Çok eski bir web tarayıcısı kullanıyorsunuz. Bu veya diğer siteleri görüntülemekte sorunlar yaşayabilirsiniz.. Tarayıcınızı güncellemeli veya alternatif bir tarayıcı kullanmalısınız.
Malülen emekliliğim iptal edildi. İtiraz cevabım olumlu olur mu?
2008 yılıda da eşim ca evre 3 yumurtalık ca ameliyat oldu yumurtalık rahim lenfler alın 22/10/2014 malüliyeti iptal edildi hasta iyileşmiş dediler bizde itiraz ettik sonucu bekliyorum ameliyat sonrası ayakta lenf ödemi oluştu kalp damar dr.ileri derecede lenf ödemi yazdı bunun karşılıgı 80 dediler ama sormak istedigim soru 1
hasta yumurtalıgı alındı rahimi alın dı 29 adet lenfler alın dı bunlara özür oranı verilmez mi özür sayılmıyormu ameliyat sonrası ayakta lenf ödemi oluştu
kanseri yendi ise ameliyat sonrası oluşan ayakta lenf ödemi özür olarak görülmüyor mu kadın hastalıkları % 35 kalp damar hastalıkları ameliyat sonrası oluşan ayakta lenf ödemi için % 80 verdi kanser tedavisi gördüğü için de %20 verildi diyelim ki kanseri yendi kadın hastalıkların verdiği %35 klp damar hastalıkların verdiği
%80 baltazar hesapladım % 70 üzerine cıkıyor buna ragmen malüliyet iptal edildi itirazimiz 0lumlu gelir mi 0lumsuz gelirse mahkemeye baş vura bilirmiyim davayı kazanır mıyız yoksa yoksa dava acmayalım mı cünkü zor bela geciniyoruz davayı kaybedersek bi de mahkeme masrafı cok agır gelir cevaplarsanız sevinirim
İtiraz ederken bu lenf ödemi durumunu belirttiniz mi?
Malum, sgk maluliyet cetveli'Ne göre kişide malul sayılacak derecede işgücü kaybı yoksa malulen emekli etmiyor. Bu maluliyet cetveli'nde lenf ödemine dair bir şey göremedim. Ama % 80 gibi bir oran demişlerse, bu dava yoluyla da olsa malulen emekliliği sağlar diye düşünüyorum.
benim bulduğum 23290 özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelik aldığım damar hastalıkları bölümün den yazdığını aynen yazıyorum ileri derecede lenf ödemi olanlar
(yürüme ve hareketi engelleyecek)karşılığı %80 bunu yazan kalp damar hastalıkları yazdı kemoterapı aldık dan sonra sol ayak çok fazla şişti buda yürümesin de zorlanıyor sadece sol ayak 30-35 kilo gelir diğer ayak normal bu yüzden kalp damar hastalıkları % 80 olarak değerlendirdi tabi bunu ancak bizi daha sonra ege üniversitesine gönderdiler orada ise tıbbı onkolojı günlük hayatta tek başına iş yapamaz ancak birinin yardimiyla ihtiyaçlarını görebilir diye yazdı buna rağmen emekli etmediler bizde itiraz ettik cevap bekliyoruz.sormak istediğim bir de kanseri yenmiş dediler peki alınan rahim yumurtalık 26 lenf ler için özür oranı verilmez mi kanseri yendiği için bunlar özür sayılmaz mı kadın doğum bunlar için % 35 vermişti doğru değil mi yoksa cevaplar sanız
sevinirim eger kadın doğumun verdiği yanlış ise bilginiz varsa bunların özür oranı kaç
malulen emekliliğimiz iptal edildi bizde üst kurula itiraz ettik red gelirse dava açacağım öğrenmek istediğim eşim rahim kanseri eşimin rahmı yumurtalığı ve 26 lenfleri alındı
bunların özür oranını bilen varsa
rahim % kaç
yumurtalık % kaç
26 lenf alımı % kaç bu oranları bilen varsa bilgilendirsin
aynı zamanda kemoterapı aldık ondan sonra sol ayakta lenf ödemi oluştu kalp damar hastalığında dr yazdığı ileri derecede (yürüme ve hareket engelleyecek) %80 olarak
görünüyor bunuda 23290 özürlülere verilecek sağlık kurulu raporları hakkında yönetmelikden çıkardım bu yasa geçerlimi
eger üst kurulda red ederse dava açacağım davayı özür oranları yanlış hesap edildiği için mi ? yoksa özür oranların düşürüldüğü için mi ? yoksa yeniden özür oranı tespiti için
mi? dava açacağız mahkeme dosyadaki hastaneden alınan raporları inceleyip oranların doğru olup olmadığına mı bakacak yoksa bizi oranımızın tespiti için yeniden hastaneyemi
sevk edecek bilgilendiriseniz sevinirim
kalp damar dr. verdiği oran normal de emekliliğimiz için yeterli mahkemeye avukat tutmak gerekir mi? şimdiden teşekkürler
malülen emekliliğimiz iptal edildi üst kurula itiraz ettik oradan da red gelirse davayı dr.verdigi raporamı yoksa oranlara mı itiraz edeceğiz benim dr.yazdıgı teşise itirazımız
yok sadece yazılan oranların yanlış hesap edildiğini düşünüyorum yada özür oranımın yeniden tespitini isteyecegiz dr.yazdıgı kadın hastalıkları onkolojı bölümü %55 kalp damar hastalıkları %80 veriyor bunları da nasıl öğrendim şahsi ötv için baş vurmuştum oradan ögrendım % 98 ötv den faydalandım şimdi ben hangisine itiraz edecegim
dr ların yazdıgı teşise ?
