Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilikte bütün rahatsızlıklar değerlendirmeye alınmıyor mu?

Konular
18
Reaksiyonlar
0
merhaba arkadaşlar...1 ekim de yürürlüğe girecek olan yasa girdi mi ? malülen emeklilk yüzdesi %60 olacaktı eskiden %65 raporu olanlar yararlanabiliyormu?diğer maddeleri neler?benim ssk ile mahkemeliğim 2 yıldır devam ediyor adli tıp yüzde 67 nin altında veriirse emekli olamayacağım.eğer %60 ile %66 arası verirse yeni yasaya göre emekli olabilirmiyim?teşekkürler tunç ballı

merhaba sayın oturanboğa daha önceki cevaplarınızda 2 den fazla özrü olanlara malülen emeklilikte baltazar formülü uygulanmaz demişsiniz ama o madde sadece ek 1 için geçerli değil mi?

aslında ek 1 de bulunan rahatsızlıklar zaten emekliliği hak ediyor baltazar formülüne gerek yok ki ben pek 1 şey anlamadım o maddelerden.yani malülen emeklilikte bütün rahatsızlıkların değerlendirmeye alınmıyor mu?

sadece en ağır rahatsızlıkmı alınıyor ya en ağır rahatsızlığın %58 de kalırsa diğer rahatsızlığın %30 olsa dahi değerlendirmeye alınmıyor mu?

kafam çok karıştı beni aydınlatırsanız sevinirim teşekkürler

tunç ballı

Malulen emeklilik başvurusunda bulunduğun tarihteki mevzuata göre değerlendirileceksin. Yani %67 oranında işgücü kaybına bakacaklar..
Eğer %67'nin altında ama %60'ın üstünde olursa, o zaman mahkemeden sonra yeniden malulen emeklilik için başvurursun; ya da "artık %60 orandaki raporla malulen emekli olunuyor, bana da onu uygulamalısınız" diye mahkeme sonucuna itiraz edersiniz..

Malulen emekli olabilmek için Maluliyet Cetveli'ndeki hastalıklardan/sakatlıklardan biri olmak zorunda. O listede yer alan hastalık veya emsal olabilecek bir hastalık yoksa, malulen emeklilik de mümkün değil. Bu kesin.

epilepsi hastalığı için adli tıp 3 hafta üniversite hastanesinde yatırdı ama nöbetim olmadı sonuçta ilaçla kontrol altında nöbet yakalanamadığı için nöbet tipi ve süresi tesbit edilememiştir deyip tanımlanmamış epilepsi teşhisi koydu pek bundan yüzde geleceğini zandetmiyorum ama adli tıp ayrıca günlük aktiviteleri engelleyen esansiyel tremor,yaygın anksiyete bozukluğu, psikolojik depresyon teşhisi ve sağ kulakta 38 db.işitme kaybı teşhisleri koydu aklıma takılan epilepsi acaba sonucu ne olur yüzde verirlermi sizce düşünceleriniz teşekkürler oturanboğa tunç ballı

Epilepsi ile malulen emekli olabilmek için gerekli şart şu:
EPİLEPSİ:
Uygun tedaviye rağmen kontrol altına alınamayan, ayda en az 3 jeneralize nöbetle seyreden grandmal veya haftada en az 3 nöbetle seyreden psikomotor epilepsi (sürücü belgesi olmayan)

Üst Alt