Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malulen emekli olan annem için ÖTV'siz araç alabilir miyiz?

elvis21

Yeni Üye
Konular
2
Reaksiyonlar
0
Merhabalar forumu biraz araştırdım ama tam sorumun cevabını bulamadım o yüzden sorma geregi duydum sizlere.

Annem %65 sakatlık raporu ile zorlu bir dönemden sonra emekli olmayı basardı. Şimdi sormak istedigim bir arkadasımın babasının gözünde bir sakatlık varmıs ve özürlü olarak geciyormus galiba araba alırken bunlar vergi indiriminden faydalanıyorlarmıs acaba malulen emekli olan annem içinde böyle bir şey söz konusdu mu yani vergi indirimlerinden faydalanabilirm
i eger faydalanıyorsa bunlar nasıl indirimler nelerde geçerli olur ve nasıl bir basvuru yapılmaliki bu durum kullanılabilsin.

Yardımcı olursanız minnettar kalırım arkadaşlar.

vergiindiriminden yararlana bilmesi için h sınıfı ehliyeti olmalı ortapedik engeli veya başkası kullanacaksa %90 rapor alması lazım anneniz kullan mıyacaksa %65 yeterli degil 90 olmalı

Verdiginiz bilgilendirme için çok teşekkür ederim.

merhaba.

Babam kalp yetmezliği tanısıyla malulen emekli olmustur. rapordaki oranı % 55 tir. Araç almak istiyoruz. acaba ötv indiriminden yararlana biliyor mu ?

Babanızınadına araç alabilmek için % 90 ve üzeri oranlı rapora ihtiyacınız var. % 55 raporla alamazsınız

Üst Alt