Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malülen emekli maaşına icra konulur mu?

bahira

Üye
Konular
18
Reaksiyonlar
0
arkadaşlar emekli sandığından malülen emekli maaşına haciz-icra konulabilirmi. konulmaması için ne yapmalıyım.bilgisi olan arkadaşlarımın yardımını bekliyorum teşekkür ederim.

Yasal olarak konamaz. Eğer konursa, İcra Hukuk Mahkemesi'ne şikayet davası dilekçesi vererek icarayı kaldırabilirsiniz.

çok teşekkür ederim Bülent abi. boşanma davasından dolayı bir icra bekliyorum bakalım sonucu yazacağım

nafakaysa işin zor hiçbir şekilde emekli maaşına haciz konmaz fakat nafakada tamamı degil beli bir oranda kesinti oluyor diye duydum iyice araştır

emekli maaşına icra konulamaz ama nafaka için maşın 4/1ine icra konulabiliyor

evet nafaka var birde 5 bin lira kadar tazminat hakkı oldu. ama birikmiş nafaka emekli olmadan önce maaşımın 3/1 kesiliyordu. şimdi emekli sandığından emekli olduk ne kadarı kesilir bilmiyorum. sonucu yazacağım

bülent kardeşim oturan boga ya kusura bakma borc babamın ssk ya prim borcu ssk lı olarak şalışan benim büfeye icraya geliyorlar o an babam yok haciz işlemi yaptılar babak olmadıgı için oglusun sen imzala bende imzaladım yıl 1988 borc ödendi biliyorum ama ödenmemiş babam oleli 2 yıl oldu benim maaşıma haciz koydularcok itraz dilekcesi yazdım bimere he red geliyo bidaha yazdı cevap yok bu nedenden ötürü haciz koyabilirlermi teserkkür ederim

tarakcı kardeş öyle bir giriş yapmışsın ki alacaklı Bülent abi zannettim:). sorunuzu biraz dana net ifadelerle yazarsanız daha iyi olur. anladığım kadarıyla hakkınızda bir icra takibi var eğer emekli aylığı almıyorsanız muvaffakiyet aranmaksızın maaşınıza icra gelir. diğer konu için bence en kısa zamanda bir avukat yardımı alın

kardeşim emekli olan benim malulen emekliyim1994 ve96 yıllarında babamın yanında calışıyordum bu arada ödenmemiş ssk primleri olmuş 1998yılında büfeye hacize geldiler eşyaları haciz yapıp yaptıklarına dairde babam o an olmadıgı icin bana imzalattılarben borc ödendi biliyorum ama ödenmemişiki yıl önce babam vefat etti nisan ayından itibarenmaaşımın yüzde 25 ini kesiyorlar bu ne dedim calişan sensin imza atan sensinvaris sensinsen ödeyeceksin iyide babama 15 yıl bagkur emeklisi maaş verdiniz niye onun maaşina haciz koymadınızda benim maaşıma haciz koyuyorsunuz itiraz dilekcesi yazıyorum bimer kanalıyla red geliyor nisanda tekrar ameliyat oldum hala düzelmedim daha yayıyorum bir care arıyorum yardımcı olursanız sevinirim

bimere yazmak bu konu için çzüm yolumu bence değil. icra mahkemesine itirazda bulunmayı deneyin. sanırım burda imza attığınz kağıdın içeriği çözüm noktası avukat yardımı alın derim. normalde sizden izinsiz kesemezler.

Üst Alt