Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen mi, yoksa engelli şartlarıyla mı emekli olmak avantajlıdır?

hülya kozalan

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar

ben 1962 doğumlu bayanım.78 yılının 10.uncu ayında başlayan 175 günlük sigortam var.81,88,97 tarihlerinde 3 doğum yaptım.2000 yılından 2012yılına kadar hiç primi ödenmemiş bağkurum var.2008 de yapılandırmaya başvurdum ama hiç ödeme yapamadım.Sağlık yardımlarımı eşimin üzerinden aldım.2000yılında mitral kapağım değişti,2005 yılında kalp krizi geçirdim.12 senedir de antidepresan kullanıyorum.forumda takip ettiklerimden öğrendiğim kadarıyla EF değerleri önemliymiş benimde EF 35ve 40 yazıyor.Ben torba yasadan yararlanıp borcumu ödersem sanırım 2 türlü de emekli olabilirim.Aslında ben bağkurdan tamamen kurtulup doğum borçlanmasıyla SSK dan emekli olmak isterdim,maaşı daha yüksek olur diye ama bağkura borç varken bu mümkün değil sanırım,bende bağkurun bankalarla anlaşmasını biraz daha bekliyeceğim sonrası için ne önerirsiniz malulen mi yoksa özürlü şartlarıyla mı emekliliğe başvurayım?

Malulen emekli olmak daha zordur, ikisini hakedenler kesinlikle erken emekli olmalıdır.

Klas 3 hastalar:% 50
Miyokard infarktüsü geçiren veya daha önceden koroner arterhastalığı tanısı alan veya girişimsel-cerrahi koroner işlem yapılan anjinasıbulunan hastalarda aşağıdaki şartların varlığı; laboratuar yöntemleri ile (EKG,eforlu EKG, perfüzyon sintigrafisi v.b) devam eden iskeminin saptanması veyabir koroner arterinde en az % 50 oranında darlığın anjiyografik olarakgösterilmiş olması ve ilaç tedavisi veya diyetle anjinanın kontrol altındatutulabilmesi ve sol ventrikül fonksiyonlarının bozuk olmasına rağmen (EF% 30-% 50) hastada NYHA Sınıf 2 semptomların varlığı.
verilir sadece kalp için. Başka rahatsızlığınız varsa, ya da psikolojiden oran almayı düşünürseniz daha yükselebilir belki ama süreli olma ihtimali olur raporun işinizi zorlaştırabilir.

bagkur.PNG

bu tabloya göre emekli olursunuz erken emekli olacak olursanız, kurum sevkiyle alacağınız rapor oranına göre emekli ederler. Elden rapor almayı bağkur'dan erken emekli olacağınızda. Kurum sevki ile almak şart çünkü.

SSK'dan emekli olmak için son 3,5 yılın (1261 gün) ssk'dan ödemiş olmak gerekir.
Ayrıca çalışıyorken vergi indirimi almalısınız bunun için. 15 yıl 3600 günle emekli edilirsiniz.
Borcunuz olduğu sürece hiçbir statüden emekli olamazsınız ancak, borcu yapılandırıp bir yerlere borçlanırsanız bankadan kredi vs. gibi daha sonra emekli maaşıyla ödenir.

kapatılmış vergi mükellefiyetinden vergi indirimi raporu alınır mı?

merhaba malulen emeklilik için başvuruda bulunacağım,o kabul edilmesse ,engelli erken emeklilik için başvuracağım ama daha önce indirim raporu almamıştım şimdi istenirmi?2012 de vergi mükellefiyetimi kapatmıştım.

5510 a göre malulen emeklilikle, Engelli emekliliği arasında maaş açısından pek bir fark kalmadığından en hızlı nasıl emekli olunuyorsa öyle emekli olmak avantaj artık.

Bağkur'dan emekli olacaksanız vergi indirimi almanıza gerek yok, elden aldığınız raporlar geçerli olmaz, kurum sevkiyle rapor almanız şart. Emeklilik başvurunuzu yapın kurum sevk eder.

