Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Malul olmadığıma dair verilen kararı Sgk sağlık kurulu mu veriyor, yoksa hastanenin heyet kurulu mu?

Can1963

Üye
Konular
9
Reaksiyonlar
22
Herkese selamlar. Malulen emeklilik için bana red geldi. Merak ettiğim bir konu var. Sgk'nın verdiği kağıtta karar olarak şu yazıyor: Sağlık kurulunun vermiş olduğu karar: adı geçenin, ağır düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğine (malul olmadığına) karar verilmiştir. Bu yazı hastanenin heyeti tarafından mı yazılıyor. Sgk tarafından mı? Bilginiz var mı? Teşekkür ederim.

Hastane heyeti sadece tespit yapıyor. Sonuçları sağlık kuruluna gönderiyorlar. Onlar da kararı veriyor. Ama o ritüel insanı şaşırtıyor. Heyete çağırıyorlar ya. Sanki çok önemli gibi. Oysa 20 saniye Bir doktor sadece sana bakıp seni gönderiyor. Sonuçları da Ankara'ya göndereceğiz diyor...

@Can1963,

Kararı SGK sağlık kurulu veriyor. Senin kararı çıkaran bölüm SGK sağlık kurulu , o karara göre agir düzeyde olduğunu belirtmişler güya sen çalışma gücü kaybı ( hafif , orta , agir. Tanılarından birini karşılamıyorsan diğerine bakmaları gerekir bence verilen karar yanlis mevzuatı istediği gibi anlayıp postalamışlar oradaki agir değilse bile hafif veya orta tanı nerede kaldi çalışma gücü kaybında sen sadece agir tanıdan emekli olacağını belirtmiyorsun ki bu kadar da olmaz pes yani gidin durumu anlatın

@gannicus, Anladım, evet haklısınız.

@Manemm, ağır düzeyde çalışma gücünü kaybetmediğine (malul olmadığına) karar verilmiştir. Böyle yazmışlar. İtiraz dilekçesi doldurdum ve red kararına itiraz ettim. İtiraz sonucu açıklanınca tekrar red gelirse nasıl durumu anlatayım? Ne demeliyim? Aydınlatırsanız çok sevinirim.

Son düzenleme:
@Manemm, O durum şöyle oluyor,

Kişi malulen emeklilik başvurusu yaptıysa SGK Sağlık Kurulu sadece Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp var mı yok mu ona bakar diğer tanıları değerlendirmez.

Sizin dediğiniz şekilde kişide Orta Düzey veya Hafif Düzey çalışma gücü tespiti yapılacaksa bu başvuru Çalışma Gücü Kayıp Tespiti (28/5) olarak yapılmalıdır. Arkadaş malulen emeklilik başvurusu yapmış Ağır Düzeyde Çalışma Gücü Kayıp olmadığı için red gelmiş yanlışlık yok.

@Can1963, Geçmiş olsun, itirazınız sonucu dosyanızı bu seferde Yüksek Sağlık Kurulu değerlendirecek ve bu karar nihai karar olacaktır. Yine red gelirse dava açabilirsiniz kaç yıl sürer onu bilemiyorum.

@BnymnYldz,
Anladim genel olarak başvuruları artık maluliuet kapsamında aldıkları icin insan karıştırıyor bende çalışma gücü kaybı olarak başvurdum maluliuet tespiti olarak yazıyor ama çalışma gucu kaybı olarak başvuruldu genel olarak boyle ilerlediğini söylediler insanın aklı karisiyor

@gannicus, Malulen emeklilik için herşeyim tutuyor.

@BnymnYldz, Bilgiler için çok teşekkür ederim. Peki Sgk benim ağır düzeyde çalışma gücü kaybımı neye göre değerlendiriyor? Tek hastalıktan 60 puan aldım ben. Ayrıca kaç kere itiraz etme hakkımız var? Tüm itirazlara red geldikten sonra mı dava açıyoruz?

Son düzenleme:
@Can1963, SGK sizdeki hastalığı aldığınız raporun içeriğine göre değerlendiriyor. Hastalık listesinde olan Ağır Düzey şartlarının karşılanıp karşılanmadığına bakıyor ve ona göre karar veriyor.

Hastaneden almış olduğunuz raporda %60 veya üzeri yazan oranı baz alıp malulen emekli olurum diye düşünmeyin. O raporda yazan oran SGK için bağlayıcı değildir.

Yönetmelikte şöyle diyor 👇
Sağlık kurulu raporları
MADDE 12 (9)

Sağlık hizmeti sunucusu tarafından düzenlenen sağlık kurulu raporunda çalışma gücü kaybı veya engel oranı belirtilmiş ise bu oran, Kurum Sağlık Kurulu ve Sosyal Sigorta Yüksek Sağlık Kurulu kararlarında bağlayıcı değildir.

İtiraz konusunu yazdım ama tekrar sormuşsunuz.

Olumsuz sonuç gelmiş ve itiraz etmişsiniz zaten.

Dosyanız Yüksek Sağlık Kurulu tarafından tekrar incelenecek ve nihai karar verilecek.

Bu son karara itiraz edemezsiniz istiyorsanız dava açarsınız.

Üst Alt