Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik sürecinde sağlık sigortası durumu nasıl oluyor?

algea

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
Arkadaşlar merhaba. Kamuda çalışıyorum Eylül ayında 36 ay raporum bitecek dilekçe ile başvuracağım. Emeklilik işlemleri olurken sağlık sigortasından yararlanabilecek miyim yoksa GSS mı yaptırmam gerekiyor.

Teşekkürler. Peki Malulen emeklilik dilekçemi kuruma verdikten sonra sağlık hizmetlerinden yararlanmak için nereye başvurmamız gerekecek

dilekçeyi kuruma verdikten sonra ekstra işlem yapmam gerekiyormu

Aslında kendiliğinden işlem gerçekleştirmeli memurlar. Ama ben olsam işimi sağlama alır, Kısmet'İn aktardığı bağlantıdaki yazının çıktısı ile sigorta müdürlüğüne gidip sağlık güvencesi açısından doğru işlem yapmalarını talep ederdim.

Ve unutmayın, sigortalılığınızın bittiği tarihten geriye doğru 1 yıl içerisinde 90 günü aşkın sigortalılığınız varsa, zaten sigortalılığın sonlanma tarihinden itibaren 100 gün sağlık güvenceniz devam eder. (5510 sayılı yasanın 67. maddesi)

Üst Alt