Vergi indirimi ssk'dan emekli olacaklar alması gerekiyor.

kapatılmış vergi mükellefiyetinden indirim raporu almak

merhaba,ben hastahaneden sağlık raporu almak için başvurdum,beklediğim oran verilirse silinen 8 yıllık bağkur için ihya dilekçesi verip ödedikten sonra emekliliğe başvuru yapacağım;1650 günde zorunlu bağkur borcum var.Hastahaneden raporu aldıktan sonra maliye bana indirim raporu verir mi?
Ben 2 yıl önce kapanış verdim,çalışmadığım için vermez diye endişeleniyorum.
Kardiyoloji Klas 3 yazmış bir doktorla görüşmem kaldı,süre dolmadan başvurumu yetiştirmeye çalışıyorum,

ben ilk kez 1978 de 16 yaşında ssk lı çalışmaya başladım.175 gün primim var.
2000 yılında bağkurum başladı aynı yıl hastalandım;bu durumda ben erken emeklilik için 3900 günden mi, 4320 günden mi emekli olurum?

Bağkur'dan engelli statüsünde emekli olacaksanız vergi indirimi ile bir işiniz yok ki. Sorunuzu tam anlamadım... Yukarıdaki cevapklar yeterli değil mi?

malullük hakları nelerdir

merhaba, ben vergi indirimini erken emekli olabilmek ve ulaşım vs.gibi haklardan yararlanmak için için almak istemiştim.Ben dün heyete girdim bana %100 iş göremezlik raporu verdi,bende bugün 4 yıllık zorunlu bağkur borcu ve 150 gün doğum borçlanması yaptım;bana hastahane sevk kağıdı verdiler,tekrar heyete gireceğim aynı hastahaneye gideceğim,umarım rapor oranı aynı çıkar ve ankara bunu kabul eder
malulen emekli olabilirsem haklarım olacakmı?

özürlü hakları nasıl alınır?

Merhabalar, ben malulen emeklilik başvurumu yaptım sonucu bekliyorum;evrak kapandı ne demek,birde öğrenmek istediğim şu ulaşım haklarından yararlanmak için ne yapmam gerekiyor,önce kendim bireysel rapor almıştım %100 oranlı sonraki kurum sevkiyle idi.Elimdeki raporlarla vergi dairesine gidip alabiliyormuyum;yoksa malullük sonucunu mu beklemem gerekiyor.

hülya hanım öncelikle geçmiş olsun,ben yüzde (60) sürekli yazan raporumla vergi dairesine gittim,vergi indirimine başvurdum sonucun üç ay sonra çalıştıgım iş yerime üst yazı ile bildirilecegini söylediler,yaklaşık 1 ay geride kaldı.vergi dairesinden çıktım,AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI na gittim özürlü kimlik kartı aldım,daha sonra kayseri de ikamet ettigim için kart 38 binasına gittim ve ulaşım için serbest paso talep ettim,evraklar fotograf kimlik yanımda hazır oldugu için ugraştırmadılar ve 5 dakika da kartı basıp verdiler,5 tl gibi kart parası verdim sadece.yukarıda belittiğim AİLE VE SOSYAL POLİTİKALAR BAKANLIGI ndan aldıgım özürlü kimlik kartını türkiye genelinde, otobüs tren uçak vapur vs belli oranlarda indirimli oldugunu,ama pasonun sadece bulundugun ilde kullanılabilecegini söylediler, 15 gündür paso kullanıyorum,çok rahat oluyor ulaşımda inşallah sizde bu dediğim yollarla imkanlardan faydalanırsınız.

sayın movie verdiğiniz bilgiler için teşekkür ederim.

sayın turan yılmaz,rapor derecemi öğrenmek için önce kendim başvurdum kardiyoloji den%100 iş göremez yazılı rapor verildi.Birkaç hafta sonra da bağkur sevkiyle aynı yere aynı doktorlara gittim onun sonucunu görmedim kurumunuza gönderilecek dediler.

ef 35 ten % 50 oran alırsınız geçmiş olsun

sayın turan yılmaz,rapor derecemi öğrenmek için önce kendim başvurdum sadece kardiyoloji den%100 iş göremez (diğer bölümlerdende toplam %24)yazılı rapor verildi.Birkaç hafta sonra da bağkur sevkiyle aynı yere aynı doktorlara gittim onun sonucunu görmedim kurumunuza gönderilecek dediler.

%100 raporum reddedildi

merhabalar,daha öncede yazdığım gibi kendi aldığım rapora %100 verildiği için bağkur borcumu yapılandırıp ödedim.
Kurum sevkiyle tekrar heyete girdim,onda da %100 iş göremez yazısını gördüm (Kalp kapak değişimive kalp krizi)ef değeri en son %30idi.
malullük için başvurdum.3 ay sonra evrak takipte red yazdığını gördüm,
kuruma gidip görüştüm evinize belge gelecek onda neden reddedildiği yazar dedi

itiraz dilekçesi yazdım(3-4-2015) halen bana ulaşan hiç bir belge yok.

