Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mart tercihlerinde EKPSS Lise puanları kaça kadar düşer?

Kılıç_

Üye
Konular
7
Reaksiyonlar
0
Sizce mart ayındaki tercihlerde lise kaça kadar düşer

Mart ayinda degil nisan in son haftasi yapılacak sinav. Sonuçlar axiklandi ve tercihler yapıldı diyene kadar temmuzu bulur tercihler. Tabi umudumuz ve dileğimiz sürecin daha hızlı işlemesi. Lise duzeyinde İlk atamalar 80 in altina düşmez.

İnşallah hizmetli 77 ye kadar düşer de bizde atanırız. Bir umut bekliyoruz bakalım.

HİZMETLİ / MUŞ81,07519
HİZMETLİ / MARAŞ81,19770
HİZMETLİ / HAKKARİ81,29159
HİZMETLİ / TUNCELİ81,37734
HİZMETLİ / MARDİN81,49779
HİZMETLİ / ARDAHAN81,60000
HİZMETLİ / BATMAN81,62641
HİZMETLİ / SAMSUN81,70943
HİZMETLİ / SAMSUN81,82035

Bu puanlara kadar düşmüş hizmetli alımları..

MEMUR / EDİRNE84,27357
MEMUR / AĞRI84,48005
MEMUR / HAKKARİ84,59272
MEMUR / ÇANKIRI84,84995
MEMUR / ŞIRNAK85,13018
MEMUR / ŞANLIURFA85,22763
MEMUR / AFYONKARAHİSAR85,31133
MEMUR / KASTAMONU85,35625
MEMUR / KASTAMONU85,95644

Memur alımlarıda bu puana kadar düşmüş..

NOT: Hemşire, Teknisyen, sağlık memuru, santral memuru..vs puanları daha düşüktür.

2016 ilk tercihte hizmetli puanları 78,2 kadar düşmüştü.

2014 ve 2016 ekpss çıkmış soruların tamamının acaba bulan var mı ?

Tahminimi söylüyorum 79 u aşagıya inmez diye düşünüyorum

Ilk aramda 78.2 ye kadar düştü 4409.sıradaydım. ilk atamadan sonra branş sıralaması açıklandı, 490.sıradaydım. 3.atama korkusu olmucak diye 80 üstü puan alanlar hizmetli kadrosunu yazdı. Şuan güncel sıralamamı bilmiyorum ama tahminim 100-150 arası. Bakan verdiği sözü tutarda, kadrolarda adaletli bi dağılım olursa (2500 kadronun en az 1000 kadrosu liseye verilmeli) hizmetli puanı 77 ye kadar düşer. Memur kadrosuda 80 i bulur.

Hizmetli yazan zaten atandı kardeşim 80 üstü. Şimdi sıra 80 puan altında. 80 üstü hizmetli yazıcak tek tük kişi var. Branş sıralamaları açıklanınca sizde farkedersiniz zaten.

arkadaslar 3 atama olacak mi.gozunuz aydin.ben atandim cok guzel bi duygu

3. Atama olacağını sanmıyorum, zaten yeni sınav geliyor. Tekrardan neden atama yapılsın ? Konuyla ilgili bilgim yok ama mantıklı gözükmüyor.

LİSANS insaat mühendisliği için durum nedir bilgisi olan var mı arkadaşlar

2. Atamada Atanan arkadaşların bir daha tercih hakkı yok değil mi bu 3. Atamada

Tahminime ve hesaplamalarıma göre 1000 alım olsa dahi (lise) 79 larda kalır

benim tahminim lise 1000 alım olursa meb hizmetli alım yaparsa puanlar 77 ye kadar düşer.

MEB hizmetli alımı yapmayacak arkadaşlar..

Meb, güvenlik ve hizmetli alımını işkurla yaptığı bi çalışmayla alıcak. O yüzden meb bu atamada da hizmetli almaz. Tabi bu bi tahmin.

Agustin MEB'in hizmetli alımı yaptığı dönemlerde kadro sayısı 3500-5000 arasında oluyordu. En son yapılan yerleştirmede MEB hizmetli almadı ve kadro sayısı 2500 civarı oldu. Mart'ta yapılacak alımda da sayı 2500 ve Smilemisty arkadaşımında dediği gibi 3 bakanlık arasında yapılan anlaşmaya göre MEB bundan sonra hizmetli ve güvenlik personeli ihtiyacını TYÇP kapsamında İşkur üzerinden karşılayacak. Yani kısacası açıklanan kadro sayısı, bakanlıklar arasında imzalanan protokol ve daha önceki tecrübeler ışığında olaya baktığımızda MEB'in eski dönemlerdeki gibi 1000 civarı hizmetli alacağını beklemeyelim.
Açıklanan kadro sayısı 2500 bunun 150-200'ü kura ile yapılacak alım olur, 400-500 civarı ortaöğretim ile yapılacak alım olur, geriye kalan 1800-1900 kadroyu da önlisans ve lisans mezunlarına paylaştırırlar böylece sayı tamamlanmış olur..

ankiloz haklı meb hizmetli alırsa puanlar düşer ben 2016 ilk yerleştirmede 78.9 puan ile ilk atamada atandım ikinci atamada meb hizmetli almadı puanlarda düşmedi eğer meb hizmetli alırsa ortaöğretim hizmetli puanı nerdeyse 75 e kadar düşebilir bekleyip göreceğiz

@ankiloz. 3.atamada en çok kadronun ortaöğretime verileceğini düşünüyorum. Sebebide şudur; ilk ve ikinci atamada yeterince lisans alındı. Ve bakan jülide hanımın yaptığı açıklamada

yerleştirmelerin adaletli bi şekilde yapılacağını söyledi. Sınava giren en çok sayı ortaöğretimden en çok kadro ortaöğretime verilir şahsi fikrim

Smilemisty senin dediğin gibi olursa yani bu mantıkla hareket edersek en çok alımın kura ile yapılması gerekir. Çünkü en çok başvuru kura için yapılıyor. önlisans veya lisans mezunu memur almak varken neden ortaöğretim mezunu adaya daha çok kadro verilsin..??

ankiloz. Ekpss ve kura adı altında 2 farklı alım türü var. 2012 2014 sınavında kura ya 150 200 kadro açılırken şuan 1000 kadroyu geçiyo zaten merak etmeyin. Liseden 80 puan almak lisansın 76 77 puanına tekabül ediyo. Yani 75 üstü alan lisans mezunları atanmayı hakediyo ama liseden puanlar 78 düşmemişken lisanstan 70 e düşse ne kadar adil olur? Her lisans mezunu her ortaöğretim mezunundan nitelikli olmayabilir. Demek istediğim bu.

Smilemisty kardeşim inşeallah dediğin gibi olur. Böyle olursa benimde işime gelir çünkü hizmetli kadrosundan GİH kadrosuna geçmem için bu alımın yüksek olması lazım. puanım 83,53 ve son alımda 84,5'a kadar düştü memurluk kadrosu. yani senin dediğin gibi olursa bende memur kadrosuna geçebilirim.

Üst Alt