Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyette vergi indirimi ile emeklilik ve Malulen emeklilikten farkı?

3 Mayıs'ta dosyam sağlık kuruluna gönderilmiş. Sadece raporları sayacaklar herhalde. Sağlık kurulu ne zaman olur? Ve sizce emekliliğim ne zaman gerçekleşir?

Buradaki arkadaşları bilgilendirmek için yazıyorum. E-devlet'te hiç bir hareket yok. 170'i aradım. 3 Mayıs'ta kurula gitti demişlerdi. E-devlet'te hala hareket yok. SGK DYS sistemine girdim. Aşağıdaki bilgiler çıktı. Herhalde tamamlanıyor emeklilik işlemleri. Buradaki arkadaşları bilgilendirmek açısından, e devlet tam sonuç vermiyor. Alo SGK'yı da arayın. Aynı zamanda edevlet'te DYS sistemi var oraya da bakın son anlar için. Benimki aşağıdaki gibi. Bitti herhalde.

Varide NoVaride TarihiKonusuİlgili BirimEvrak Tipiİşlem Tarihiİşlemi YapanAçıklama
764517021/05/2019E---------EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ BAŞKANLIK KURULLARI SERVİSİGiden Evrak Kayıtlı21/05/2019 2:05 PMMEHMET ÇETİN
764517021/05/2019E-----------EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ KAMU GÖREVLİLERİ EMEKLİLİK DAİRE BAŞKANLIĞIGelen Evrak Kayıtlı21/05/2019 2:46 PMBAHAR YOLDAŞ
764517021/05/2019E---------EMEKLİLİK HİZMETLERİ GENEL MÜDÜRLÜĞÜ MALÜLLERE AYLIK BAĞLAMA ŞUBE MÜDÜRLÜĞÜGelen Evrak Beklemede[GEREĞİ] [Varide No: 7645170] MALULİYET

Evet. SGK'dan yanıt geldi. Kurumuma yazmışlar. Kurumu aradım. Bölümüme yazı yazmışlar, cevap gelince SGK'ya göndereceklermiş. Onlar da 20 gün içinde emekli edeceklermiş. Gelen yazı 30 Nisan itibari ile emekli olmammış. Buradaki arkadaşlara teşekkürler. Bir de, 36 ay raporla emekli olan ilk benim herhalde, buradaki arkadaşlar bilgi repertuvarlarına eklerler ve diğer arkadaşlara yardımcı olurlar. Geçen sene kurum göndermişti raporları, 36 ay değil diye etmemişlerdi emekli. Yardımcı olan herkese teşekkürler.

Sayin darwas. Siz dilekceyi ne zaman verdiniz benim 40 gunde bakanligimdan anca sgk ya yazi yeni gitti ne kadar surdu acaba?

21 marttı galiba kuruma vermem. Şu an mobilden yazıyorum. Bakamıyorum. 12 Nisan'da SGK'ya ulaşmıştı sanırım.

Ediyorlar. %60 bir raporla. Ama akıl hastalıkları ve kanserde memurlarda 36 ay rapor alanı otomatik emekli ediyorlar. Yani bir nevi biraz uzatabiliyorsun.

Ben de zamanı gelince nasipse malülen değil de , erken engelli emekli olmak için uğraşacağım birçok hastane yatışım oldu ve 10 yıldan fazladır ilaç kullanıyorum.

sayın darwas . Siz hangi telefondan arayıp evrağın tamamlandığını ve kuruma yazı yazıldığını öğrendiniz acaba?Benim de aynı sizin gibi malül aylık şubede takıldı kaldı yazı.Alo 170 de burada yazandan başka bilgi vermiyor????

Siz dilekçeyi e devlette ne zaman görmeye başladınız? Rapor onaylanınca mı görünüyor merak ettim. 36 aylık heyet raporuna rağmen iyileşmediğinizle ilgili yazıyı kuruma verdiğiniz gibi e devletten takip edebildiniz mi yoksa bir süre sonra mı göründü? Kuruma verdiğiniz dilekçe numarasıyla takip yaptınız mı? Orada ne görünüyordu? darwas

deathless
14 ayla emekli nasıl oldunuz emekliliginiz hakkında bilgi verirmisiniz memurmusunuz

darwas
slm geçen sene emeklilige başvurdunuzmuydu 36 ayınız dolmadan emekli etmemişlermiydi
2 ci sorum 36 ay heyet raporu aldınız 3 ay 3 ay 36 ay sonunda iyileşemedi dendi direk emekliliginiz onaylandımı tam anlamaya çalışıyorumda
yüzdeli rapor almadınız yani 36 ay sonunda heyete oranlı rapor almak için sevk etmediler yani

Bu 170 i ben de anlamadım yani.Aynı bilgileri görüyorlar ama illa telefonla arayın diyorlar netten görüşürken arayınca da bilgi yok.Siz iyi öğrenmişsiniz.

Davlumbaz

Son raporu verdikten 19 gün sonra gozuktu edevlette. Hayir dilekçe numarası ile takip etmedim.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!

