Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memuriyette vergi indirimi ile emeklilik ve Malulen emeklilikten farkı?

darwas

Yeni Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
Doktorum çalışmama engel bir rahatsızlığım olduğundan kesin emin - Psikiyatrik. Ancak ben 1-2 yıl daha çalışma taraftarıyım.

Aklıma şöyle bir şey geldi. Hocamın kararına istinaden vergi indirimi alsam, istediğim an emekli olabilir miyim?
Demek istediğim, vergi indirimi alarak malulen emeklilik zamanını kendim belirleyeme şansım var mı?
18 yıllık devlet memuruyum. Böylece bu konuda çok ısrarcı olan hocamızın da isteği olacak, benim de. Olay şu aşamada maaş konusu değil. Gerekirse emekli maaşı fazlasını hayır işlerine harcarım. İşe engelli girmedim.

darwas

Sizin durumunuzda emeklilik ile vergi indiriminin hiç bir ilgisi yok. Emeklilik zamanınız geldiğinde alacağınız rapor belirleyici olacak. Yani, daha sonra emekli olmak istiyorsanız, doktorunuzu ikna edin, emeklilik için rapor sürecini ilerleyen aylarda/yıllarda başlatın.

Siz malulen değil, 5510 sayılı yasanın geçici 4. maddesine istinaden erken Yaşlılık emekliliğinden yararlanacaksınız:

a) % 50 ilâ % 59 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 5760,
b) % 40 ilâ % 49 arasında olduğu anlaşılan sigortalılar, en az 6480,​

Teşekkür ederim Oturan Boğa. Bir başka sorum olursa buraya yazarım.

36 ay raporla emekliliğe başvurdum.

36 ay paranoid şizofren heyet raporum doldu. Emekliliğe başvurdum. Memurum TRT de. Personel deki görevli arkadaş işin tamamlandigini söyledi. Emekliliğim ne kadar surer? 36 ay heyet raporu olduğundan inceleme ya da sevk olacağını sanmıyorum. E-devlet te memur olarak nereden takip edebilirim?

e devlet şifrenle 4 C emeklilik bölümünden takip edebilirsin..

Sonuçlanması ne kadar sürer tahminen?

darwas

Siz şizofreniden 36 ay rapor mu aldınız valla helal olsun ben de şizofrenim 2 gün rapor alsam olay oluyor.

Ben iş yerinde mobbing'e de uğruyordum. Hastalığım bile belli değil. Taciz ediyorlardı. Ses çıkartamazlar. Bir de heyet raporu olursa ses çıkartmamak zorundalar.

ekonomist79 ben de engelli erken emekli olmak istiyorum ama şimdi değil yedi sene daha çalışmak istiyorum engelli raporunu ne zaman alayım sence hani süreli veriliyor bazen sonra süresize falan dönüyor ya kendimi garantiye alma açısından yoksa zamanı gelince o zaman mı alayım ?

Engelli raporunu ne zaman alırsan al erken emekli olabilirsin.

Erkeğim. Toplum önünde organize küçük düşürücü ve aşağılayıcı muameleye maruz kaldım.

sokrates
Benimki engelli raporu değil. Normal heyet raporuydu 36 ay boyunca 3'er aylık dilimlerle 3 ay çalışmamam için. Kendi durumunuzu kendiniz biliyorsunuz tam bir şey söyleyemem. Ancak akıl hastalıkları ve kanserde, allah ikisinin de yardımcısı olsun, 36 ay heyet raporu alınırsa aynı teşhisle, otomatik olarak 36. ayın raporunun sonunda emekli oluyorsunuz.

darwas

Ben de benzer bir hakarete maruz kaldım hatta yıllardır kalıyorum desem daha doğru olur ama ben alıştım maalesef,
size bu hakareti yapan kişi engelinizden dolayı mı yaptı bunu?

darwas

Tahmin edebiliyorum, maalesef kamu kurumlarında çok fazla dedikoducu boş beleş bir yere gelmiş ve o yeri hazmedememiş memur var, benzer şeyler bana da yapıldı ama ben artık takmıyorum çünkü benim de sizin gibi emekliliğime çok az sürem kaldı.

