Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
ekpss de atamamız olursa.ben şu an malülen emekliyim.ama özel sektörde özürlü kadrosunda çalışıyorum.atamam olursa emekli maaşın vardiye atama iptal olurmu.veya nasıl bir yol izlememiz gerekiyor arkadaşlar.
biliyorsunuz emekli maaşları çok düşük.emekli olmuşsun atama istiyorsun diyenler olabilir.devlet personel başkanlığından ve bimerden cevapta gelmedi.
Kardeşim ne güzel emekli olmuşsun ordan maaş alıyorsun ayrica enaz asgari ücrette alıyorsun çalıştığın için daha ne gereği var başka şeylerin bence hiç uğraşma ama yok ben illa atanacam dersen o zaman durumunu sgk ya anlatıp emekli maaşını iptal ettirmen gerekir ELENSE@
Güzel diyorsun kardeş.ama özel sektörü hepimiz biliyoruz.bugün var yarın yok.ben artık özelde çalışmaktan sıkıldım.her şey sorun oluyor.inşallah allah yardımcımız olur atanırız.
Senin dediğin cevapta atama olur olmazmı ssk dan maaşımızı kestireceğiz.
ya malulen emekli insan nasıl çalışıyor onu anlıyamıyorum hem emekli hem ozelde çalışıyor hemde ekpss ile atanma bekliyorsun ..bu nasıl iş ben anlıyamadım
Kesilsin.önemli değil.zaten düşük maaş alıyorum.benim anlamadığım.
Her hangi bir kadroya atandığımda hemen o an maaşımı mı kestireceğim yoksa otomatikmen mi kesiliyo maaşım.
Atamam yapıldığı gün emekli aylığını kestirip ssk ya dönersem olmuyormu.
Yani atamam olunca evrakları teslim etmeden emekli aylığını kestirip.sigortamı başlattıktan sonra evrakları teslim edersem olmazmı
nerden emekli olduğunu bilmiyorsun. malul kişli çalışıyorsa malulluk ortadan kalkar ve maaş alamazsın. sen normal emeklisin. ister vergi indirimi ister normal yolla emekli emeklidir. emekli olup özel sektörde çalışırsın her iki maaşıda alırsın. devlette çalışma imkanı bulursan ki sanmıyorum. tek maaş alırsın. neden sanmıyorum dedim bizde yasalar acayip uygulanamayabiliyor yada değişik yorumlanabiliyor.
asgari ücretle çalışsan 1300 artı emekli maaşın 1000 lira olsa 2300 memur da anca onu alıyor.
2016 ekpss kurayla istanbul milli eğitim müdürlüğüne atamam yapıldı fakat emekli maaşı aldığımdan dolayı 5335.yasanın 30. madesine istinaden başvurum kabul edilmedi bende işçi emeklisi olduğum için emekli maaşımın durdurulup başvurumun kabulü için müdürlüğe dilekçe verdim cevabını bekliyorum malülen emekli olanları kabul ediyor millieğitim müdürlüğü engelli emeklisini kabul etmiyor ayrımcılık yapıyor sgk ya göre engelli emeklisi çalışabilir malülen çalışamaz millieğitimde tersi uygulanıyor anlamak mümkün deyil 542 234 72 20
28 ziya
Normal emekliler gibidir engelli emeklisi. O yüzden o yasanın o maddesi, ki danıştayda sonuçlanmış bir davada da belli yerlerde memur olarak istihdam edilemez denmekte. Dayanak 5335 sayılı kanun madde 30
Ancak e kpss ile belediyeye girseniz o maddeye göre maaş kesilmez diye biliyorum.
Malülen emekli edilenler ise malüllüklerinin kamuda o işi yapmalarına engel olmadıgına dair raporu ibraz etmeleri ve aynı zamanda o pozisyon için belirlenen yaş hadlerini aşmamaları halinde devlete atanabiliyorlar. 2008 öncesi malüllerin maaşları kesilmezken, 2008 ekim sonrası malül olanların ise çalıştıkları sırada maaşları kesiliyor.
5335.yasayı ve 30.maddeyi okuyunca bende senin gibi anlıyorum fakat engelli güzel bir avukat abimiz sen işçi emeklisisin yüzde 70-80 haklısın dedi millieğitim müdürlüğüne itiraz dilekçesi verdim sonucuna göre hareket edeceğiz yani avukata göre bir ışık var bakalım
Malülen emekli olan biri yeniden atanabilir. Atandıjtan sonra sağlık kurulundan çalışabilir raporu alır ve iş balı yapar. Emekli maaşı kesilir yeni maaşını alır. Nokta.
@Enginsar kardeş, arkadaş engelli emeklisi, malülen emekli değil yani.. malülen emekli olsa aynen dediğin gibi olur. Hatta 2008 öncesi malüller başka kuruma( ssk'dan malül ise emekli sandığına girince gibi) malüllük maaşları da kesilmez. Ancak arkadaş engelli emeklisi olduğu için maaşını kestirse bile sgk'dan emekli statüsü var. Bakalım arkadaşın avukat'ının bildiği bir şey olabilir. Yani hakkaten 5335 sayılı yasanın 30. maddesi belki de sadece emekli sandığı emeklisi olup emekli sandığına tabi bazı işlere tekrar girilemiyeceğiyle ilgilidir ve arkadaşı haklı çıkartıp milli eğitime sokabilir.
@28 ziya Kardeş mutlaka davan sonuçlanınca bana özelden bildir sonucunun ne olduğunu. Dilekçen ret olursa da bildir. Hadi Allah yardımcın olsun.
Malülen emeklilerin memurluğa
başvuruları kabul oluyor engelli emeklilerin memurluğa başvuruları neden kabul olmuyor bu ayrımcılık niye ölüm çabuk gelir ama mahkeme süreci geç olur buda dünya kanunu süreç hiç hızlı işlemez
28 ziya
Muhtemelen nedeni şu olabilir. Biri malüllük aylığı alıyor, diğeri emekli aylığı alıyor. Malül olmasaydı çalışabilir devam ederdi, kendi elinde değil çalışmamak. Ancak engelli olan istese engeline rağmen çalışabilir, emekli olmayabilirdi. Bu seçenek onda vardı. Madem emekli oldun, 5335 sayılı yasaya göre bazı işlere giremezsin demişler.
Mantıklı tarafı var. Ama mantıksız tarafı da çok.. Yani adam devletten engelli emeklisi oluyor sonra iyileşiyor bu sefer aynı işe veya başkasına giremiyor devlete..halbuki malül aylığı alsaydı, çalışabilir raporu alıp ''ÖNCELİKLİ'' olarak atanabilirdi. Belki engellinin engeli düzeldi veya engeli çalışamaz şeklinde raporla emekli olmasına neden olmuştu, ki bu son durum malüllüğe de giriyor aslında oransal olarak. Ama işte her tarafımız farklı farklı yasa ve mevzuatlarla iç içe geçmiş durumda. Ancak mahkeme kararlarıyla bunlar önlenebiliyor. O da bazılarında. Haklıysanız dava açmaya acımayacaksınız en fazla 1-2 maaş gider. Sonra hakkınızı alırsınız. Ayrıca toplu ödeme veya mahkeme sonrası maddi manevi tazminat da mümkün. Değer bence davaya. Hiç geri adım atmayın.