Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mesane boynu darlığı sorunu yaşıyorum. TAK yapmam gerekli..?

cenkaver55

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
2
Tak sonda kac cm girince mesane boynunu gecmis oluyor aceba ?

Abiler hayirli aksamlar .Bende mesane boynu darligi var.İki kere kapali yontemle kazima seklinde ameliyat oldum.Tur p ile ameliyat yaptilar.Fakat bu darlik tekrar basladi sanirim bende .Doktora gittim bana iki gunde bir tak kateter yapmami soyledi.16 fr kateter yapiyorum iki gunde bir .Ama bu katater kac cm girdikten sonra mesane boynunu geçiyor aceba.Bunu anlayamiyorum.Birde katateri cikardiktan sonra cok az kanli idrarda geliyor.Bu normalmi.Cevaplarsaniz cok sevinirim

@cenkaver55, idrar geldiğinde, sonda mesaneye boynunu geçmiş oluyor. Ameliyattan sonra belli bir süre kanama olabiliyor. Ameliyattan çok sonrada kanama oluyorsa, sondayı takarken tahriş olmuştur. Sondanın iyice kayganlaştığından emin olun. Ve takarken takılma oluyorsa az bekleyip yavaşça ittirin ki tahriş olmasın. Kendinizi kasıp zorlarsanız tahriş olup kanama olur.

@idosente,
Mesaneye girdigini hic anlamiyorum valla.İdrar yapmakta sorunum yok o yuzden tak yapmadan once idrarimi yapiyorum tak sonra yapiyorum. mesane boynunun daralip birbirine yaoismasini engellemek icin yapiyorum.16x40 tak yapiyorum .10 cm kalanakadar sokuyorum.Dahada gitmiyor zaten Bende zorlamiyorum.Muhtemelen mesanenin ic duvarina dayaniyor katater.Olmadi bundan sonra idrari yapmadan tak yaparim İdrar geldigi zaman daha ileri zorlamam

Mesane en azından biraz dolu olsun. İdrar geldiğinde işlem tamamdır. Sonrasında zaten o mesafeyi belirlersin ve mesane boşken de o mesafe kadar iter işlemi yaparsın.

Eğer itme esnasında çok bunalmıyorsan, önerim, önce 14 numara ile, sonra 16 numara ile tak yap. Bu, üretrayı rahatlatır ve tahrişi azaltır. 16 gerçekten çok büyük bir çaptır.

Hi-slip kendinden su ile kayganlaşan katater kullan. Katateri su kiti ile kayganlaştır* ama bir de fazladan giriş alanına cathajel sık. Böylece çok daha kaygan olur ve tahriş azalır.

* Ben bir defasında denemek için katateri su ile kayganlaştırmadan sadece jel sıkmış ve kayganlığını kontrol etmiştim! Tabii facia! :) Böyle bir aptallık yapmayasın sen de :) Önce su ile kayganlaştır, sonra girişe cathajel sık. Zaten parmaklarının arasından akar gider katater.

Haftada bir Furacin merhem (içi sarı) de kullanabilirsin cathajel yerine. O, oluşan tahrişe iyi gelir.

@OturanBoğa, Katajel sıkıyorum abi ucuna.16 lik sondayi bilirek kullaniyorum.Kalin olmasi gerekli Mesane boynunu acik tutmak icin.Hatta bi sure sonra 18 lik kullanmaya baslayacagim Doktorun demesi boyle.Yoksa mesane boynu yapisa bilir.Birde tak sondayi iki gunde bir yapiyorum taki cektigim zaman az bise kanla karisik idrar geliyor.Bu normalmi abi.Birde bunu daha sık yapsam zarari olurmu.Dilatasyon sondasi kullanmak istiyorum ama hicbiyerde bulamiyorum

@cenkaver55,

Dilatasyon amaçlı olduğu için 16 normal. Ama tahrişi azaltmak için önce 14 yapmak, çıkartır çıkartmaz 16 itmek tahribatı azaltır. O nedenle diyorum. 18 daha çok tahrişe neden olabilir. Bence gerek yok. Onun yerine tak yapma süreni kısaltabilirsin. Her gün yap mesela. Bunun teorik olarak hiç bir zararı yok.

Kan mı geliyor yoksa kanlı parçacık mı geliyor kateterin ucunda? 14 -> 16 geçişli kullanmak bu tahrişi büyük oranda öneleyebilir.

Kanli idrar geliyor abi cok az bise .Muhtemelen mesane boynundaki kapanmaya ugrasan yarayi actigi icin geliyor kanli idrar.Kan tahlili verdim yeni Enfeksiyon falan yok Kulturdede ureme yok.Her sey normal yani.Sadece kasigim cok agriyor Taki yaptiktan sonra kasik agrim iki saat falan gidiyor sonra tekrar basliyor

@cenkaver55,

Önce 14 ile yap, içerde 5 dakka kalsın, sonra 16'yı tak. İki günde bir de Furacin sür/it tak yaparken içeriye. Bence bu yol kanamanın önüne geçecek.

Tamam abi Furacin deneyecegim.Peki bu furacini sondayami surecegim yoksa giris yerinemi.Birde icerde sonda 5 dakika durdugu zaman yapisma yapmaz demi

@cenkaver55,

hi-slip + jel kullanırsan 5 dakka sorun olmaz. Zaten küçük küçük hareket ettirdiğinde de kayganlığı görürsün o esnada.

Furacin'i içeri ittir de, nasıl olduğu önemli değil.

fucidin krem olurmu abi Evde fucidin krem varnis o yuzden sordum Olmaz dersen furacin alacagim

Üst Alt