Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memurun engelli emeklilik için raporda oran değişmeyip hastalık ismi değişirse ne olur?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
506
Memurun engelli emeklilik için raporda oran değişmeyip hastalık ismi değişirse ne olur?

ORAN
%65

HAST. İSMİ ESKİ=Şizoobsesif(2019) 2yıl süreli
HAST. İSMİ YENİ=Şizofreni(2025) sürekli

Sadece şizofreni için %65 nasıl veriliyor? Benim bildiğim:

1-Tedaviyle çalışabilen 45
2-Tedaviye rağmen çalışma olanağı olmayan 80

KISMİ BAĞIMLI %65 OLUYOR.

Aslında ŞİZOOBSESİF hastalığı şizofreni ile OKB nin birleşimi anlamıma gelmektedir.

Moderatör tarafında düzenlendi:
@aydünyavaz,
Memurlukta edinilen hak geriye dönük işlemez. Yani işin aslı sen şuanda engel durumun bile gitse memurluğa devam edersin. Engel oranına göre emekliye ayrılıırsın. Hastalığın adı değil oranı önemli memurluk emekliliğinde. Özel sektör gibi değil

%65 engelli oranı ile emekli olabilecekken her türlü ihtimale karşı veya en kötü ihtimal olan %40 la emeklilik kriterlerini elde etmek bence çok mantıklıdır?

%65 ile emeklilik şart. "16 tam yıl ve 5.760 gündür"
%40 ile emeklilik şart. "18 tam yıl ve 6.480 gündür"

Ben %40 a göre emeklilik kriterlerini tamamlamak istiyorum doğrusu.

@aydünyavaz,

Yüzde 65 engel oranınız varsa şartlar yerine geldiğinde emeklilik için başvurunuzu yaparsınız emekli olursunuz. Başvurunuza cevap olarak eksik prim gününüz var denilirse priminizi tamamlayıp tekrar başvurursunuz boş yere 2 sene beklemenize gerek yok.

@Sançar1,

Evet kardeşim haklısınız sizde. Ben doğrusu memurluktan emekliliği askıya aldım şimdilik.

Bence şimdilik 18 TAM YIL 6.480 gün primi tamamlayacağım. 550 prim günü kalmış oluyor işte.

@aydünyavaz,

Zaten çalışabilecek durumdaysanız emekli olmayın. Bu şartlar emekli olmak için gerekli şartlar ama illa emekli olunacak diye bir şart yok. Ülkenin durumu belli gücünüz yetene kadar çalışın derim. Özel sektörden emekliye ayrılan bir şekilde iş bulup çalışıyor ama memur emeklisi için iş bulup çalışmak çok zor. Kalın sağlıcakla..

Şuan için emeklilik düşünmüyorum askıya aldımdı.

@aydünyavaz Yine sen bilirsin ama bence çalışabilecek durumdaysan emekli olma. Çalışabildin kadar çalış. Memursun zaten, öyle ağır bir işin de yok. Emekli olsan maaşın yarıya düşecek, hem evde bunalacaksın. Maaş yetmeyecek, bir yerde çalışman gerekecek.

EVET emekli olmayı askıya aldım kardeşim. Normalde 28 NİSAN da doluyordu.
Yarı yarıya düşer maaş doğrudur.

Şimdiki hedefim 6.480 gün prime kadar çalışmak istiyorum ben.
(Yani buradan 550 gün prim kadar ötesi)

Moderatör tarafında düzenlendi:
@aydünyavaz,
Mrb aynı raporla emekli olunuyor değilmi siz yenidenmi rapo raldiniz??? Ben tekrar ugrasmak istemiyorum adıma karar verildi 18 yıl diye..insallahemekli olurken tekrar rapora ihtiyaç olmaz @aydünyavaz

@aydünyavaz, hocam 18 yılda emekli edecekler mi peki? bu son değişikliklerden dolayı ve yazılanlardan benim kafam çok karıştı.
başka biri de konu açmıştı psikozdan dolayı emekli olmak istiyormus ara karar vs şeyler diyordu. iyice çorba oldu konu çünkü

Evet raporum surekli ve kamu gorevlileri emeklilik daire başkanlığından gelen yazıda kontrole gerek olmadığına ve 18 yıl hizmetinin olması ve kendi kendi istediğinde emeklilik işlemi olur diye geldi

Dilediğin gibş ve senin için en iyisi olsun arkadasım

Son ataklarımda bipoların keyif ve enerji verici hali olmadı. Bipolar geçmişim olmadan muayene olsam şizofren denilirim büyük ihtimal.

Üst Alt