yoksa oranların yanlış hesap edildiğine mi ?
yada yeniden malüliyetimin tespitimi ?
ben bu oranları baltazar hesaplamasına göre malülen emeklılık için yeterli buldum % 70 gibi hesapladım şimdi neye göre dava acacagım bilgisi olan ve iyi bir avukat tanıyan birileri varsa bildirsin ben izmir de oturuyorum
Red kararına karşı dava açacaksınız. Temel prensip bu. Vereceğiniz dilekçede teşhisin de hatalı olduğunu gösteren sağlık raporunuzu iliştirin dosyaya. Daha sonra mahkeme durumunuzun tespiti için sizi hastaneye sevk edecek... O sevk esnasında teşhisin ve maluliyet değerlendirmesinin doğru yapılıp yapılmadığına bakarak süreç işleyecek...
mahkeme elindeki raporlara bakarak değerlendirmez mi biz rapora itirazımız yok sadece oranlarda hata var itirazimiz bu teşis doğru rapordaki yazılarda doğru bizim sadece hesaplama hatası olduğunu düşünüyoruz mahkeme yinede bizi hastaneye sevk edecek mi yoksa elimizdeki raporların özür oranı tespitini isteyecek veya mahkeme hastaneye göndermeden karar verebilir mi
böyle bir yetkisi var mi
bir de kişinin malvarlığı malulen emekliği iptal ettirir mi bizim 1 özürlü aracımız var 1 tanede normal arabamiz var gerçi normal araba damadımızın ama ruhsatı bizim üstümüz de yani 2 aracımız olması malulen emekliliğine etkiler mi
not malulen emekliliğimiz iptal edildi
sağlık kuruluna şahsi başvurduğum da % 98 raporum var bu rapora dayanarak araç aldım mahkemede bunuda
sunsam faydası olurmu cevaplar sanız sevinirim
hayır yüksek sağlık kurulun dan cevap gelmedi bende bekliyorum benim 2 ay falan oldu red gelirse mahkeme baş vuracağım gelişme olursa burada paylaşacağım benim de umudum yok bize mahkeme yolu görünüyor Bülent beye de teşekkür ederim bizleri aydınlattığı için Mehmet kardeşim afyonun neresin den ben de afyonluyum Şuhut İlyasli köydenim
Bülent bey yani hakim isterse bizi hastaneye değil de raporları bilir kişiye gönderebilir mi gönderir se dava daha çabuk sonuçlanır İZMİR DE TAVSİYE EDEBİLECEGİNİZ BİR AVUKAT VAR MI
bu konular da uzman
Bugun yüksek sağlık kurulundan red kararı geldi dava acmayı düşünüyoruz yalnız sormak istedigim şey
yeniden malülen emeklılıge baş vursam ne zaman baş vururum yoksa dava mı acsak ? Bir avukatla görüştüm hakim bizi bir hastaneye sevk edecek miş oradan olumlu rapor alırsak sgk itiraz edip bizi adli tıp sevkedecek miş eger orası bizi sürekli derse sürekli olacakmış kontrollu derse 1-2 sene için de tekrar hastaneye
sevk edecekmiş yani hayatımız boyunca mahkeme ile sürünecegiz
dava mı acalım ?
Yoksa yeniden malülen emeklılık isteyeliM ?
Tavsiyelerinize ihtiyacım var
avukat 2.500 gibi üçret istiyor diger masraflar harıc
BÜYÜKLERİMİN TECRÜBELİ ARKADAŞLAR DAN YARDIM İSTİYORUM
Mehmet, emeklilik süreci devam ederken çalışmamanızı öneriririm. Ya da kayıt dışı olarak çalışın...
