Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur, VHKİ ve bilgisayar işletmenliği arasındaki fark nedir?

Kaya1234

Yeni Üye
Konular
6
Reaksiyonlar
5
Selamlar. Ekpss tercih dönemi yakında başlıyor. Tercihlerde bulunurken bunlar arasında ne gibi farklar var? Öncelik VHKİ veya Bilgisayar işletmenliği düşünüyorum ama istediğim şehirde veya kurumda sadece memur alımı olursa mecbur ona başvuracağım. Kurum içinde düz memurluktan vhki veya bilgisayar işletmenliğine geçiş zor oluyor mu? Çok beklemek zorunda mıyım, kaç yılda geçebilirim?

hepsi aynı eşdeğerde kadrodur. masa başı evrak işi yaparsınız özlük ve maaş hakları hemen hemen aynıdır.

Selam. 12 yıldır MEB de çalışıyorum. Kadrom Genel İdari Hizmetler ünvanım Bilgisayar İşletmeni. Genel İdari Hizmetler kadro adıdır. Bunun içinde ünvanlar vardır. Memur, VHKİ, Bilgisayar İşletmeni, Şef vs gibi. Kendi çalıştığım kurum için söylüyorum genelde 2 yılda bir ünvan değişikliği başvurusu olur ve aynı kadroda yanlış hatırlamıyorsam 3 yıl çalışman gerekir. Derece kadro vs uygun ünvan varsa sınavsız atama ile ünvanın değişir. VHKİ ve Bilgisayar İşletmeni ünvanının Memur ünvanından farkı Bilgisiyar sertifikan olması.

@Bozajuniors,Hocam bi sorum olacak ben öğretmenlikte 5 yıl hizmetin ardından memurluğa geçtim öğretmenlikte 657'ye tabi olduğundan sanırm benim 3 yıl beklemem gibi bi sorun olmaz..Lakin ben İl Memde memurum şu an bizde ilçelerde sınavsız Vhki kadrosu açıldı fakat bilgisayar sertifikam yok diye başvuramadım ayrıca ilçeye başvurmam durumunda oraya gitmek zorunda mıyım yoksa raporumdan dolayı yerimde mi kalırım? bu birinci sorum ayrıca 2. soru ise bizde düz memurlara yeşil pasaport verilmez diyorlar anca Vhki olmak lazım deniyor doğru mu

Bu mesleklerin engelli değil de normalden olanı daha mı zor

memur kadrosu yeşil pasaporta hak kazanamıyor ama unvan değişikliği sınavı var

peki Vhki olmayan Şef yeşil pasaport alabiliyor mu?

@bipolar34, vhki olmayan Şef yeşil pasaport alabiliyor mu hocam var mı bir bilginiz bu konuda cevaplarsanız sevinirim

@asily07

yanlış bilgi veriyor olabilirim ama olayın özeti şu şekilde,
mesela kazanılmış hak aylığı 3. dereceden ödenir ama gerçekte derecesi 5 te kalır, ilerlemez.
çünkü ilerleyebileceği son dereceye ilerlemiştir.
yani maaşın 3. derece için ödeniyordur ama derecen 5 te sabit kalır işte o zaman yeşil pasaport alamazsın.

derecesi 5 ten aşağıya düşmeyen memurlar içinde 3 2 1 e düşmek için de bilgisayar işletmeni, vhki olmak yeterli olmaktadır.

Devlet memurlarının hususi damgalı (Yeşil) pasaport alabilmek için 1, 2 ve 3 üncü dereceli memur kadrolarında çalışan memurlara ve bu dereceli kadrolardan emekli olan memurlara verilmektedir.
çok eski ama şöyle bir haber var : Maliye Bakanlığının karşı çıkması dolaysıyla memurlar 5. dereceden, şefler ise 3. dereceden yukarıya çıkamamaktadır.

Bilgisayar İşletmeni, VHKİ den az bir şey fazla maaş alıyor diyorlar doğru mu ?Doğruysa ne kadar fazla ?

@sokr@t fark var denilecek kadar fazla değil,
düz memur ile bilgisayar işletmeni arasındaki fark en fazla bir çay parasıdır.
bilgisayar işletmeni ile vhki arasında yarım çay parası bile yoktur.

Ben de GİH sınıfında memurum. Yeşil pasaport almak istiyorum. Bunun için de görev kadromun VHKİ veya Bilgisayar İşletmenliğine geçirilmesi gerekiyor. Bunun için lazım olan Bilgisayar işletmenliği operatörlüğü sertifikasını da aldım Online eğitime girip kazandım. Belge cepte duruyor , ilçe milli eğitimden tanıdık abilerden haber bekliyorum Görev geçişleri başladığı anda hemen yapacağım. Ondan sonra da yeşil pasaport almak nasip olursa Avrupa'da bir ülkeye gidip gezmeyi düşünüyorum. Aklımda şimdilik Hollanda var. Hayırlısı diyelim bakalım...

Üst Alt