Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Metastas mide kanseri sonucu malulen emekli olunabiliyor mu?

uzayanmavi

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benimki soru:
yardimcı olursanız sevinirim.
2002 yılında çiftçi bağkuruna kayıtlıyım 2100 gun prim ödemişliğim var 993 günde ssk günüm var 2004 yılında mide ameliyatı oldum tanı: metastas mide kanseri kemotorapi ilaçlarıda alıyorum iş göremez raporum da var malulen emekli olabilirmiyim?.......

bu konularda fazla bilgim yok beni bu konuda yönlendirirmisiniz

Maluliyet gerektirecek hastalıkları belirleyen cetvelde (bkz) sizin durumunuzla ilgili maddeler aşağıdaki gibidir.
Eğer kırmızıyla belirginleştirdiğim durumda iseniz, 10 yıl sigortalılık ve 1800 gün prim şartını tamamladığınızda malulen emekli olabilirsiniz.
Bunun için en son çalıştığınız işyerinin bağlı olduğu sigorta müdürlüğüne gidip malulen emeklilik başvurusunda bulunmanız gerek. Sizi hastaneye sevk ederler...
E. KARIN HASTALIK VE ARIZALARI
1- KARACİĞER:
Karaciğerin fonksiyonlarını ileri derecede bozan veya tedavi edilemeyen hastalıkları, kanserleri, tam teşekkül etmiş siroz ve karaciğer transplantasyonu
2- SİNDİRİM SİSTEMİ HASTALIKLARI:
a) Anal inkontinanslar veya anal sifinkter yokluğu, kalıcı ileostomi veya kolostomiler
b) Kolonun büyük bülümünü tutan, tedaviden yarar görmeyen ve sekel bırakan crohn hastalığı, kolitis ülseroza veya malabsorbsiyon sendromları
c) Sifinkterektomi ile birlikte subtotal kolektomiler,
d) Total kolektomi
e) Tedaviden yarar görmeyen sindirim sistemi kanserleri

İlk kayıt 2002 de ise 2012de malulen emekli olabilirsiniz....

Teşekkürler İskender :) 10 yıl dolmuş gibi yazmışım.... Düzelttim.

Üst Alt