Umarım kısa sürede olursunuz. Kolay gelsin.

26 Mart'ta Kurumum raporlarımı postalamış. Nisan ayının sekizinde ellerine ulaşmış. 10 Nisan'da kayıda almışlar. 4C'de şöyle gözüküyor edevlet'te:

Sicil NoAdıSoyadıEvrak TarihiGeldiği YerVaride TarihiEvrak TürüEvrak AçıklamaDetaylar
76........E....D....10/04/2019TRT933680008/04/2019TAHSİSDetay

Hala bir işlem yok. Yalnız benim durumum 36 aylık akıl hastalığı heyet raporu sonrası otomatik emeklilik. Daha mı çabuk sürer? Sizce ne zaman emekli olurum?

Hayırlı olsun darwas kardeşim, umarım çok huzurlu ve sağlıklı bir emeklilik hayatın olur.

Teşekkür ederim Ekonomist79. Acaba ne zaman emekli olurum ben de bilemedim.

Sayın @darwas 36 ay rapor alma hakkında biraz ayrıntılı bilgi verebilirmisin?

Memuriyette tam teşekkülü bir hastaneden akıl hastalıkları ve kanser ile ilgili 36 ay toplam heyet raporu olursa emekli olunuyor. Raporun sonunda iyileşmedi demeleri lazım.

Bu 36 ay zarfında herhangibir kesinti oluyor mu?

Hayır. Normal heyet raporu alınırken bir kesinti olur o kadar. Benim maaşımda 3 ayda bir %10 veya daha az. Yani üçte ikisinde kesinti olmaz. Rapor aldığın aylar (3 ayda bir) %10 kadar bile olmayan bir kesinti olur.

ayDÜNYAvazo
Şunu da ekleyeyim. Doktorum bana kimseye 36 ay kadar vermek zorunda kalmadığını söyledi. Daha önceden de edebilirler sanırım. Galiba illa 36 ay dolmak zorunda değil diye biliyorum.

ben de beyin kanaması sebebi ile almıştım 14 ay 3 ay 3 ay şeklinde,o süre zarfında da maaşım kadar rapor paramı almıştım,7 aydır da emekliyim..allah herkese nasip etsin geçmiş olsun..

@darwas

Emekliye sevk ederler fakat 1800 gün 10 yıl sigortalılık süresi olması lazım yoksa emeklilik hak edemezsiniz pirim şartlarını saglamanız lazım yoksa pirim şartlarını doldurmazsanız ihraca kadar gider sizinki 18 yıl olmuş galiba zaten engelli olarakta emekli olabilirsiniz gününüzü doldurmuşsunuz konuyu 2016 da açmışsınız 21 yıl küsür olmuş 45 rapor da alsanızda emekli olurdunuz ama 36 ay rapora karar vermişsiniz maaş almak için bence bunu yapıyorsunuz
2 ci söylemek istedigim hastaneye heyet raporu için yollayabilirler yazı gelebilir gelişmeleri bizimle paylaşın...

ayDÜNYAvazo..arkadaşın 3-3-3 aldığına örnek olsun diye kendimden örnek verdim ben aldığım 14 ay raporu..

kardeşim geç oldu ama temiz olacak. sen vergi indirimi alırsan malulen değil vergi indiriminden istediğin zaman emekli olabilirsin. çalışmana da bir mani olmaz. vergi indirimi için başvuru yap. vergi indirimi alırsan maaşından vergi de kesilmeyeceği için maaşında ufak bir fark da olacak daha fazla maaş alacaksın. tecrübe ile sabittir. bende vergi indirimi aldım istediğim zamanda emekliliğimi verdim.

Üst Alt