Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emeklilik başvuru sonucum hala belli değil..?

sanemka

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar,

2.5 ay önce malulen emeklilik için SGK ya başvurdum ve gönderdikleri hastanede heyete girdim. 75+50 dediler zaten 2 doktor puan verdi. Hayırlı olsun dediler.
Sonra evrak takipten evrakı izledim. Il saglik, gelen evrak, malullük servisi... en son giden evrak şahıs taahhütsüz gönderim yazılmış.
E devletten bakıyorum. Emeklilik kaydı yok. Dün eczaneye de uğradim hâlâ gss yeşil kart gözüküyorum. Olmadı mı oldu mu anlamadım.

Bilgisi olan var mıdır? Geç mi gözüküyor internette ya da red mi edildim? Bu süreci anlatabilecek bilgisi olan birinin yardımina ihtiyacim var. Teşekkür ederim.

Başvurduğun sgk müdürlüğüne gidip bir sor. Bana ara karar çıkarmışlardı dosyam bekliyordu. Gittiğimde ara karar için üniversite hastanesine sevk ettiler ordaki heyetten 2 ay sonra malülen emekliliğim onaylanmıştı.

Öldürmeden emekli etmeyecekler anlaşılan... peki emeklilik olsa hemen gözüküyor değil mi edevlette?

kardeşim kalkışmaya denk gelmişsin bu yüzden bekletmiş olabilirler mağlum atılanlar oluyor.

Malesef 2.5 ay önce başvuru yaptığım gibi sevk ettiler. Hemen heyete girdim. Ama hastane bile 20 günde gönderdi sonucu SGK ya sonra da belli ülkenin durumu. Gss ile üniversite hastanesinde tedavi olamıyorum sevk istiyorlar. Tabiki sevki de yapmıyorlar eğitim araştırmaya gönderiyorlar. Beklemek yordu.

Peki e devlette ne zaman gözüküyor? Eve yazi geldikten sonra mi önce mi?

Malulen emeklilik reddine itiraz

Merhabalar geçen grupta sormuştum sonunda yazı geldi ve verilen dilekceme istinaden "malulen emekli sayilamayacagima karar verilmiş. Sadece bir hastalıktan %75 verilen birine bunu nasıl derler anlamıyorum. 20 kilonun üzerinde verdim ve 5 ameliyat geçirdim.

Gelen yazı da istersem üst kurulun değerlendirmesini talep edebileceğim yazıyor.
- Şehir dışındayim aps ile dilekçemi gönderebilir miyim? Unkapanı'na gönderecek isem "malullük servisine" mi diye yazacağım.
-Sayfada bir örnek dilekçe buldum onu kendime göre uyarlamam gerekevek özellikle yazmam gereken bir şey var mıdır? Sizlerin dikkat et diyeceginiz.
- Eğer bir şekilde itirazım kabul olur da malul sayılırsam maaş ilk dilekçemden itibaren mi başlayacak?
Tekrar reddedildi derlerse mahkeme süreci için ayrıca destek alacağım. Şimdilik kalbimi olumsuz tutmak istemiyorum.
Cevaplarınız için şimdiden teşekkürler

sanemka kardeşim malülük emeklilik iş göremezler için 1800 primi doldurana ve iş göremez raporuna sahip olana hak verilen emeklilik sistemidir. öncelikle bunu anlamak lazım. sizin engeliniz %40 olsada %100 olsada çalışamıycak halde iseniz malülük emeklilik kabul edilir. ama şunuda söylemek isterim ki çogunun kabul edilmektedir çünkü maaşı az. yaşadığın ameniyatlardan önce ssk primine bir göz atmanı isterim primin 1800 dolduysa malülen emeklilik hakkına sahipsin değil ise o priminizi doldurmanız lazım. aps demişsin ama ben onu ups diye biliyorum gönderebilirsin kardeşim.
size bir kaç sorum var.
1=ssk priminiz kaç günde.
2=raporunuz ne için verildi (görme engeli işitme engeli v.s)
3= aynadan kendinize baktığınızda çalışabileçek durumdamısınız.

