Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte kullanılan raporu hastaneden alıp engelli raporu olarak kullanmak mümkün mü?

okn81

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
Merhaba iyi akşamlar, abim bir kaza geçirdi malulen emeklilik için sgk başvuru taptık hastaneye muayene olduk. Hastanenin verdiği malulen emeklilik raporu başka bir yerde kullanma durumumuz var mı ? Bu raporla Aile sosyal hizmetler bakanlığın erdiği engelli kimlik kartı alabilir miyiz Örneğin ücretsiz toplu taşıma indirim kartı veya ötv araç alma vs gibi. Kullanabilir miyiz.

Malül raporu sana vermezler sizdeki engelli Raporu dur yapabilirsiniz.

Hocam bizde rapor falan vermediler. hastanenin verdiği derken yanlış anlatmış olabilirim. Hastanenin Sgk ya malulen emeklilij için göndediği raporu alamıyor muyum. Tekrardan engelli raporu için ayrı mı basvuru yapmam lazım

@okn81, bende iki sefer rapor çıkardım hastanenin aldığında oran yazmıyor o durum bildirir raporu yeniden rapor alıcaksın onda oran yazıcak 40 üstü alırsan ulaşımdan yararlanırsın

Cok teşekkür ederim arkadaşlar. Peki sol ayağımı hissetmiyor üzerine basamıyor sağ ayağıma basarak ve destekle yürüyor ötv aracı alabilir mi rapor alırken bunu da söyleyelim mi yoksa bunun içinde mi ayrı rapor almak lazım.

Şayet bahsettiğiniz rapor e-devlette,

e-İmzalı Erişkinler için Engellilik Sağlık Kurulu Raporları Sorgulama sayfasında görünüyorsa elbette kullanabilirsiniz.

@okn81, kardeşim yeni alıcagın raporda ötv muhafiyetini işaretliyeceksin bende öyle yaptım alıcagın rapor oranı 90 nı bulursa ötv li araç alırsın ben 88 de kaldım polio sekeli bende de var sol bacakta incelik var bi kaç hastalık birlikte 88 de kaldım ötv li yaparsan 1250 tl de para yatıracaksın başvururken bu rapor cabuk çıkıyor heyete girdikten bi hafta içinde öğrenirsin emeklilik uzun sürer benim 9 ay sürdü ara karar geldi fizik tedaviden detaylı yazı istendi sonucum olumlu oldu emeklilik onaylandı kardeşim

İlker kardeşim bizimde öyle oldu gaziran başvurduk bu ay ara rapor istemiş fizik ten ve üroloji den ara rapor için muayene olduk inanın belki basit sorular soruyorum ama hiç bişey bilmiyoruz ben öğretmenim abimle uzaktan bu konuda yardımcı oluyorum hangi rapor nedir ne değildir sizlerden öğrendim

Ayaklarını birini hissetmiyor omurilik ameliyatı oldu sol ayak femur kemiği platinli sgk emeklilik raporundan sonra diğer raporuna bavuru yapacağız inşallah alırız 6 aydır fizik görüyor

Üst Alt