Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için gün tamamlamak..?

SAVAŞ75

Üye
Konular
16
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar, arkadaşım 1 yıldır diyaliz hastası. 1996 ssk girişli, 700 gün prim ödenmiş, malülen emekli olması için hangi yolları izlemesi gerekiyor?
2 yıldır çalışmıyor.

yardımcı olursanız sevinirim

Teşekkürler

Askerlik yapmışsa 500 gün borçlanabilir. Toplamda 1800 gün prim olmalı ki malulen emekliliğe başvuru yapabilsin

özürdilerim arkadaşın bayan olduğunu belirtmedim, isteğe bağlı sigortamı yatırması gerekiyor? Sağlık problemlerinden dolayı çalışamıyor.

Ben olsam isteğe bağlı değil de, normal çalışan sigortası yaptırırdım.

nasıl yaptırabilir kendisi çalışamamakta başka yolu var mı?

Tanıdık bir işyerinde yatırtın primleri...

çalışmadan tanıdık işyerinde yatırta biliyormuyuz?

evde çalışıyor gibi gösterme imkanımız varmı ?biz prim ödemeye razıyız

slm savaş bende malülen emekliyim ben askerlik borçlanmasını ödedim geri kalan 1 yılı isteğe bağlı yatırdım maaşım normal emekli gibi isteğe bağlıyla bir vark yok sanırım isteğe bağlı benim bildiğim ama doğru olan 3 sene sigortalı olmadan olmuyor bayların böyle ondan sonra isteğe bağlı yapılıyor bilginiz olsun

malülen emeklilik 5 yıl veya 1800 gündür ve yaş sınırı yok 66 olan engel oranını 60 indirdiler 60 yukarıve 1800 prim gün sayısı yetiyor yani 5 sene allah şifa versin arkadasınıza kolay gelsin

Artık isteğe bağlı prim yatıranlar Bağ-Kur'lu statüsündeler (4b). Bağ-Kur'un emekli maaş hesabı ile 4a'nın maaş hesabı farklı mı bilmiyorum. O yüzden, bir şekilde 4a (ssk yani) primi ödemeyi öneriyorum.

Bir iş yerinde asgari ücretten prim yatırılması kafi...

benim 2001 de sigorta girişim var ve 150 günlük sadece ben daha yeni vergi indiriminden yararlanıp erken emeklilik için rapor aldım fakat 4240 günü tamamlamlıymışım emekli olmak için e ben 2001 den beri çalışmadım şimdi işe başlasam 11sene 3 aysonra emeklimi olcam yani e çalışmadığım günler nasıl dolcak bu kadar kolaymı yani anlayamadım yardımcı olurmusunuz.

emekli olmak için 4240 günü tamamlamılıymışım ve çünkü 2001de sigorta girişim
ama benim 150 günlük sigortam var biz 2009 dayız.
11 sene 3 ay kaldı 4240 tamamlamaya
çalışmadığım günler ne olcak yani 11 sene sonra emekli olursam boş günleri ne olcak yoksa emekli maaşımmı düşük olcak?

heeee ben ne zaman başlarsam başlıyayım 4240 tamalıcakmışım zaten doğruyaa
benim jeton geç düşüyo hepp... yinede çok sağolunn millet :))

19 yıl 4240 güne tabisin
2001+19:2020 yılında prim ödemen 4240 gün ise emekli olursun 2001 den 2009 kadar olan boş günlerini borçlanma imkanı yok malesef

Üst Alt