdürlüğe göndert. maaşın başlar. ve müdürden bir kac gün izin iste.

mesafe4272;
Hocam atandıktan sonra 1 hafta içinde ilk maaşını alırsın ve atandığın gün ile 15 ine kadar olan gün maaşını ayın 15 inde alırsın. Yani mesela atamam valilikten atatürk ilkokuluna yapıldı. ben okula ayın 25 inde gittim ve o gün işe başladı yazısı ilçe mem e yazıldı. ilk maaşınyaklaşık 29 unda alırsın. (Ayın 15 i beklenmez.) ilk ayın 15 inde ise 25-15 günleri arası 20 günlük maaşını alırsın. ve ya işe başladı yazın ayın 7 sinde yazıldı. ayın 15 inde 1 maaş+8 günlük maaş alırsın.

slm benim ömss de kayıtlı adersim le şu an oturduğum adres farklı ne yapmalıyım...teblikat eski adresime gitsede bana ulaşmaz ...

merhabalar sevgidostu ben ben 4 yaaşında down sendromu bebeği olan bir anneyim..3000 güne yaakın ssk var..kızımdan dolayı..ben ne tür işlere başvurabilirim...çağrı merkezi operatörü olarak araştırdım ama bulaamaadım...cevaplarsanız çok memnun olurum

sevgili sevgidosdu ben mersin mebe yerleştim bu atamada atandıktan sonra neler yapacağımı tam olarak bilmiyorum acaba beni bilgilendirirmisin şimdiden teşekkürler f

babacanrk;

Hocam bulunduğunuz ilçeye büyük ihtimalle verirler. il milli eğitim müdürlüğündeki personel şube müdürü ile mutlaka yüy yüze görüş. başka ilde ikamet edresinde olmanız önemli değil. İlçe milli eğitim müdürü ile en son aşama görüş. yani ilden olumsuz yanıt alırsanız. çünki direk ilçe sizi isterse işe siyaset girer. ters tepebilir. temizlik yapamayacak durumda iseniz başka işler verilir. yapabilecek durumda iseniz temizlik işi verilir. size tavsiyem şube müdürü ile görüşürken okulda memurluk yapabileceğinizi söyleyin.

Sevgidostu cevapların için teşekkür ederim.Çok sağolasın.iyi günler

Kalender ŞAH;
Hocam tebligatı beklemenize gerek yok. atandığınız il milli eğitim müdürlüğünü arayarak ne zaman evraklarla geleyim diye sorun ve o zaman evraklarınızı teslim edin. yani il mem lere isimler ve kazananların isimleri zaten ankaradan bildiriyor. başvururken teblikat istenmez.

melek820;
Hocam araştırıp size geri döneceğim.

chen_chen;
hocam şu an meb demi öğretmensiniz. eğer meb de öğretmen iseniz yine ömss ye girebilirsiniz. atamanız yapılırmı onu bilemem. bir önceki (2010) alımda meb de öğretmen olupta tekrar tercih yapanlar ataması yapıldı ve yer değişikliği ile yeni yerlerinde başladı. ama bu alımlarda ne olur bilmem.
eğer milli eğitimde öğretmen değilseniz %40 raporunuz da varsa ömss ye girebilkir ve sağlık şartları tutuyorsa öğretmen olarak atanabilirsiniz.

davut3302;
Hocam öncelikle atandığınız il mülli eğitim müdürlüğünü arayıp hangi evrakları istediklerini ve evrakları ne zaman getimen gerektiğini sor.evrakları teslim etmeye gittiğinde mutlaka şube müdürünle görüş ve isteklerini söyle.(.... ilçeye atanmak istiyorum,...... okul olabilirmi,...... vs.) evrakları teslim ettikten sonra yaklaşık 20-25 gün beklersin ve valilik olurundan cıktıktan sonra size atama kararnamesini verecekler. bu atama kararnamesi ile atandığınız okul/kuruma gidip işe başlayacaksınız. iş yerinden il/ilçe mem e işe başladı yazısı yazacaklar. ve birkac gün sonra siçi mem e cağırıp bazı kağıtlar doldurtacaklar. (Mal bildirimi, aile bildirim formu vs.) ve işe başladıktan 5-6 gün sonra ilk maaşını alırsın. İşe başlaman bazen 1 ayı gecebilir.
Örneklersem
1. Evrakların mem e teslimi
2. kararnamenin size teslimi
3. Kararnamenin atandığınız kuruma teslimi
4. Kurumdan işe başlama yazısının gönderilmesi.

Üst Alt