Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

MEB EKPSS ile Hizmetli alımı tarihe karışıyor! Bu iş çok zor Yonca...

ankiloz

Üye
Konular
14
Reaksiyonlar
0
Toplum Yararına Program Protokolü
Millî Eğitim, Çalışma ve Sosyal Güvenlik ile İçişleri bakanlıkları arasında, okulların güvenlik ve temizlik hizmetlerinin Toplum Yararına Program kapsamında karşılanmasını sağlayacak protokol imzalandı.
Protokolle okullarda 47 bin 850 hizmetli, 9 bin 473 güvenlik görevlisi olmak üzere 60 bine yakın kişi görevlendirilecek.

Detaylar:
..::T.C. MİLLÎ EĞİTİM BAKANLIĞI::..

Haber şu anlama geliyor;
80 puanın altında niteliği olmayan, sadece memurluk ve hizmetli kadrolarını tercih etmeyi düşünen ortaöğretim mezunu arkadaşlar bundan sonra atanabilmek için en az 83-84 puan almalılar.. Çünkü son yerleştirmelerde memurluk 84 puana kadar inmişti..

hocam engelliler hizmetli seçiyor tercih yaptıktan sonra soruyor, hizmetli ne iş yapar
anlatıyorum hizmetli bildiğin hademedir, okulun tuvaletinden tut da her yeri temizlersin işin bu

birileri çıkıyor olur mu kardeşim, sen cahil misin, onu iş kurdan gelen yapıyor biz temizlik yapmayız evrak getir götür işi yaparız

tabi tabi, diyorum bende... sonra bir yazı daha yazıyorlar atandıktan sonra, engelliyim okulun tüm temizliğini bana yaptırıyorlar ne yapabilirim
yok yapamıyorum ne yapayım

ve git araştır ALLAH aşkına, hepside şunu iddia ediyordu; arkadaşlar hizmetli evrak getir götür yapar temizliği iş kurdan gelen adamlar yapar

e hadi gözünüz aydın, işkurdan gelen adamlar yapsın, siz de iyi kötü hizmetli bile olup devlet dairesine girmek var iken artık o da gitti elden
artık memur olmak için lise düzeyinden en az +88 almanız lazım
çünkü lise düzeyinden giren fazla ama artık alımlar gittikçe liseden azalıyor

benim burada samimi olduğum biri vardı, hizmetli yazacam temizlik yaptırmazlar değil mi demişti, bende yaptırırlar dedim forumda beni topa tuttular
sonra adama tuvalete kadar temizlettiriyorlardı, yani hizmetli ne demek ??? evrak getir götürcü mü demek ??

neyse belirttiğim gibi liseliler iyi kötü hizmetli olma şansı vardı ama oda ellerinden gitti geçmiş olsun
devlet özelleşmeye devam ediyor
ve bizde kandırılmaya

mesajın başlığını kim değiştirdi ve neden konuya yonca diye isim eklemesi yapılıyor arkadaşım.
bu ne saçmalık..

Skolyoz23

şımarık hizmetlilere tokat gibi çarpmışssın kardeşim.
olan gariban insanlara oldu.
Zaten teknolojik bir değişimden geçiyor.
artık eskisi gibi GİH sınıfı memur alımları yok.
ayrıca artık gerek de yok... teknolojik imkanlar o kadar gelişti ki.
eskiden 3 personelin baktıığı iş şimdi bir personelle dahi yapılıyo.
bu işin tatlı yüzü..
bir de karanlık yüzü var.
karanlık yüzü de şu : devlet kamusal alandan çekiliyor. devlet savunma emniyet hizmetleri dışında diğer alanlarda küçülmeye devam edeceğini düşünüyorum. ha bu görüş kişiseldir veya genel bir yorumdur orası sizlere kalmış ama benim düşüncem bu. öngörüm de bu.
çok değil 10 sene önce işleri çok yoğun olan kurumlar şimdi GİH sınıfında bir iş sakinliği var..
gidin bir çok kuruma.
bunu görürsünüz..
teknolojik gelişmeler
ve devletin kamusal alandan çekilmesi ve çekilmeye başlaması
bu iki unsur kamu memurunun iş yoğunluğunu çok düşürdü.
bunu neden söylüyorum?
gariban engelli kardeşlerimizin elinde kala kala
ya YH (YARDIMCI HİZMETLER)
ya da kısmen SH (SAĞLIK HİZMETLERİ)
kaldı...
şimdi gözleri aydın..
YH yı aldılar...
uzun sürmez...
SH TH Yİ de alacaklar..

ayrıca
kamu görevi belirli sınıflara ayrılmıştır.
YH sınıfındaki bir personel idari amiri uygun gördüğü her işi yapar..
YARDIMCI HİZMETLER, GENEL İDARE HİZMETLERİ işleri yapılırken görülürken, işyerinin çalışmaya hazır tutar. GİH sınıfının
TH-YH ve idari amirler arasındaki bağlantıyı kurması görevi varsa
YH sınıfının da çalışılan iş ortamını düzene sokma görevi vardır.
yani YH sınıfı temizlik de yapar. telefon da bakar.. yerleri de siler..
amaç hizmetlerin görülmeye hazır hale gelmesi.

Edep yahu!!!
Ne demek şımarık hizmetliler.
Sizler gibi kişiler olduğu için utanıyorum.
Bu kadroyu siz gibi kişiler olduğu müddetçe kaldırmazlar.Müsterih olun.Şimdi kalkar falan Allah muhafaza.Geceleri gözünüze uyku girmez.

Meb çalışanı olarak söylüyorum protokol 8 ay için imzalanmış YHS nin kalktığı filan yok, Yani 8 ay sonra bu arkadaşlar işten ayrılacak ..

officer 8 aylık dönemler halinde olacak. okul açıldığında gelecekler okul kapanınca gidecekler. ilk başlayanların görev sürelerinin dolmasına yakın diğerleri gelecek. şuan mevcut sistemde de böyle oluyor zaten. 6 aylık veya 9 aylık dönemler halinde yapıyorlar. bir defalığına uygulanıp bırakılmayacak.

Anlaşılan EKPSS de KPSS gibi rosalinda olacak.

Üst Alt