Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Memur statüsündeki kişi emekli olacağı zaman tekrar rapor alması gerekiyor mu?

aydünyavaz

Aktif Üye
Konular
704
Reaksiyonlar
506
Memur statüsündeki kişi emekli olacağı zaman tekrar rapor alması gerekiyormu?
(%65 RAPORUM HİTAP ta KAYITLI)

%65 engelli raporu ile
"SÜRESİZ" Tek hastalıktan

SGK HASTALIK
LİSTESİNDE VAR.

EMEKLİLİK ŞARTLARIM:
5434 SK TABİ OLARAK
16 TAM YIL ve 5.760 GÜNLE

Son 6 ay içinde alınmış raporu yoksa memur dahil herkes yeni rapor almak zorunda.

6 MART 2025 TARİHLİ süresiz %65 ENGELLİ RAPORUM.

@ucuncubahar,
Yakın zamanda güncel engelli raporu ile bu şekilde memur olarak emekli olan varmı?

Moderatör tarafında düzenlendi:
Benim raporda 7 aylık, yeniden rapor almam gerekecek ; yani almak zorundayız son altı ay içinde alınmış rapor isteniyor

Yakın zamanda güncel engelli raporu ile bu şekilde memur olarak emekli olan varmı?

VARDIR MUTLAKA BURALARDA.

Vergi indirimi belgesiyle emeklilik kalktı diye biliyorum ama🤔
Engelli emeklilik kalkmadı, iş gücü kaybı" olarak değerlendirmeden gececez artık

@(Gölge),
Pekala bu durum herkesimi kapsamaktadır?
TEŞHİS DEN BAŞKA NE YAZACAK?

BAĞIMSIZ
KISMİ BAĞLI
TAM BAĞIMLI ibareleride yazacakmı?

@aydünyavaz,

Sen engelli raporunu geçen hafta perşembe günümü aldın ? 6 mart 2025 demişsin.
O zaman 6 ay boyunca geçerli o rapor. ama eski raporsa emeklilik başvurusu sırasında büyük ihtimal yeni rapor isterler. Özetle raporunu daha geçen hafta aldıysan kafan rahat olsun.

EVET BU AY IN 6 SINDA ALDIM ve "SÜREKLİ"

ÇOK TEŞEKKÜR EDERİM KARDEŞİM SANA.
😁😁😁

Bugün engelli raporu için hastaneye başvuru yaptım. Psikiyatri ile görüştüm.. sizoaffektif tedavi ile işlevselliği düzelmeyen diye yazmış. Mayıs ayında kurula çıkacağım. Sizce kaç oran verirler?

@ucuncubahar Maalesef yterli olmayabiliyor SGK sevk edip ekstra belgeler isteye biliyor BİZZAT YAŞADIM

@(Gölge)

Elinde son 6 ay içinde alınmış engelli raporu varsa bunu emeklilikte kullanabilir.
SGK internet sitesinde de, yayınlamış bir yönetmelikte de açık açık yazılmış bir durum bu.

KISMİ BAĞIMLI / %65 / "SÜREKLİ"
TEK HASTALIKTAN / SGK HAST. LİST. VAR

AMA DOKTOR SORDU BANA. %40 oran emekli olman için yeterli olurmu diye. Bende %40 yeterli olmayabilir dedimdi. Doktorda %65 vermişti.

DEMEKKİ ORANLI RAPORLAR EMEKLİLİKTE HALA KULLANILIYOR.
(Benim anladığım)

@(Gölge)

Bu işin sencesi, bencesi olmaz.
Yasa, yönetmelik ne derse o olur.

Maluliyet Tespit İşlemleri

İlgili servislerce, durum bildirir sağlık kurulu raporlarının temin edileceği yetkili hastanelere sevk işlemi gerçekleştirilir. (Sigortalıların talep tarihi itibariyle son 6 ay içerisinde Kurumca yetkilendirilmiş hastanelerce düzenlenmiş raporlarının bulunması halinde sevk işlemi yapılmaksızın bu raporlara göre işlem yapılır.)

Kamu görevlilerinin ise temin edecekleri raporu ve talep dilekçelerini çalıştıkları kuruma ibraz etmeleri gerekmektedir.

İŞTE bu yönetmelikleri memurun kendisi bilmeyince olan bize oluyor.amputelere 2 yıllık rapor veren sistem ve memurlar neyi hedefliyor bilmiyorum.Her hastane her memur yönetmeliği yorumluyor kendine göre evet hayır diyor .burda kimsenin son 6 ayda alınmış balthazar formülü ile olan raporu kabul edilmedi.işgücü kaybı talep edildi.PEKİ BUNLAR NEREYE İTİRAZ EDECEK YİNE İŞİNİ BİLMEYEN BAŞKA MEMURA MI?

Üst Alt