Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Milli Eğitim Bakanlığı İle İlgili Sorularınızı Cevaplandırabilirim.

sevgidostu

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Arkadaşlar Ben İlçe Milli Eğitim Müdürlüğünde Özlük ve Atama Bölümünde Çalışıyorum. Bildiğim Kadar Sorularınızı cevaplayabilirim.

hizmetli olarak atanırsak ne görevler yaprız arkadaşım?

Harun12;
Ağır engelli olursan ona göre görev verilir. Mesela gecen atamada %89 görme engelli olan arkadaş meslek lisesinde telefonlara bakıyor. bir arkadaşta %78 ortobetik olduğu için öğretmen evine resepsiyona verildi. Eğer temizlik yapamayacak kadar engelli isen yapabileceğin görevler verilir.

denizin kızı;

Bende aslında fizik öğretmeniyim ve 4 gözle ben de bekliyorum. Söylentilere göre mart ayının sonuna kadar kılavuz yayınlanacak ve başvuran herkezi alacakla diyorlar. engel durumu elverişli olma şartı varmış.

normal öğretmen ataması olacakmı peki?eşim için soruyorum da...

labrador;

Normal öğretmen ataması ağustosta olacak ama engelli öğretmen ataması mutlaka olacak. tahminimiz mart sonu veya nisan başı olacak.

sevgidostu şizofren hizmetli ne yapabilir

Hocam raporunuzda calışamaz ibaresi yoksa size uygun iş verilir. Ama büyük ihtimalle temizlik işi verilir.

nokta;

1. Milli Eğitim çok geniş olduğu için çalışma iş alanı fazladır. Raporunda yazan kısıtlamalar göz önünde bulundurmak zorundalardır. kanunen yapamayacağın iş sana verilmez.
2. Tedavi raporları olduğu sürece o gün izinli sayılırsın. mesela diyaliz hastasısındırndır.Pazartesi ve perşembe diyeliz icin izin alabilirsin.

3. Milli Eğitim Olursa Müdürlükleri iste. Okullar biraz zordur. yatılı okul olmamasına dikkat et.

raaamis;

Kusura bakma erkek zannettim. istediğin kadar sorabilirsin. faydalı olabilirsem ne mutlu bana. aöf sini bitirince
Yüksek Okulu Bitirdikten sonra hizmetli bile olsan.
1. Kurumlar arası başvuru ile başka kuruma atanma şansın var.
2. Kıdem ve Derecen artacak. Maaşın da artacak.(3-4 lira)
3. Kurum içi yükselme sınavlarında ek puan alarak memur ve ya VHKİ olabilirsin. kurumunda 5 yıl çalıştıktan sonra şef sınavına girebilirsin.

slm sevgi dostu ilk önce teşekkürler böyle bir bilgilendirme yaptıgın için . pazartesi ve perşembe günü diyalize giren izinli sayılır demişsin peki maaşta kesinti olurmu. her hangi bir hak kaybı olurmu.

Ufukta, Görevde Yükselme ve Ünvan değişikliği sınavı var mı ?

sevgi dostu.merhaba.ben de matematik öğretmeniyim.kararsızım başvuru yapmak için.özürlü memür alımı için tercih yaparsam ve akabinde atanırsam öğretmenlik için başvuru yapamıyorum galiba.sizin bilginize ihtiyacım var.

kevın;
Kurul raporun olursa izinli sayılırsın ve maaşından kesinti olmaz.

officer;
Hayır yok hocam. Şimdi bizim burada 5 yılını dolduran her memur şef olarak görevlendirildi.(İlçe MEM deki).

devvol;
Atamanız yapıldıktan sonra 2 yıl ömss atamalarına başvuramazsınız. Eğer paraya fazla ihtiyacınız yok ve öğretmenlik yapmanıza engel durumunuz yoksa öğretmenlik atamalarını bekle derim. memurluk bizim için cok zor. sana emir veren coğu şef lise mezunu. dahada önemlisi MEB haricinde başka bir kuruma atanırsan öğretmenlik için kazansan dahi kurumundan MUVAFFAKAT belgesi alman lezım. yoksa öğretmenliğe gecemezsin.

çok teşekkür ederim Fatih hocam. engelim öğretmenlik için sorun değil. dershanede günde 12 ders saati derse girebiliyorum.ortopedik engelliyim sağ bacağımdan.benim korkum öğretmen atamalarında branş açma ya da açmama sorunu olabilirmi?bizim atamalarımızda branş olur mu acaba?açıklamada engel olmayacak ve branş geçiyor.sizce dal önemlimi?

''Onların engel durumuna ilişkin kategorileri vardı. Yani ortopedik, işitme, görme engelliler gibi genel kategorizasyon vardı. Şimdi o genel kategorileri daha alt basamaklarına inip hangi oranda ve hangi alanda, hangi engelli öğretmen adayımız daha başarılı olabilir... Onun gruplandırmaları yapıldıktan sonra, o listedeki engelli öğretmen adaylarımız da kendilerine en uygunbranşlarda öğretmen olarak değerlendirilecek. Zaten örneklerini de görüyorsunuz. Bununla ilgili zaman zaman çok başarılı örneklerle ilgili haberler çıkıyor. Başbakanımız grup toplantısında 'engelliler de bal gibi öğretmen olur' demişti. O bal gibi öğretmen olma koşullarını hazırlamak üzere bakanlığımız çalışıyor.''
açıklamada branş çok takılıyor kafama.umarım olmaz