YSKdan nekadar zaman sonra cevap gelir acaba, sonuç ne olur

sizce yine red gelirse iş mahkemesine dava mı açayım,yoksa doğum borçlanmasıyla 3600 günü tamamlayıp erken emeklilik için mi başvurayım;
bağkurda 3600 gün mü 3960 gün mü geçerli.

Bilgilerimi tekrar edeyim 1978 ssk 175 gün,2000 bağkur girişi, sonrası hastalandım.20 küsür bin lira daha borçlanmama değecek bir maaş alabilirmiyim acaba, silinen 8 yılımda var onu ihya edebilirmiyim o daha az tutar sanırım,

bana yol gösterirseniz sevinirim iyi akşamlar.

hülya kozalan, konuyu baştan sona okuyup takip ettim, arkadaşların önerilerini kulak ardı ederek işleri kendi bildiğin gibi yapmaya çalıştın.

Oysa gelinen noktayı ta baştan arkadaşlar sizie izah etmeye çalışmıştı kurum sevkiyle başvurman gerekti'ni, %100 rapor olmaz, malüliyet zor gibi uyarılar işe yaramadı. sonuç gelinen nokta başlama cizgisi ve malesef hüsran :(

Bu yol çoğu zaman uzun ve zahmetlidir rehbersiz yürünmeyecek kadar'da karanlık ve acaleye hiç gelmeyen sabır işidir, şimdi kafanı toparlamış olarak kararını ver hangi yolu izlemen gerektiğin hakkında arkadaşlardan tekrar yardım isteyebilirsin. kolay gelsin

Malulen emeklilik reddine yaptığınız itiraz karşılık bulmazsa, Bağkur'dan Yaşlılık emekliliği için başvuru yapabilirsiniz. Bunun şartları şu şekildedir:

bagkur.PNG

Eğer bu şartlar varsa, red kararından sonra bir dilekçe yazıp başvurunuzun 5510 sayılı yasanın 28. maddesi kapsamında işleme konmasını isteyeceksiniz.

Eğer primleriniz asgariden yatmışsa, emekli maaşları da düşük olur. 20 bin TL borçalnmaya değer mi derseniz, öyle ya da böyle değer.

malülen emeklilik için yeniden başvuru yapmak

merhaba,ben hala başvurumun neden reddedildiğini öğrenemedim elime hiç bir belge ulaşmadı,evrak takipten reddedildiğini öğrendim YSK ya itiraz dilekçesi verdim,sonuç oradan da red gelirse iş mahkemesine dava mı açayım yoksa yeniden malüllük için başvuru mu yapayım.

yüksek sağlı kurulu da red verirse dava açmanız gerekecek

reddedilen emekli başvurum onaylandı

iyi günler,ocak ayında başvurduğum malulen emeklilik müracaatım red edilmişti bende YSK ya itiraz dilekçesi vermiştim oradan onaylanıp geldi şimdi maaş hesaplamaları için bekliyorum.

Hayırlı Olsun. Darısı Diğer Arkadaşlarımıza İnşallah.

Hayırlı olsun Hülya hanım.Biraz daha detaylı yazabilirmisiniz?Neden ilk önce red edilmiştiniz?Tek bir hastalıktan mı yoksa değişik rahatsızlıkların toplamıyla mı malulen emeklilik için müracaat etmiştiniz?Birde itiraz dilekçeniz nasıldı?bu husuları detaylı belirtirseniz memnun olurum.Saygılar.

Sayın Başgedikli öncelikle teşekkür ederim,ben sadece kalp hastalığından %100 iş göremez raporu aldım (mitral kapak değişimi,kalp krizi sonucunda kalp yetmezliği).İtiraz dilekçesini kurumdan hazırlanmış aldım boşlukları doldurdum verdim.İyi günler dilerim.

malülen emeklilik maaşı

merhalar,sonunda malüliyetim kabul edildi.1800 gün asgari ücretten primim vardı ve 677 lira maaş bağlandı.(Bağkur)

hülya kozalan hayırlı olsun hülya hnm
sağlıklı günlerde harcayın.
darısı diğerlerinin başına .bende ysk ya itiraz dilekçemi sundum.

Üst Alt