Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malûlen emeklilik başvurusu yaptım. Reddedilirse başka bir şansım olmayacak mı?

tolga08

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
2
Yaşadığım süreci anlatmak isterim.

Benim ilk işe giriş tarihim 2015 bu tarihten (4A) 2018'e kadar 1151 prim ödemem oldu
ondan sonra 4B bağkurlu oldum ve bu zamana kadar 4B hiç prim ödemedim sanırım 50 küsür ay 4B olarak borçlu görünüyorum benim sistemde baktığımda ana borç 300 bin civarlarında cezası ile 625 bin civarlarında
bunu başvuru yaptığım Sgk'ya söylediğimde orda görünen değil daha çok borçlusun tek şansın malulen emeklilik olabilir dedi ve benden hastane raporu istedi

hastane bana
Şizofreni 65
Tip 2 diabet 20
Esansiel Hyper Tancsion 10
Toplamda ise 75 rapor verdi

götürdüm Sgk'ya bana askerlik yaptın mı diye sordu yapmadığımı 2002 yılında Şizofreniden elverişli değil raporum olduğunu söyledim onu da istedi onu da götürdüm
sonra bana orada birkaç kağıt doldurttu işlem tamam süreç iki ay sürer ya onaylanır ya onaylanmaz sana haber vereceğiz telefonla dediler.

Benim sürecim nasıl ilerler raporum onaylanırsa Sgk tarafından benim primim 1800'de değil bu primi bağkur borcumla mı öde diyerek tamamlamamı mı isteyecekler yoksa 1800 varıncaya kadar çalış prim ödemi diyecekler

birde benim malulen emekliliğim kabul görmezse hiç şansım kalmıyor mu malulen olmazsa engelli olarak nasıl emekli olma ihtimalim olur

bu konuda bana yol gösterecek birileri varsa memnun olacağım bu arada rapor geçerlilik süremi 2 yıl yaptılar bundan sonra sanırım raporların çoğu hep süreli oluyormuş

Üst Alt