Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olmak mı erken emekli olmak mı daha avantajlıdır?

pierre35

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
0
merhabalar.!

% 70 raporum ve aynı orandaki vergi indirimim ile (karaciğer nakli oldum) 1800 günde malulen emekli olabiliyorum. şu an 1300 prim günüm var.

kafamı karıştıran durum 1800 günü doldurupta malulen emekli olmakmı avantajlı yoksa 3600 gün ile erken emeklilikmi?

asgari ücret ile çalıştığımı varsayarsak şu an emekli olsam 1800 günden malulen emekli olsam ne kadar 3600 gün ile erken emekli olsam ne kadar maaş alırım?

bilgi sahibi arkadaslar birikimlerini paylaşabilirmi?

Valla en ereken emekli olmanın yollarına bak ...
Malulen emekli olursan bir daha çalışamazsın çalışma hayatına atıldıgın vakit emekli maaşın kesilir..
Yok ben ereken emeklilik hakkından faydalanacam öyle emekli olmak istiyorum dersen ozaman hem emekli maaşı alacan hemde SGDP ödeyerek çalışabilecen yani bi nevi 2 maaş alacan..

cevaplar için tesekkurler...
peki malulen emekli olduğun maaş ile erken emeklikten aldığın maaş arasında herhangi bir fark varmı. bugün asgari ücret üzerinden emekli olduğumuzu düşünürsek malulen emekli olan ne kadar alır erken emekli olan ne kadar alır. (rapor oranlarınıda % 70 olarak baz alalım)

Asgari ücret üzerinden yattığında pek bir fark olmaz maaş da en düşük emekli maaşı olur.

Bugünden tezi yok emekli olmak en avantajlısı :) Her nasıl emekli oluyorsanız olun, ama "bugün" emekli olun :) Bugün emekli olup emekli maaşını cebe koymak mı yoksa 10 sene daha beklemek mi...
Düşünün, 10 senede 120 aylık maaş alacaksınız. 650 TL olsa aylığınız, 650 x 120 = 78 bin TL girecek cebinize... "Yok ben istemem" demek akıl karı olabilir mi :)

malülen veya erken emeklilik arasında emekli maaşı farkı var mı.
arkadaşlar bu konu çok önemli,her ikisinide hakeden biri olarak ve yaş ve gün şartlarını yerine getiren birisi için .
Bir an önce karar vermem gerekiyor,mayıs veya en geç haziranda emekliye ayrılma kararı aldım.
Yardımnlarınız için şimdiden teşekkür ederim :confused::confused::confused:

S&S,
her ikisini de hakediyorsanız elbette erken yaşlılık emekliliğini tercih etmenizi öneririm.
Hem süreç daha kolay ve kısadır.
Hem maddi açıdan farketmeyeceğini düşünsek bile ilerde çalışmak isteyebilirsiniz,bu durumda erken emeklilik size engel olmayacaktır.

SGDP açılımı Sağlık Güvenlik Destek Primi dir.
Emekli çalışanlar,uzun vadeli sigorta kollarına değil,sadece sağlık ve iş kazasını kapsayacak şekilde kısa vadeli sigorta kollarına SGDP ödeyerek tekrar çalışabilirler,emekli maaşlarını da alabilirler.
Ancak malulen emekliler tekrar çalışamazlar,aksi halde emekli aylıkları kesilir normal sigorta ödenir.

merhabalar.!

% 95 raporum ve aynı orandaki vergi indirimim ile (kronik karaciğr hasta.) 1800 günde malulen emekli olabiliyorum. şu an 2530 prim günüm var.

kafamı karıştıran durum 1800 günü doldurupta malulen emekli olmakmı avantajlı yoksa 3600 gün ile erken emeklilikmi?

asgari ücret ile çalıştığımı varsayarsak şu an emekli olsam 1800 günden malulen emekli olsam ne kadar 3600 gün ile erken emekli olsam ne kadar maaş alırım?

merhabalar.!

% 95 raporum ve aynı orandaki vergi indirimim ile (kronik karaciğr hasta.) 1800 günde malulen emekli olabiliyorum. şu an 2530 prim günüm var.

[FONT=sans-serif]OturanBoğa [/FONT]Ufukalp 3000 LİRA maaş alıyorum emekli olsam bana 1300 lira bağlarlar hesablarıma göre ama o para yetmez tekrar çalışmam gerekiyor suanki yerimde çalışmak daha mantıklı geliyor bana sizce beyler ? emekliliğim doldu simdi ssk dan emekli olursun yazısı da aldım vergi indirimim de var tavsiyelerinizi bekliyorum beyler benim çalıştığım yer emekliği çalıştırmıyor çalıştırsa emekli olayım ama yok

engelli kadrosu boş kalmasın diye calıştırabilirler belki bir görüşün bence işyeri ile

bu soruma yanıt alamadım arkadaşlar 1800 günle malulen mi emekli olsam yoksa 3600 günle normal emeklimi
Bir daha çalışmayı da düşünmüyorum.Eğer 3600 daha yüksek ise onu bekleyeceğim.

Bboy

Sizin için malulen emeklilik avantajlı. Eğer ikisine de şartlarınız uygun olsa erken emekliliği tercih edin diyeceğim ama sizin erken emeklilik için yıllarca prim yatırmanız lazım. Yıllarca yatıracağınız primi + bu süre içinde almayacağınız malulen emeklilik maaşını üst üste koyup hesap edince en uygunu hemen emekli olmak.

Sizce bu ne kadar doğrudur.Arkadaşın birisine sordum artık malulen de olsa erken emeklide olsa aynı maaşı alıyor dedi maaşlar şuanda 1100 TL dedi..

SGK SSK Emekli Maaşı Hesaplama Bu siteye girdim malulen dedim 4a dökümünü yapiştirdim. bana emekli maaşım 840 TL diye yazdı.

Üst Alt