Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için kaç yıl gerekiyor?

Hipnose

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ADIM Yaşar 23 yaşındayım 2009da kaza gecirdim ve sakat kaldım ssk vardı ve şuan 1.937gün olmuş emekli olabilmek için 10yıl şartı varmış bi sitede okumuştum 1800 gün + 5yıl olunca emekli olursunuz yazıyordu Kısaca 2009 kaza gecirdim %83 raporum var ve ssk 1.937
gün ne yapmalıyım şuan hiç biryerden
maaş almıyorum

05/2008 işe giriş tarihi
09.09.2014 halen devam ediyor
ve askeri üçretten yatıyor

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç derecede malûl olan sigortalılar için 10 yıl şartı aranmaz; 1800 gün prim tamamlandığında malulen emeklilik işleme konabilir.

Başka birinin sürekli bakımına muhtaç olma hâlleri
MADDE 15 – (1) Sigortalıların ve özürlü çocuklarının başka birinin sürekli bakımına muhtaç durumda sayılacağı hâller aşağıda gösterilmiştir.
a) Kuadripleji, parapleji, dipleji ve sigortalının yaşamını kendi başına yürütmesine engel hemipleji veya merkezi sinir sisteminin sfinkter bozuklukları ile birlikte olan diğer hastalık ve arızalar.
b) Süreli veya sürekli ruh sağlığı ve hastalıkları kliniğinde kalmayı gerektiren ve tedavi edilemeyen psikotik hastalıklar.
c) İki gözde de yüzde yüz (tam) görme kaybı.
ç) İki elin kaybı.
d) Bir kolun omuzdan ve bir bacağın kalçadan kaybı.
e) Her iki bacağın alttan en az 1/3’ünün kaybı.
f) Tedavisi olanaksız bir hastalıktan ileri gelen ağır beslenme bozuklukları ve kaşeksiler.

Yukarıdaki şartlardan birini taşıyorsanız 10 yıl şartı aranmadan 1800 günle emekli olursunuz, ama bakıma muhtaçlık yoksa 10 yılı doldurmanız da şart.

Teşekkür ederim siteniz içinde sizin içinde
peki nereye başvurmalıyım ve neler gerekiyor

Sizin sigortanız halen devam ettiği için, malulen emeklilik değil de, maluliyet tespiti için başvurun şimdi.
Çünkü malulen emeklilik başvurusu için işten çıkmış olmak gerekiyor.
Maluliyet tespiti için işten çıkmış olma şartı yok.
Maluliyet tespiti sonunda malul olduğunuza karar verilirse o zaman çıkış yapıp emeklilik için başvuru yaparsınız.
En son prim yatırılan sigorta müdürlüğüne yapmalısınız başvuruyu. Sizi hastaneye sevk ederler.

Emeklilik zamanı gelmeden maluliyet tespiti yapmak için
1- Sigortalı ilk işe giriş bildirgesi
2- Sağlık kurulu raporları ile dayanağı tıbbi belgeler vb.
3 -Erkekse askerlik süre belgesi şayet askerlik yapmamış ise sakat raporu
4- Var ise ilk işe giriş sağlık raporu, epikrizler ve diğer tıbbı belgeler
5- Talep dilekçesi

http://www.engelliler.biz/forum/eme...i-basvurusunda-istenen-belgeler-ve-surec.html

1800 gün prim ödemel lazım yaklaşık 10 yıldır. fakat engelliden normal emeklilik 18 yıldır. malülen olursan 5 alırsın normal engelliden olursan 10 alırsın. imkanın varsa malülen emekli olma..

malulen 5 alırsın; engelliden olursan 10 alırsın demişsiniz sayın sedatgedik; peki bu durum memurlar için de geçerli mi? 5 yıl (başkalarının bakımına muhtaç) ve 10 yıl ve hatta 18 yıllık memur emekli maaşları aynımıdır ; 1300 tl ye tamamalanır eğer bundan az ise duymuştum; forumda başka bir yerde daha sordum ama kimse cevaplamadı 5 yıl çalışan memur un malullük durumundan bağlanacak maaş ne kadardır veya şu an aldığı maaşın % kaçıdır? Bilip de cevaplayan olursa Allah razı olsun!

Malulen emeklilik başvurusu

Eylük 2014 malülen emekliliğe başvurdum sonuç gelmedi

1 07.11.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE TAAHHÜTLÜ GÖN. ÜZERE İŞLENDİ
2 07.11.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM DESTEK HİZMETLERİ-1 (GELEN/GİDEN EVRAK) SERVİSİNE ZİMMETTEN ÇIKARILDI
3 20.11.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ELDEN SEVK EDİLMEK ÜZERE İŞLENDİ
4 20.11.2014 ANKARA SGİM KOCATEPE SAĞLIK SGM SAĞLIK KURULU BÜRO İŞLEMLERİ SERVİSİ-1 ZİMMETTEN ÇIKARILDI

en son işlemler bunlar hala bekliyorum biryere gitmem gerekiyormu

beklemen gerek tahsis servisi yazarsa emeklisin şu an kocatepe sağlık kurulunda dosyan bürolarda dolaşıyor yüzde kaç oran verdiler sana hastahanede

80 üzeriydi zaten raporu gittiğim hastane iletti ben heyete girdim tamam malülen emekli olcaksın bu dosyan ankaraya gitcek dedi
yuzde 80 üstü rapora malülen emekli maaşı ne kadar olur ve 3aydan fazlamı süğrüyor

2-3 ayda sonuçlanır mutlaka.

www.turkiye.gov.tr adresinden takip edebilirsin süreci.

Maaşın ne kadar olacğaını bilemiyorum. Ama asgari ücret üzerinden yatmışsa primler, sanırım 650 tl gibi bir aylık bağlanır

1100 tl üzerinden ödenıyordu sanırım 650 ise cok az ya

Üst Alt