KARTAL365, bence ilk önce tedavini sürdüren doktoruna git ve maluliyet cetveli'ne göre malul sayılman gerekip gerekmediği konusunda görüşünü al. Ve rahatsızlığının düzelip düzelmeyeceğine, daha doğrusu sgk'Nın kontrol muayenesi koymasının ilerde emekliliğinin iptal edilmesine vesile sayılığ sayılamayacağına dair görüşünü iste... Eğer o malulen emeklilik konusunda olumlu görüş belirtirse, evet, o zaman dava etmek en iyisi
Dr larla görüştum kadın hastalıkları için % 55 kalp damar hastalıkları % 80 diyor nedeni ise kemoterapı gördü ve lenf bezleri alın dı sol ayakta lenf ödemi
oluştu 30-35 kilo geliyor ayak diger ayak normal bunu kitapcıga bakarak söyledi buna ragmen malülen emeklıligimizi iptal ettiler bende dava acmaya
hazırlanıyorum
bülent bey sizden bi ricam var
sizler bu konuda daha aktif ve araştırmacınız
gercekten kalp damar hastalıkların da benim baktıgım yerdede %80 yazıyor
bir de siz bakarsanız sevinirim
kalp damar hastalıkları bölümün de ileri derecede lenf ödemi (yürümeyi engelleyecek ) % 80 diye okudum
eger sizde bu bölümü bulup bakarsanız sevinirim
Yüzdeyi önemsemeyin. Önemli olan şey maluliyet cetveli'dir. O cetvele göre malul sayılacak bir durum varsa, er ya da geç malulen emeklilik hakkınızı geri kazanırsınız.
Not: Davayı açarken, maaşınızın kesildiği tarih itibarı ile aylığınızın geri ödenmesini de talep edin mutlaka.
davayı açtık ilk mahkeme martın 4 2015 bizi hastaneye mi sevk ederler yoksa 2 mahkemede sevk ederler bazı yazıları okuyorum 2-3 yıl sürüyormuş davalar avukatımız 8-9 ay gibi kısa sürede mahkeme sonuçlanır diyor
Hayırlı olsun... Belirleyici olan şey hakimin tutumudur. Avukatınız hakimi biliyor ve süre veriyorsa, doğrudur. Ama unutmayın, dava sonuçlansa da sgk'Nın itirazı vs. derken bence 2 seneyi bulur neticelenmesi
bu gün öğrendim 3.ihtisas kuruluna sevk etmişler bu kurulla bilgisi olan arkadaş var mı doktorları nasıl derken güler yüzlümü yoksa asık süratlılar mı bu doktorlar malüliyet cetveline bakarak mı oran belirliyorlar bu maluliyet cetveli hastanelerdeki doktorların kitapçığa bakarak
yazdığı kitapla aynısımi burada kaç gün heyetle uğraşacağız bir gün de biter mi yoksa 2-3 gün sürer mi
bir sorum da doktorların özür oranını yazacaklar mı biz görecekmiyiz yani bilgimiz hastalıklarımızın özür oranlarını göre bilecekmiyiz
rapor kaç ayda mahkemeye ulaşır
adli tıpın karari kesinmidir sgk itiraz hakkı varmıdır
Allah yardımcın olsun kartal 365.Hele oraya bir git. Önce muayene parası 400-500 tl.Doktorlar da senin benim bir insan seni öldürmezler ya.Herkes vazifesini yapacak.Her hastalığın durumuna göre oranları var.Her hastalığın oranları toplanır ona göre rapor hazırlanır.Cebine giderken biraz para koy.Davayı sen açtığın için ödemeler senin,neyin ne olacağı belli olmaz.Sabahleyin orda ol, bir günde biter.Tabi ki rapora özür oranı yazılacak, seni oraya onun için gönderiyorlar.Raporda özür oranını hakim size de nüshalar verdiği için özür oranını göreceksiniz.Rapor mahkemeye 8 ay la 1 sene arasında ulaşır.ADLİ TIP IN KARARI OLUMLU OLSA BİLE SGK. AVUKATI TEMYİZE GÖNDERİR.Yargı kararı bozacak.Bu sefer 3. İHTİSAS DAN DEĞİL,Adli tıp genel kurulundan sonsuz çözüm için yeniden rapor istiyecek. Oda olumlu olursa yargı karar verecek malul olacaksınız,,olumsuz olursa, olamayacaksınız dava sonuçlanacak.Her adli tıp ve her yargı yoluna gitmeye, gelmesine en az 1 yıl koyacaksınız.Öyle ner de 8-9 ayda kısa sürede mahkemenin sonuçlanması.Malulen emeklilik tespit davaları süreleri 5 yıldır.8-9 ayda sonuçlandırırsa o avukatın ellerinden öpmek lazım.Sorularına cevap verdiğimi sanıyorum.Allah yardımcın olsun yolun uzun ve çileli
@KARTAL365 soru soruyorsun ,verilen cevaba yazı yazmıyorsun.senin için bilgi sunuyoruz,bilgin olsun diye .biraz emeğe saygı.insan bir teşekkür eder.