devvol;
Hocam Belki biliyorsundur memurlar nette ve facebook ta aylardır öğretmen alımını yaptırmak için arkadaşlar uğraşıyor. Tahminimiz bu gün bir sitede MEB nın 8 marta kadar resmi acıklama yapması için haber cıkacak. Yani bu konuda bizdede kesin bilgi yok. sadece ankarada arkadaşlara denen şey uc noktadaki engelliler öğretmen olamaz. yani mesela ileri derece görme engelliler resim, ana sınıfı öğretmenliği, ileri derece işitme engelliler müzik öğretmeni gibi öğretmenliklere başvuramaz diye düşünüyoruz. Ama bize branş alımı olmayacağını, sbs puan sıralamasına göre alınacağını ilettiler.biraz riskli durum ama 8 marta kadar acıklama yapılması konusunda meb baya baskı yapılmakta.

chen_chen;
Hocam engelli kadrosu diye bir kadro yok. Engelli personel var. sizde raporunuzu il/ilçe mem e verirseniz ömss ile atananların haklarına kavuşursunuz. yani doğu görevi muaflığıyalnız erken emeklilir ve vergi indirimi için raporunu maliyeye ve ya mal müdürlüğüne vererek onlar da onaylaması gerek.

sevgidostu;

sevgi dostu atanan hizmetli arkadaşlar ne kadar maaş alıyor bilgin varmı

s.a. meraba sevgi dostu kardeşim ben 2010 yılında girdiğim engelli sınavı sonucu kazandım vek.maraşta milli eğitimde memur olarak çalışıyorumşu an ilahiyat fakültesi 3. sınıf okuyorum seneye inş. bitirip formosyon da albilirsem öpğretmenliğe geçmek istiyorum sorum ilahiyat fakültesi mezunlarına öğretmenlik şansını kısıtlıyorlarmı çünkü son zamanlarda bazı spekilasyonlar var diğer bir sorum benim izlemem gereken yol hangisi yani ömss yemi gireceğim yoksa kpss yemi ve şansım ne kadar teşekkür ederim

13/3 lise mezunu bekar hizmetli maaş
1600-1700 arası olur. evli ve çocuk varsa eş çalışmıyorsa 1800 civarı...

sevenler1981;

Hocam şimdi muhasebe kısmına sordum. bekar hizmetli lise mezunu 1635 lira alıyormuş.

ail özdemir;
Hocam ilahyat bittikten sonra ister ömss istersen kpss ile atanabilirsin. sizin formasyon ile bilgim yok. il milli eğitim müdürlüğüne bilgilendirme yazısı yazdım. cevabı gelince sizi bilgilendiririm. yalnız şunu söyleyebilirim, formasyon belgesini alabilirsen diğer branjlarla aynı haklara sahipsin. yani engelli öğretmen alımında ... kadar fizik .... kadar matematik alacam demiyor. ömss puanı yeten herkezi öğretmenliğe alıyor meb. şu anda tahminimiz 480 öğretmen atanabilecekken meb 1200 kontenjan actı ve branjlara göre alım yapmayacak büyük ihtimal.

sevgidostu;

şefler lise mezunu olarak atanamaz arkadaşım bu konuda bir yanlışınız olmasın...

ada;
evet şef olmak için 2 yıllık üniversite mezunu olması gerek ama acıköğretim fakültesi bitiriyor. ilk atamada lise mezunu olduğunu ima etmiştim. MEB şu anda görevde yükselme sınavı yapmadığı için şeflerin çoğu görevlendirme ile şef olmuş durumda.

her taraf şef kaynıyor nasıl görevlendirme yapıyorlar ilginç.... ayrıca şefliğin hiç bir artısı yok .. tamamen hamallık nitekim maaş da hiç bir fark kalmadı memurla..

Selam

Selam sevgi Dostu ben sağ bacak diz üstü protez kullanıyorum yüzde 50 engelli raporum var hizmetli kadrosuna alınırsam hangi işlerde çalışabilirim

amedli;
Hocam raporunuzda yazan işlerde çalıştırılamazsınız. ayakta durması gereken işlerde çalıştırılamaz yazarsa kimse bu hususta çalıştıramaz ama raporunda yazmayan durumlar müdürünün izsiyatifinde. Ataman yapıldıktan sonra il şube müdürüne durumu anlatırsan ona göre seni atarlar.

ada;
Haklısınız hocam. bizim ilçe memde 2 tane asıl şef,4 tane görevlendirme şef ve 1 tane VHKİ ve 1 tane (Ben) memur var.

merhaba kardeş..memur maaşları nedir bekar olsa neolur evli olsa ne olur

SEVGİ DOSTU hocam öncelikle şunu belirteyim ben master öğrencisiyim bilimsel araştırmalardan 100 aldım ancak AOF de sosyolojide aynı dersten ancak 50 alabildim .aof çok zorlaşmış bildiğiniz gibi değil sayın hocamvallahi AOF yi ancak doktora öğrencisi zamanında bitirebilir. sayın hocam bu memurluk dereceleri neye yarar örneğin lisans mezunu 9 derece ile 5 derece arasında maaş vb. negibi farklar var birza aydınlatırmısınız sayın hocam.

halk eğitim kursundan aldığımız bilgisayar sertifikası 6225 kodlu niteliği kapsıyor mu acaba

Üst Alt