Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mazeret tayini il emri MEB prosedürü..?

EnesÇ

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar

ağustos ayında mazeret tayininr başvuracağım. İlçeye gitmek istiyorum. şubat başvurdum olmadı.

Başvurularda birinci aşamada il ve ilçe seçiyorsun raporu sunuyorsun müdür ilçe mem ve il mem onaylıyor sonra ikinci aşama olan başvuru ekranı açılıyor o ekranda o ilde açık olan okulları görebiliyorsun.

Sorum şu ağustos ayında benim istediğim ilçede okul açmadı diyelim ben ben de okul seçmedim il emri geldi beni o ile veriyorlar ancak ben ilçeye gitmek istiyorum il beni istediğim ilçeye gönderecek mi yada başka ilçeye veya il merkezine atayabilir mi
bu süreç nasıl oluyor bilgi verebilir misiniz deneyimleyen oldu mu böyle bir durumu.

İkinci sorum şu tercih yapmadın hiç okul seçmedin il emrinden yararlanabiliyormusun.

1. sorunun cevabı: genelikle (artık) il emri çıkmıyor. Dolayısyla çok büyük ihtimalle HAYIR.
2.sorunun cevabı: HAYIR.

yinede duyduğum kadarı ile bazı illerde dilekçe işleme alınabiliyormuş. yani bildiğiniz (başlıklı) manuel dilekçe ile durumunuzu anlatıyorsunuz ve bazı durumlarda il mem bu dilekçeyi olumlu cevaplayabiliyırmuş. Ben sanırım ilk atandıktan sonra 2 tane böyle dilekçe yazdım ama reddedildi. Ama işte bazen gerçekten çok sıkıntı yaşayanlar oluyormuş mesela ondan ben olsam bi şansımı denerdim. dilekçenizi güzel yazın. Az ve öz olsun.

şimdi 7. yılım meslekte ve yıllardır ailemle aynı ilde fakat 3 saat uzaklıktaki bir ilçede çalışmaktayım. Benim açımdan sorun yok elhamdulillah. Bu arada mazeret ataması ile gelmiştim buraya normal tercih yapıp. En son normal il içi isteğe bağlı başvurdum pztesi açıklanacak.

6 yıldır istanbulda öğretmenim bakanlığa başka ile yerdeğişimi talep dilekçesi vereceğim ekpss ile atanmıştım buraya. dilekçemin olumlu dönme ihtimali nedir son zamanlarda dilekçe ile yerdeğişimi yapan varmı olumlu olumsuz sonuç ne oldu. bu konu hakkında bilgisi olan arkadaşlar bilgi verirse sevinirim.

merhaba,

bende 6 yıl önce istanbula atanmıştım. fakat normal il dışı (mazeret) ile istediğim ile geldim. çünkü dilekçeyi reddetiler. (istediğiniz ili yazmamışsınız)
malesef şuanda tayinler tıkanmış gibi. Yine de bir şansınızı deneyin isterseniz ne olur ne olmaz.(olumsuz konuşmak istemezdim ama kişisel fikrim reddedilme ihtimalinin yüksek olduğu)
dediğim gibi yinede yazın isterseniz. Dilekçeyi güzel yazın, durumunuzu resmi bir dille anlatan bir dilekçe olsun.

Son düzenleme:
dilekçe ile o işler oluyor mu bilgim yok. meb in atama takvimleri var onları takip edeceksin. mesela şuan da il dışı atamaları var mebbisten başvurular kısmından bakabilirsin hangi ilde açık varsa kafana yatan varsa tercih yapabilirsin. ancak norm olayı öyle bir hal aldı ki merkezler de adam akıllı açık yok gibi. hep sapa yerleri atama listesine eklemişler. biraz şans işi.
temmuz gibi mazeret atamaları var. eğer mazeretiniz varsa eş durumu, sağlık gibi ona da başvuru yapabilirsiniz. onda daha fazla okul açılıyor diye duydum. il emri halen veriliyor mu bilmiyorum . ben de temmuz da mazerete başvuracağım zaten o zaman öğreneceğim il emri halen veriliyor mu verilmiyor mu

il emri sadece pandemide verildi. son 4 yıldır ben hiç il emri verilmedi diye hatırlıyorum.
Evet mebbis il dışı şuan tercih verme aktif. Mazeret ataması 2 aşamalı ve 2. aşamada görebiliyorsunuz açılan okulları evet o atamada ihtimal daha yüksek.
@Ben_Claudius, yaf müdürlere öyle yetkiler verilmiş ki (sağolsun kontrol de yok hiç etkili) gider gitmez ertesi dönem hemen norm fazlası olanlar biliyorum.
Aslında açık ve net birşekilde suistimal.

branşım bilişim teknolojileri ildışında veya mazerette yer açılmıyor.il emri son iki sene yaz dönemlerinde verildi öncesini bilmiyorum. yerdeğişikliği yönetmeliğinin ek 3 maddesi çerçevesinde isteyeceğim. şehir olarak aileme yakın ısparta veya yakını bir işl yazmayı düşünüyorum. bakalım dilekçeme cevabı buraya yazarım. Branşımdan dolayı norm sıkıntım olsa da müdürlüklerde görevlendirileceğim yer çok. il emri aile birliğini korumaya yönelik genelde verilen bir durum

@EnesÇ,

merhaba il emri ne zaman ve hangi habere binaen oldu dediniz ki. Ben olmadı diye hatırlıyorum. illaki hatalı olabilirim bilmiyorum tabi.
tamam istediğiniz ili yazmışsınız. şöyle bir mantık yürütebilirsiniz belki: misal uzak ilçedeki bir yeri yazmak ama belirtmek isterim bu sadece bir hatırlatma. (Bir öneri değil, kararınızı kendiniz veriniz)

eğer uzaktaki bir ilçeye bile gelebilirseniz en azından ailenize daha yakın bir yere gelmiş olursunuz. ne kadar tutarlı bir fikir tabi size kalmış. Ben aileme 3 saat mesafedeki bir ilçedeyim.
Son 4 yıl sürekli mazeret atamasına başvurdum (ailemin daha yakınına gelebilmek için) ama hiçbiri olmadı. Belki vazgeçerim diye düşünüyorum çünkü bu ilçeyi sevdim zaten arabamla işe gitgel yapıyorum. Arabamla aynı şekilde ailemin yanına gitgel yapıyorum. :)

ama şunu da yazayım. bazı müdürlükler son zamanlar çok saçma olsa da veya öyle görünsede bazı değiişik uygulamalar yapabiliyorlar şöyle ki. misal benim lise matematik branşım. ortaokula görevlendirdiler bir süre önce. Ve hiç sevmemiştim.

haberdar edeyim dedim.

Üst Alt