Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik ve sakatlıktan dolayı erken emeklilik arasındaki farklar?

REKLİ

Üye
Konular
35
Reaksiyonlar
0
:) malulen emeklilik ve sekatlık indiriminden emeklilik nasıl oluyor fark ne saygılar:)

Malulen emeklilik;
1) %60 ve üstünde sağlık kurulu raporuna sahip olmak
2) 10 yıl hizmet ve 1800 prim günü
3) İlk sigorta priminin yatırıldığı tarihte maluliyet derecesinde engelli olmamak

Erken emeklilik;
1) %40 ve üstünde işgücü kaybı olup,usulune uygun sağlık kurulu raporuna sahip olmak
2) Vergi indirimli rapora sahip olmak
3) işe giriş tarihi ve yatırılan prime göre değişiklik arz eder.

daha önce maluliyet derecesinde engelli olmamak ne anlayamadım orasını sayın raman72 biraz acarmısın benim 2600 gün bakurum var ssk 600 gün bakur başlangıcım 2000 yılı ilk işe giriş tarihim bu.iş gücü kaybım %40 vergi indirimi almadım.ne zaman emekli olurum artı benim raporumda sürekli ibaresi var ama vergi indirimi almaya korkuyorum oranı düşürürler diye ayrıca hastalıgım polineyit şekeri her iki ayagımdada zayıflık ve güçsüzlük var sizce vergi indirimi alabilirmiyim saygılar

daha önce hastalıgının olmaması demek egerkin sizinki doguştansa malülen emekli olamassınız hastalıgınız doguştanmı yoksa sonradanmı vergi indirimini denemeden sonuçu göremessiniz

Üst Alt