Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için bu hastalıklar yeterli mi? [Soru]

bestfear

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhabalar babam 1947 doğumlu uzun yıllardır hastalıklarla boğuşmaktan çalışamıyor ve günleri yetmediğinden de ssk tan emekli olamıyordu... (SSK başlangıç 1981) Prim ödeme gün sayısını 1800 ün üstüne çıkarıp malulen emeklilik müracatında bulunduk... Hastaneye sevk olundu heyete girdi.... Heyet sonucunda şunlar yazılmış....

Tanı: kroner arter hastalığı + Hipertansiyon + Diabetus melitus + Diabetik ayak sol ayak ampute (her iki ayak bölgesinde ülser) + diabetik retinopati (sadece el hareketlerini görebiliyor) + Dibetik polinöropati + Diabetik nefropati + Anksiyete bozukluğu

sitede Bülent Bey'in verdiğ linkten oran hesaplamaları tablosuna baktım ama bir sonuç çıkartamadım... Sizce sonuç ne olur, evraklar ilden ankaraya ocak sonunda gönderilmiş... acaba cevabın gelmesi ne kadar sürer?
Herkese sağlıklı günler dilerim....

Hastalıkların yeterli olup olmadığına dair bir tahmin yürütemem doğrusu. Ama sonuç olumlu olursa, 2 ayda sonuçlanır emeklilik işlemleriniz.

Not: ssk'Nın sitesinden süreci takip edebilirsiniz
Not Not: Eğer %60 oranla reddedilirseniz, unutmayın, yeni SGK yasası çıkınca, malulen emeklilik için bugün geçerli olan %67 oran, %60'a düşürülecek. O zaman yeniden deneyebilirsiniz...

Bülent Bey verdiğiniz bilgilerden dolayı size teşekkür ederim...

bugün ssk ya gittim ... şükürler olsun ki cevap olumlu gelmiş... fakat çalıştığı illerden bir evrak istenmiş o gelince maaş bağlanacakmış... Herkese sağlıklı günler...

Teşekkür ederiz... inşallah bundan sonra bir aksilik olmaz....

Üst Alt