Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emeklilik başvurum Kurum tarafından reddedildi..?

aturkmen

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
benim 1373 gün emekli sandığı, 429 gün sigorta hizmetim var. sigortadan malül en emekli olmak için müracaat ettim olamadım. niçin diyecek olursanız, samsun 19 mayıs üniversitesinden çalışarak hayatını kazanamaz raporu verildi. ssk genel müdürlüğü gelen kağıtta biz seni malül kabul ediyoruz fakat ilk sigortalı işyerine hastalığını bildirmediğin için malüliyet yardımından faydalandırmadılar

ne yapmam lazım? yardımcı olur musunuz? 1802 gün hizmetim var ruhsal sağlığım bozuk ancak 3600 günde olacağımı söylediler

İlk sigortalı olduğunuz tarihte maluliyet derecesinde /yani %60 ve üzeri) işgücü kaybınız var idiyse, Kurum malulen emekli etmemekte haklı. Ancak, ilk sigortalı olduğunuzda (şu andaki hastalığınız o zaman da olsa dahi) işgücü kaybınız %60'ın altında idiyse, o zaman kurumun kararı yanlış. Karara itiraz edebilirsiniz. Reddederlerse, hukuki süreçle hakkınızı yüzde yüz alırsınız.
Yeter ki, ilk sigortalı olduğunuzda maluliyet derecesinde sakatlığınızın olmadığını belgeleyin.

Üst Alt