Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvurusu yaptım, rapor sürecim tamamlandı. Nereden takip..?

Ankyra

Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
Ankarada malulen emeklilik başvurusunda bulundum (engelli erken emekliliğine değil, lütfen karıştırmayın!). Hastane kontollerim tamamlandı rapor doğrudan kuruma gönderilir. SGK sağlık kurulu sonucunu nerden takip edebilirim? Telefon numarası var mı? Yaklaşık ne kadar sürede tamamlanır?

Bilgi yardımınızı bekliyorum.

Evet. Biliyorum. Sistemde hiç bir hareket değişikliği yok. O yüzden sordum. Hastane raporum ellerine ulasti mi, şu an nerede ve ne aşamada dahi bilmiyorum.

Malulen emeklilik başvuru sonucunda, red kararı verilen dosyalara yeni yasaya göre oran veriliyormu,hafif düzeyde orta düzeyde gibi bilen yada yaşayan varmı.

@Mehmet005 @samedo99

Sorunun yarısını cevaplayabilirim.

Malulen emeklilik için başvurduğumuzda sağlık kurulu raporunun bir örneğini SGK il/ilçe müdürlüklerinden alabiliyormuşuz. Bunu ben yapmadım bu nedenle raporda ne yazmışlar bilgi sahibi değilim.

Ama malulen emeklilik başvuru sonucunda SGK dan gelen yazıda, iş gücü kaybı ile ilgili HAFİF ya da ORTA olarak değerlendirilmiştir şeklinde bir ibare yok.
Heyet aşamasında "Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" tanısı aldığımdan malulen emeklilikte red alacağımı biliyordum.

SGK dan gelen yazıda da "İş gücü kaybı değerlendirmesinde yeterli tanı alamadığınızdan emeklilik talebinize olumlu yanıt verilememiştir." şeklindeydi.

Evet, evet. "Tedavi ile işlevselliği kısmen düzelen" tanısı ve SGK sağlık kurulunun ORTA olarak değerlendirmesi ile emekli oldum.

@ucuncubahar Burada ilginç olan her iki raporunda aynıydı ama ilkinde red 2.;sinde kabul gördü tuhaf olan bu

@samedo99

Malulen emeklilik başvurusunda iş gücü kaybı için ORTA kararı çıkarsa, malulen emekliliğe ret gelmesi normal bir durum.
Süreç uzun ve meşakkatliydi fakat sonu güzel bitti.

Dilerim herkesin emeklilik süreci biran önce, sıkıntısız atlatılır, olumlu sonuçlanır.

Merhabalar , banada yardımcı olabilir misiniz.

2008/05/05 girişim var ve 3580 primim raporumda 2024/Eylül ayında sadece ortopedik rahatsızlıktan %58 çalışma durumum şuan yok rahatsizligimdan ötürü.

Yeni yasa ile birlikte nasıl bir yol izlemem gerekiyor.

@dertas Evet maluliyette o kadar sürmez aslında ek ara kararlar çıktıysa belki ama iki emeklilikte uzun sürmüyor

@samedo99,
Sallama samedo sallama,
Benim malulen emeklilik bir yılı geçti halen sallanıp beklemede duruyo,ikinci kez ara karar ile tekrar hastaneye sevk ettiler.
Halâ bir sonuca bağlamaďıkları içinde %96 engelli raporumla engelli emeklilik başvurumuda kabul etmiyorlar.
Bu nasıl bi yasa bu nasıl bi emeklilik sistemi.

@Mehmet005 Malulen sonuç gelmeden engelli emeklilğe zaten başvuru yapamazsın biraz sallıyorsun gibi eğer dediğin gibi ise at buraya sonuçları görelim

@samedo99,
Neyin gelen sonucunu görecen samedo,
Başvurumu kabul etmediler diyorum.
Malulen emeklilik başvurumda sallanıp duruyo.
İptal etmek istiyorum başvurumu,yok edemessin diyolar.
Engelli emeklilik başvurusu yapmak istiyorum yok edemessin,malulen başvurun sonuçlanmamış diyolar.
Engelli raporum %96 ve süresiz,raporu alalı 4 ay oldu,geriye iki ayım kaldı.
Gelde çık bu işin içinden samedo.

@Mehmet005 Malululyet sonucu bu kadar uzun sürmesi imkansız aramadınız mı ne diyorlar?

Hastalık tanı nedir rapor yüzde kaç

@samedo99,
Hanı malulen emeklilik ile engelli emeklilik birbirinden farklı şeylerdi ya samedo,
Bu iki dosyanında birbirinden farklı olarak kabul görüp işlem görmesi gerekmiyormu.
Bunun cavabını sgk'ya soruyorum onlar bile cevaplayamıyor.
Sen bunu nerden biliyon,bana kaynak gösterebilirmisin.

@samedo99,
Hastalıklar diyelim,
Birden fazla arter damar tıkanıklığı tedavi ve ameliyat edilemez olarak,
Kalp ve damar %60
Koah: %60
Kbb :%52
Diyabet:%20
Nöroloji:%20
Fizytrp :20
Yarı bağımlı süresiz toplamda %96

@Mehmet005 Malulen sonuç almadan engelli emekliliğe başvuru almazlar
Benim bu hafta sonuç gelecek sizi bilgilendiririm

Bana bunun kaynağını sgk'da veremiyor işin ilginç yanı.
Malulen başvurumu iptal ettirmek istiyorum yok edemessin diyorlar böyle bi sistem olurmu arkadaş.

Üst Alt