Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mental retardasyon ve Atipik psikoz (organiknik olmayan F29) için rapor..?

Ali 1234

Üye
Konular
8
Reaksiyonlar
0
Mental retardasyon ve Atipik psikoz yani organiknik olmayan F29 aynı hastalıkmıdır sağlık raporlarında ayrımı değerlendirilmelidir konuya hakim olan bir arkadaş yazabilirmi

Biri zeka geriliği digeride şizofrenin alt tipleri en az%60 garanti

Furkan zaten elimde yüzde yetmiş rapor var ben merak ettiğim için sordum çocuğun sağlık raporunda mental retardasyon yazıyor ilaç raporunda A tipik psikoz organik olmayan psikoz tanımlanmamış yazıyor ben bunun için sormuştum ikisi ayrı hastalık oluyor öylemi tşk ederim OTURAN BOĞA YORUM YAZABİLİRMİSİN

Mental retardasyonun kelime anlamı zeka geriliğidir. Mental retadasyon bir hastalık değildir sadece kişinin bilişsel yetilerinin bozuk olduğu anlamına gelir. Ama mental retardasyonda psikiyatrik problemler sık olarak meydana gelmektedir. Yani atipik psikoz ile zeka geriliğinin birlikte görüldüğü bir durumdan bahsedilmiş sizin çocuğunuzda.

Mental radarasyonla atipik pskoz farklı dır ama ikisinde psikiyatrik hastalıktır

Hastalık deyince insanda sonradan meydana gelen rahatsızlıklar akla geliyor. Mental retadasyon istatiksel olarak bir popülasyonda hesaplanan zeka puanıdır. Tıpkı saç rengi göz rengi gibi insanlarda farklı değerleri vardır. Bu bir hastalık değil ancak entellektüel ve adaptif fonksiyonlardaki bozukluktur

Üst Alt