sedatgedik

Merhaba Sedat abi,
- Tam bakmadım ama 2500 gün falan asgariden ödendi
- Kronik hastalik için verildi. U.kolit sebebiyle kalın bagirsagin tamami ince bagirsagin da bir kısmı alındı. Hala tedavi devam ediyor. Remicad kullanıyorum. Bir de as var ama cok hayatimi zindan ettigini soyleyemem. Sadece sabahlari.
- aynadan bakinca kötü durmuyorum hatta engelli kartimi basinca iett şoförü bakıyor. Ama sorun bu değil ki gaita tutama problemi var günde 20 kere tuvalete gidiyorsun, vücut vitaminsizlikten (emilim yok) ferinject, b12 allah verdiyse hep halsiz hep uykulu, klimali ortamda işim bitiyor, toplu taşıma araci kabus her kadin çantasında makyaj malzemesi taşır ben yedek kilot, kiyafet, ped taşıyorum. Tabi bu kadar diskilama üzerine devamli fissur otur oturabilirsen masana, sokaga cikmadan once yemek yemiyorum, dışarıda yemek zaten çok kötü etkiliyor ... dışarıdan bakip söylemesi kolay işte. Daha burada sayamayacagim bir sürü sey var. Vergi indirimi aldim ama 4 sene daha lazım üstelik son işyerim engelli olmama ragmen çıkarttı o dönem ataktaydim üst üste gidemedim. Aylarca iş baktim İşkur da bile tercih edilmiyorum kronik diye benim sürdürmem gereken tedavi var. Remicade cok pahali ve üniversite hastanesinde oluyorum. Emeklilik bunun için başvurdum.
Kusura bakmayın uzun oldu

```Aynadan baktiginizda calisacak gibimisiniz ``` evet doktorlarimiz bu gozle baktigi icin hastalarimiz derdini tam anlatamiyor.en kisa zamanda surekli bir rapor alirsiniz insanlah.

Inşallah yani ben de normal emekli olmak isterim de ben bu ameliyatlari bir senede olmadım hepsinden sonra çalıştım. Artık pilim bitti.

Sedat abi ben işletme okudum. Insaat firmasında idim bütün ön muhasebe, personel dosyaları, kamyon çıkışlari vs. Ben de ama işte bir soğuk yemem wc sayısını arttırıyor hoop işe gideme, remicade günü gideme, gece uyuyama gideme... adamlara kızgın değilim. Ben olsam belki daha önce gönderirdim. Ama işi iyi yaptığım için bırakmak istemediler. Bir de nerede bulacaklar asgari ücrete bütün işleri yaptıracak enayi. Benden sonraki aldığı adama 2.500 net veriyormus ve adam beğenmemis. Neyse ihale bitince personel sayısı azaldi. Beni çalıştırma zorunluluğu kalmayınca evde yatarken kağıdımi gönderdi.

sanemka

Malulen emeklilik söz konusu olduğunda belirleyici olan şey oran değil, maluliyet cetveli'ne göre malul sayılıp sayılmayacağınızdır. SGK malulen emekli etmemeyi, edecekse de vatandaşın burnundan fitil fitil getirmeyi teamül sayıyor! Onun için, "beni niye emekli etmediler" diye dertlenme, herkese aynı muameleyi yapıyorlar kardeşim!

Anal inkontinans söz konusuysa malulen emekli etmek zorundalar. Rapor sürecinde buna dair tespitler net olarak var mıydı? Bununla ilgili testler yapılmış mıydı?
Şöyle bir dilekçe işini görecektir:

"xxx tarihinde yapmış olduğum malulen emeklilik başvurumun malul derecede işgücü kaybım olmadığı gerekçesiyle reddedildiği xxx tarihli yazı ile tarafıma bildirildi.
Kurulunuza iletilen sağlık kurulu raporunda da görüleceği üzere bende büyük tuvaletimi tutamama sorunu var (Anal inkontinans) ve maluliyet hallerini belirleyen Hastalık Listesi'nde bu durum malul sayılmayı gerektirecek hallerden biri olarak belirlenmiştir.
İş bu nedenle başvurumun yeniden incelenmesini ve Anal inkontinans tanısının gereği olarak malulen emekliliğimin onaylanmasını arz ve talep ederim"

Üst Alt