36 ay dolmadan emekli etmediler. Yüzdeli rapora gerek yok heyet raporları ve hastaneye yarışlar. Aynı teşhisse heyet olmayan raporlar geçerli diye tahmin ederim ama bilmiyorum.

ben şunu da merak ediyorum bu malüllere aylık bağlama şubeye yazı gittiğinde sağlık kurulu incelemesi gibi bütün prosedürler tamamlanmış mı oluyor yoksa macera daha yeni mi başlıyor??Yani bu şubeye gittiğinde artık ''ohhhhh elhamdülillah bitti evrak bekliycez '' mi diyoruz? yoksa ''yaaaa sabır '' çekmeye devam mı diyoruz??

Şubeye gittiğinde artık inceleme yok. En azından bende bitti.

@BÜTÜNÜYLE FARKINDAYIM!...benim özel sektör hocam,allah dan iyi bir şirket de bana bu kadar musamma gösterdiler yoksa 3 ay rapor al kapı önüne koyar çoğu şirket...sorduğunuz için yazdım hocam, memurluktaki rapor alım emeklilik olaylarını bilmiyorum...ama düz bir mantık ile çalışamayacağını raporla belgelersen neden emekli olamayasın ki 36 ay mantığı biraz saçma geldi bana!!??

memurlukta var 36 ay muhabbeti 657 kanunda yazıyor tam süreç nasıl işliyor onu bilmiyoruz
36 ay sonunda oranlı heyete giriliyormu pirim eksikse nasıl oluyor darvasın 20 küsür yıl olmuş onkinde sorun yok
emeklilik şartları malulen emeklilik 1800 gün pirim 10 yıl sigortalılık süresi
emeklilik hükümleri uygulanır deniliyor 657 de bu hükümler yukarıda yazdıgım 1800 gün 10 yıl süre aranıyormu nasıl oluyor
örnek :3 yıl çalışan rahatsızlansa 36 ay rapor alsa nasıl olur emekli olurmu kafamda deli sorular

@darwas
gelen yazıyı paylaşırmısınız yada yazıyı mesajla yazarmısınız

Bugun SGK yi arayip evragi sordum saglik kurulundan cikmis onaylanmis kuruma yaziyi yolladik dediler ama e devlette ve dys sisteminde hareket yok kurum dedigi bakanlik galiba ayrilis yazisi bekliyor olacaklarmis herhalde maas ikramiye falan sonra belli olur

Ayrica kontrol serhi falan da soylemedi yazi gelince buraya kopyalarim

ne kadar maaş bağlandı acaba bende akıl hastalığı malulen emkli olmak istiyorum banka borcu beni korkutuytor ne kadar maaş bağladılar

davras bu hesap 2008 den önce girenler için benim ilk sigorta girişim 2002 ssk 20 gün ondan sonra 2016 da memur olarak atandım seneye 1800 günü dolduruyorum malulen emkli olucam engelim psikiyatri %80 ağır engelliyim çalışmak cok zor yapamıyorum ama maaşı bir türlü öğrenemedim yardımcı olurmusunuz hizmetli kadrossundayım derece kademem 13/3

Sayin Darwas.Emeklilik onay yaziniz elunize ulasti mi?Ne yaziyor acaba?

Bahadırdr

Dün edevlette "mektup kuruma gönderildi" yazısı çıktı. Ne zaman elime ulaşır bilmiyorum. Belge elime ne zaman ulaşır ve ben tatile gidebilir miyim, birisi benim yerime alabilir mi, bilen var mı?

[FONT=sans-serif]memurlukta var 36 ay muhabbeti 657 kanunda yazıyor tam süreç nasıl işliyor onu bilmiyoruz [/FONT]
[FONT=sans-serif]36 ay sonunda oranlı heyete giriliyormu pirim eksikse nasıl oluyor darvasın 20 küsür yıl olmuş onkinde sorun yok [/FONT]
[FONT=sans-serif]emeklilik şartları malulen emeklilik 1800 gün pirim 10 yıl sigortalılık süresi [/FONT]
[FONT=sans-serif]emeklilik hükümleri uygulanır deniliyor 657 de bu hükümler yukarıda yazdıgım 1800 gün 10 yıl süre aranıyormu nasıl oluyor[/FONT]
[FONT=sans-serif]örnek :3 yıl çalışan rahatsızlansa 36 ay rapor alsa nasıl olur emekli olurmu kafamda deli sorular???????????????

[/FONT]
@darwas[FONT=sans-serif]
[/FONT]

Bugun sgk dan yazi geldi.Dilekceyi verirse islem yapariz diye yazmislar.Orani aynen onaylamislar.Yarin dilekceyi verip izinleri kullanicam insaallah bu surec cok uzamaz bu yazi tam 89 gun surdu gidip gelmesi

Bahadırdr hayırlı uğurlu olsun. Bundan sonraki süreci de paylaşırsanız çok sevinirim. İnşallah çok uzamaz.

darwas

%80 agır özürlü raporum var ekpssyle 2015 te atandım çalışamıyorum çok zorlanıyorum bende 36 ay rapor hakkımı kullansam emekli olurmuyum şizofreni hastasıyım 4 buçuk yıl oldu çalışalım lütfen yardım arkadaşlar çalışamıyorum intahar düşünceleri geliyor ne yapacagımı şaşırdım

not:işe engelli olarak girdim

Üst Alt