Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklinin rapor oranı %40'a düşerse emeklilik iptal mi olur?

findox85

Üye
Konular
5
Reaksiyonlar
0
Malulen emekli olup ,Oranı %40a düsururlerse emeklilik iptalmi oluyor acaba???

Evet, maalesef. Sonra SGK Hastalık Listesi'ne göre alınacak tanının düzeyine göre yeniden erken Yaşlılık emekliliği içim değerlendirilir

Ocak_2025_sonrasi.jpg

2000 yılından beri anklozan spondilit hastalığından SSK dan malulen emekli bir kişi engelli haklarından yararlanmak için heyete girerse rapor düşük çıkarsa emekli maaşı kesime ihtimali varmı sürekli emekli bu kişi kontrol muayene yok

@Eyup ozdemir, Raporun yüzde 40 sa bütün engelli haklarına hakkın vardır ama ben rapor oranımı yüzde 90 a çıkartıp araç alacağım derseniz evdeki bulgurdan da olursunuz sürekli raporunuzun kıymetini bilin rapor oranlarını düşürüyorlar süresiz alırsınız sonrada devamlı endişe ile yaşarsınız

Raporu%90 çıkarma değil ÖTV indirimi istemiyor bu kişi sadece engelli hakları bedava otobüs şu indirimi engelli kampları vesaire şu anda bu hastalığa raporu düşük veriyorlarmış diye duydum olası%60 altı hatta%40 altı çıkarsa ama hastalık sistemde belli zaten ilerleyerek devam etmiş bu şekil olursa maaş kesilir mi?

@Eyup ozdemir, yüzde 60 raporu varsa bütün haklara sahip zaten sıkıntı ne onu çözemedim 40 ın altına inerse ssk da fark ederse kesilme ihtimali var

Ssk nın verdiği%60 rapor engelli haklarından yararlanmaya yetmiyor engelli hakları için ayrı rapor istiyorlar kişi diyorki ya rapor oranım düşerse maaş kesilir mi bunun net cevabını bulamadık.

@Eyup ozdemir, @Eyup ozdemir, %60 rapor nasıl olur da engelli haklarından yararlanmaz? Onu anlayamadım.

@barcan88, sorularında hep aynı şeyi tekrar ediyorsun. %40 üzeri engelli raporu engelli kimlik belgesi almana yeter. Bu durumda tüm haklardan yararlanirdin. Ama engelli maaşı genel bir hak değil. Onun şartları var.

Aga ben anlatamadım sana biz SSK dan malulen emekliyiz 2000 yılından beri ama bu malulen emekliliğin raporu engelli haklarından yararlanmak için kullanılmıyormuş sadece maaş almak için kullanılıyormuş engelli hakları için devlet hastanesinden ayrı bir rapor istiyorlar şimdi diyoruz ki bu rapor düşük çıkarsa malulen emekli maaşı riske girer mi? Umarım kendimizi ifade etmişimdir?

Şuan için dediğiniz gibi normal kullanım için rapor ayrı emeklilik için ayrı bir rapor çıkıyor. Ben Haziran'da heyete girdim emeklilik için durum bildirir raporu çıkarttılar. Mevcut raporun aynısını yazıp SGK ya ilettiler.
Malulen için oran değişirse tabiki maaşınız riske girebilir. İnşallah öyle birşey olmaz.

Emeklilik için sevk ile gidiyorsunuz SGKnin bunu takip etmesi imkansız olur.
Sonuçta normal rapor alacaksınız.
Bunuda takip ediyorlarsa vallahi helal olsun.

@Eyup ozdemir

Sorunun kesin cevabı yok, bundan emin ol.

1. ihtimal rapor oranının düşmesi, düşüp düşmeyeceğini sen bile bilmiyorsun.

2. ihtimal rapor oranı düşerse SGK bunu anlık görmez, takip etmez
SGK, çalışma ve sosyal güvenlik bakanlığına bağlı.
Raporu Sağlık Bakanlığı veriyor.
farklı bakanlıklar arasında böyle anlık bağlantı olduğunu düşünmüyorum.
ama olurda bir inceleme olur, yeni bir şey test ederler vs. sisteme takılırsa sizden kontrol istenebilir.

2000 yılından 20 yıldan uzun süredir emekli birini kontrole sevk ederler mi kişisel fikrim hayır etmezler ama ederlerse de şaşırmam.

"Emekli maaşı riske girer mi ?" sorusunun kesin cevabı olmamakla birlikte düşük ihtimalde olsa riske girer.

@Eyup ozdemir, Baştan böyle yazsanız kimsenin kafası karışmaz zaten malulen emeklilikte sgk sevk engelli heyet raporu sizin elinize vermiyorlar hastahane raporu direk sgk muna gidiyor ve sizin elinizde şu an engelli raporu yok anladığım kadarıyla rapor çıkartmanız lazım yüzde 60 la malulen emeklilik hakkı sağlanmışsa bu oranın altında almamanız lazım

Ama ikisi aynı rapor değil birisi çalışamaz diye seni emekli eden rapor diğeri engelli haklarından yararlanmak için alınan rapor yani SSK nın emekli olurken verdiği rapor ile engelli haklarından yararlanılmıyormuş ayrı rapor istiyorlar bunu anlayamadım..

Arkadaşlar engelli raporu ve emeklilik raporu farklı birşey.
Artık emeklilik için istenilen rapor durum bildirir raporu.
Emeklilik için kafasına göre bir hastaneden rapor zaten çıkarılamiyor sevk gerekli.
Sen normal emekli raporunu bence Gönül rahatlığıyla çıkar, benim 2011 raporun %44 dü sisteme islemediler. İl sağlık ve sağlık bakanlığı aynı hastaneye randevu alıp yeniden heyete girmemi istedi.
Girdim korka korka rapor oranın %44 den % 58 yükseldi süresiz olarak devam ediyor.
Mayıs ayında SGK ya gittim. Raporuma sadece baktılar şartları karşılıyorsun.
Sevk edecegiz dediler.
Mevcut raporun aynısını yazıp durum bildirir raporu olarak SGK ya gönderdiler.
SGK kurulu bekliyorum.

Üst Alt