Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik için ara karar ne demek?

ÖRENCİK

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
1
%86 ENGELLİ RAPORUM VAR EMEKLİLİK BAŞVURUSUNDA BULUNDUM.
BUGUN BANA ARA KARAR ÇIKTIĞINI BUNUN İÇİN ÜNİVERSİTENİN NEFROLPJİ BÖLÜMÜNE GİTMEM İSTENİLDİ.
DURUM NASIL İLERLİYOR HERHAN Gİ SORUN ÇIKARMI

CEVAP VERİRSENİZ SEVİNİRİM

@ÖRENCİK, Ne gibi bir sorun çıkacağını düşünüyorsun ?

SGK mevcut rapora göre karar verememiş ve ara karar ile tekrar hastaneye sevk etmiş.

Ara karar yazısında Nefroloji bölümünden seninle ilgili detaylı bilgi istemişlerdir.

SGK'nın genelde herkes için uyguladığı prosedür böyle sıkıntı yapma.

Sevk edildiğin hastaneye gidip ara karar yazısını sağlık kurulu sekreterliğine vereceksin sadece Nefroloji bölümüne muayene olacaksın.

Nefroloji SGK'nın istediği bilgileri yazıp raporu SGK'ya gönderecek ve emeklilik kararın buna göre verilecek.

Son düzenleme:
ŞÖYLE ENDİŞE OLUŞTU BENDE BİRCOK RAHATSIZLIĞIM VAR CİDDİ ŞEKER HASTASIYIM VE BURADA BÖBREK İÇİN DR NE DİYECEK OLUMSUZ YANIT VERİR İSE BENİM ŞEKER İŞİTME GİBİ DİĞER RAHATSIZLIKLARIMDAN DOLAYI BÖBREK YETERLİ GELMEZSE EMEKLİ OLAMAYACAKMIYIM.CİDDEN ÇALIŞABİLCEK DURUMDA DEĞİLİM.ŞEKERDEN DOLAYI BEYİN KANASI KAP KIRIZİ GECİRDİM.DİŞLERİM DÖKÜLDÜ HEPSİ VE BEN DAHA 45 YASINDAYIM .CALIMAK İSTİYORUM FAKAT RAHATSIZLIGIMDAN DOLAYI ÇALISAMIYORUM VE EKONOMİK OLARAK HİÇ İYİ DEĞİLİM ŞİMDİ BİRTEK NEFROLOJİNİN VERECEĞİ KARAR İLEMİ EMEKLİ OLCAGIM. BEN EMEKİ OLAMZSAM EGER ÇALIŞAMM Kİ GERCEKTEN ÇALIŞAMAM.

BU RADA ÖGRENEK İSTEDİĞİM NEFROLOJİ NE DERSE OMU OLUYOR DİĞER RAHATSIZLIKLAR GÖZ ÖNÜNDE BULUNDURULMUYORMU

@ÖRENCİK, Böbrek hastalarında standart gibi bende mayıs ayı girdim ağustosta ara karar çıktı şuan hala ara karar sonucu bekliyorum sorun yapma ...

@ÖRENCİK, Malulen emeklilik başvurusu mu yoksa Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) ile emeklilik başvurusu mu yaptınız buda önemli bir etken.

Malulen emeklilik şartları çok ağırdır. Hastalığınızın sizde Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kaybı oluşturması gerekir.

Hem malulen emeklilik hemde çalışma gücü kayıp tespiti ile emeklilik sisteminde kişideki en ağır olan tek hastalık dikkate alınır ve buna göre değerlendirme yapılır.

Çoklu hastalıklarınız dikkate alınmayacak.

Ara karar ile sevk edilen Nefroloji bölümünün hazırlayacağı rapora göre SGK değerlendirme yapar ve olumlu veya olumsuz sonuçlanır.

@ÖRENCİK, siz olursunuz bence. çalışamıycak durumda olduğunuzu anlamaları lazım. bazı şeyleri usul gereği istiyorlar malulen emeklilikte.

@ÖRENCİK, uzun srüyor istanbul özellikle diiğer illeri bilmiyorum, GFR ve Kreatin degerin nedir ona bağlı nefrolojiden kaç engel yazılmış ?
GFR 35 altı ise malül yaparlar
Herhangi bir sigortalı işte çalışmıyorsan muracat ettiğin yere gidip tahsis talebindede bulun beklediğin ayların maaşını alırsın çalışıyorsan karar çıktıktan sonra tahsis çıkacak.

RAPORDA NEFROLOJİ ORANI 55

KERATİNİN KLİRENS 51 ML/DAK 2,3 GR PROTEİNNERİ/GÜN EVRE 3A KRONİK BÖBREK HASTALIĞI /55 ÖZÜRLÜDÜR . BU SEKİLDE YAZIYOR

BUNA İSTİNADEN ANAMNEZ BULGULARI TANISI TEDAVİSİ SERUM KERATİNİNGFR DEĞERLERİ 12 AYLIKTEDAVİYE RAGMEN GÜNDE 1 GR DAN FAZLA PROTEİNÜRÜ OLUP OLMADIĞI DİRENÇLİ HİPER TANSİYON OLUP OLMADIĞINİ BİLDİREN SAĞLIK KURULU TEMİNİNE KARAR VERİLMİŞTİR. DENMİŞ

DİĞER RAHATSIZLIKLARIM İLE BİRLİKDE ALDIĞIM RAPOR ORANI /86 VE DEDİĞİM GİBİ CİDDİ ŞEKER BÖBREKLERİME DE VURDU. KARDİOLOJİ DEN /44 İŞİTME /12 İÇ HASTALIKLARI/35 BEYİN/6 GİBİ DEVAM EDİYOR

Son düzenleme:
Üst Alt