Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırabilirim.

ben işitme engelliyim sevgi dostu meb e hizmetli olarak atanırsam ne tür iş verirler sevgi dostu

yelizzz;

Hocam büyük ihtimalle temizlik işi verirler. Çünkü yapamayacak durumda değilsiniz.

Benimde %52 oranında görme engelim var ve görme ile ilgili işlerde çalışamaz yazıyor sizce bana ne iş verirler eğer atama falan olursa? Aslında ne iş olsa yaparım durumundayım ama yinede merak işte :)

thehell67;

Hocam ben de görme engelliyim.
o biraz ihtiyaca göre şekillenir. masa başında da olabilirsin diğer işlerde de.
Ama zor bir işe vereceklerini sanmıyorum.

sevgi dostu

yaptığımız bu 15 tercihten başka bir il çıkma ihtimali varmı

thehell67;
Hocam büyük ihtimalle temizlik işi verilir. ama atamanız olduktan sonra hemen il mem şube müdürünle görüşerek tercihte bulunabilirsin.

karadeniz28;
Hocam ben c görme engelliyim. İlçe mem e kadrom verildi. kuruma ilk gittiğimde ilçe milli eğitim müdürü bana ,telefonlara bakabilirmisin dedi. bende bakabilirim demiştim. ama diplomaları isteyince lisans mezunu olduğumu ve fizik öğretmeni olduğumu görünce özlük-projeler-Bilgisayar işleri görevlerini bana verdi. Aynı zamanda da lisede 8 saat dersim var. Yani kesin birşey söylemek cok zor.

sevenler1981;
Hayır Yok. Tercihlerinizde olmayan yerleri kazanmanız söz konusu değil.

sevgi dostu

diyelim ki saglık kamu hastanelerine ve milli eğitim bankanlığına atandık o ilin bölge müdürlüğüne mi teslim edeceğiz evrakları ve bunun için süre ne kadardır niteliklerden farklı bir evrak isterler mi

sevenler1981;

Milli Eğitim Bakanlığına Atanırsanız evrakları ilinizdeki il milli eğitim müdürlüğüne vereceksiniz. Kamu hastanelerine atanırsanız kesin bilmiyorum ama ankaraya genel müdürlüğe götürmeniz gerekmektedir.

Hizmetlilerin daha sonra memur olabilme hakları var mı?

ahmedd29;

Hocam sonuclar ÖSYM nin sayfasından duyurulur. MEB internetten hic bir duyuru yapmaz. tamamen il milli eğitim müdürlükleri ile iletişime gecmeniz gerek. Atamanız il milli eğitim emrine yapılır. il milli eğitim müdürlüğüde sizi uygun olan kuruma atar. size tevsiyem sonuclar acıklandıktan sonra kazandığınız ilin milli eğitim müdürlüğüne giderek ben ...... yere atanmak istiyorum ve ya ben ...... işleri yapmakta zorlanırım atamamı ona göre yaparmısınız diye mutlaka söyleyin. gerekli evrakları da size oradan söyleyeceklerdir.
Kamu hastaneleri merkezi sistemle personel kaydı yapar ve yukarıda verilen internet adresinden gerekli evraklar ve kayıt için süreler duyurulur.

matematik mezunuyum. formasyon yok. meb onaylı bilgisayar sertifika istiyorlar. şimdi işim yok sertifika mı alacam. üniversitede gördüğümüz onca bilgisayar dersinin kıymeti yok mu? progralama dillerinden bile anlarım

uğuracar;

Bende bunu soracam ya benim aldığım bilgisayar bilgisayarlı muhasebe bilgisayarlı pazarlama bilgi teknolojileri vb. derler güme mi gitti

serdaruz;

Hocam bilirsinizki sertifikalar aslında MEB nın en önemli gelir kaynağı. onun için genelde sertifika zorunluluğu getiriyorlar. bu sertifika yaklaşık 50 tl. yazın ömss alımlarındada cok demiştim. halk eğitime yazılın ve bilgisayarı iyi bildiğiniz için bazı hocalar derse dahi cağırmıyor. sertifikanız hazır olsun. Birde sertifikalar o işi yapabilme ölçütünü verir. mesela kaleriferci sertifikasını belden aşağı felç olan, aşırı görme engelli, ağırlık taşıyamayan kişilere vermezler. Bilgisayar sertifikasınıuna bazı hastalık guruplarına vermedikleri için o görevi yapıp yapamayacağı konusunda bilgi sahibi olurlar. bence sacma ama kural böyle.

Birde kılavuzun 2.3 maddesinde;
[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]4. Başvuru şartları arasında “MEB’den Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikası Sahibi Olmak” niteliği[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2]aranan kadroları, MEB’den Onaylı Bilgisayar Programcısı Sertifikası, MEB’den Onaylı Bilgisayar Analist
Programcı Sertifikası sahibi olanlar da tercih edebileceklerdir.
diye yazar.
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

benim 14 yalında aldığım bilgisayar sertifiası vardı kaybettim onu meb dee2n bulabilir miyiz?

uğuracar;
Hocam halk eğitimden aldığınız sertifika ise kimlik kartı (TC) ile halk eğitime başvurduğunuzda Bilgisayar sertifikası yerine gecen bir belge size verilir. bu belgeyi sertifika olarak kullanabilirsiniz.

[FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2] bAŞVURU ŞARTLARU MADDE5) [/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Arial][SIZE=2][FONT=Arial][SIZE=2][/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT][FONT=Tms Rmn][SIZE=2][FONT=Tms Rmn][SIZE=2]Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, sekreterlik, sıhhi tesisatçılık veya aşçılık dersini
alan ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına
Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Sekreterlik Sertifikası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Sıhhi
Tesisatçılık Sertifikası Sahibi Olmak” veya “M.E.B.’dan Onaylı Aşçılık Sertifikası Sahibi Olmak” niteliğine
sahip olarak değerlendirilecektir.
[/SIZE][/FONT][/SIZE][/FONT]

serdaruz;

tamam burda yazdığın alamıza gerek yok diyor sağol

sevgidostu atamamız olursa atandığımız ilin millieğitim bürosunamı evrakları vereceğiz yoksa oturduğumuz ilin mi

ergün32;

Atandiginiz ilin il millieğitim müdürlüğüne vermelisiniz.

Sevgidostu, benim bir sorum olacak:mesela ömss sonucu MEB'e atanırsam özürlü raporumda sürekli yazıyor işitme engelliyim.benden tekrar rapor istenir mi? Aile sosyal hizmetlerin sitesinde istenemeyeceği yazıyor. sürekli raporlar geçerlidir deniyor. net bilgi verebilir misin?

milli eğitim müdürlüğünde ,okullar tatil iken,memurlar ne iş yapıyor?

karadenizliusak;
Tekrar rapor istenmez. Hatta süreli raporla başvuru yaptınız ve raporunuz nisan 20 de raporunuz süresi bitiyor. nisan 20 ye kadar valilik onayı alındı ise artık kadrolu memursun. artık senden rapor istenmez. rapor almadın ve ya sağlam raporu verdiler diye de memurluktan atılmazsın. sadece özürlü personel haklarından yararlanamassın.

turkuaz06;
Okul memurluğu kadar kolay memurluk yoktur herhalde. sadece yatılı ve meslek lisesi olmasın yeter. Yazın personel maaş bildirim formları, harcama bildirim formu vs. gibi işler olur ama ayın 1 ile 5 i arası herşey biter. daha sonra ilçe milli eğitimden gelen yazılara cevap verirsin.

her gün gidip gelinemeyecek kadar uzak bir ilçeye verdiklerinde.ropor alıp merkeze gelme şansım olur mu

nokta;

Hocam atamanız yapıldıktan sonra hemen personel işleri şube müdürü ile görüşürseniz sizi istediğiniz yere %90 verirler. önemli olan atama yazısı il mem e geldikten sonra valiliğe gönderilmeden şube müdürü ile görüşmeniz.
Olaki atandınız. 1 yıl kadronuzun başka bir yere alınması yapılamaz. ama görevlendirme ile yer değiştirebilirsin.

Sevgi dostu bilgi için teşekkürler. birkaç sorum daha olacak. hizmetli memurların çalışma saatleri normal memurlar gibi mi? yoksa fazla mı çalıştırıyorlar?

karadenizliusak;

resmiyette aynı ama sınıflarda öğrenciler varken temizlik yapılamadığı için ve dersler 4.30 gibi bittiği için akşamları biraz gec cıkabilirsiniz. İlköğretim okulları (Tam gün) daha avantajlı oluyor. Birde kanuni hakların var. mesela görme engelliler kış aylarında mesai saat 4 te biter. ister memur, ister hizmetli istersen öğretmen. ve ya görme engelliler hava kararmasından sonra çalıştırılamaz. bunun gibi haklarınıda zamanla öğrendikce kullanmaya başlarsın.

slm sevgi dostu peki yazn okul tatilinde engelli hizmetliler ne yapıor tatil oluormu yazn we 15 tatilde deatylı bilgi werirmisin.

kevın;

aday memurluk döneminde yani 1 yıl hic yıllık iznin yok. yani ister yazın ister se 15 tatilde müdür, müdüryardımcısı, memur ve hizmetliler okula gelir ve giderler. Bu dönemde hizmetliler okul bakımları ile ilgilenirler. (okulun boyası, baştan aşağı okulu temizleme ve yıkama, vs.) geri kalan zamanlarında da idareye cay getirir. götürür. adaylık bittikten sonra yılda 20 gün yıllık iznin var.

sessizlik_80;
Hocam Büyük İhtimal Temizlik İşi Yaparsın. Ama tavsiyem ataman yapıldıktan sonra mutlaka atamadan sorumlu şube müdürü ile görüş ve okullarda memurluk yapabileceğini ilet. büyük ihtimalle memur olmayan okula atamanı yapar ve memur olarak çalışabilirsin.

Üst Alt