Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesaneyi tam boşaltamadığım için TAK kullanmam gerekiyormuş..?

furkan4933

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
1
nörojen mesane hastasıyım, Tak kullanmam gerekiyormuş, idrarımı yapıyorum fakat mesanede biraz da olsa kalıyor ama ben tak yapmaktan çok kokuyorum, tavsiyeleriniz nelerdir

Doktor günde kaç sefer TAK yapmanı söyledi?

10 numara katater kullanmak senin için yeterli. Çünkü üretral darlık yok sende. Zorlamaya gerek yok. Akış hızı az olur ama olsun, üretrayı zorlamaktan iyidir.

Hi slip kendinden kaygan olan su kitli katater öneririm. Hatta beraberinde Cathejell de kullanabilirsin azıcık. Daha iyi kayganlaşır, üretrayı zorlamamış olur, daha rahat edersin.

Muhtemelen sende his olduğundan, anestezi etkisi olan bir sprey de kullanılabilir. Bunu doktorun söyleyecektir.

Her tak öncesinde mutlaka sabunla hem elleri yıkamalısın hem de kateterin giriş bölgesini. Kateteri iterken asla elin katetere değmemeli. Bunun için kateterle gelen plastik yüzüğü de kullanabilirsin, benim yaptığım gibi ambalajın iç kısımını da steril şekilde ittirmek için kullanabilirsin.

Hafif kalkık şekilde oturur pozisyonda yapmak çoğu zaman daha iyidir. Ama bunu kendin belirle. Kendin için en rahat pozisyon neyse onu bul

henüz gitmedim doktora, en son 2018 gittiğim de günde 6 sefer tak yapmamı söyledi bende bunu yapamayacağımı söyledim o yüzden çok üstünde durmadım ama şimdi böbreklerim zarar görmesin diye kontrole gitmek istiyorum, bunun öncesinde forumdan bilgi almak istedim

yok yok, ne altısı yahu. günde 1-2 defa tam boşaltmak yeterli olur çoğu zaman

bu sefer ankara da murat hocaya gitmeyi düşünüyorum, bakalım o ne diyecek, ben de sizinle aynı fikirdeyim hocam

Üst Alt