Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusu yaptım, rapor sürecim tamamlandı. Nereden takip..?

@dertas Malulen dostum

tedaviyle düzelmeyen çalışma olanağınç vermeyen OKB tanılı

@dertas İnşallah dostum banada 1 defa ara karar çıkmıştı onların sevk ettiği fakülte verdi bunu

Benim maluliyet doğrudan red ,neyse kader kısmettir diyorum diğer emeklilik kısmetse bakalım neler olacak
Siz de mi 657 tabisiniz

Ola ki emekli oldunuz buraya yazmayı sevinciniI paylaşmayı unutmayın olurmu😊

@dertas

Engelli emeklilik süreci;

30 Aralık ilk başvuru
23 Ocak Sağlık kurulu ORTA tanı kararı
6 Şubat bana sigortalılığını bitir tekrar başvur yazısı
12 Şubat ikinci başvuru
11 Mart ilk maaş hesaba yattı.

Sigortalılığım olmasaydı yaklaşık 40 günde bitebilirdi tüm süreç.

@ucuncubahar,
Red cevabı alınca eski raporumuzun hastanesinden tekrar rapor alıp yeni başvuru gibi emekliliğe başvurabiliyormuyuz yani

@ucuncubahar,
Mantıklı böyle aslında gelen cevaba itiraz etmek yerine yeni rapor alıp tekrar başvurmak emekliliğe daha makul geliyor .

Bizim için iki türlü emeklilik durumu var anladığım kadarıyla biri şartları yerine getiriyorsak %60 üzeri çalışma gücü kaybı da varsa erken yaşta emeklilik diğeri de malulen emeklilik ikisi arasındaki fark birinde çalışsan da kesilmeyen bir emekli maaşı diğerinde de yani malulen emeklilik de çalışma durumunda maaşın tamamen kesilme durumu oluyor. Bunu kim belirliyor ? Belirleyen şey ne olacak ?

Üst Alt