@İSCM, Herşey o kadar hızlı değişiyor ki, takip etmek bazen zorlaşıyor,
Tam bir bilgim yok, fakat bu kaos ortamında, normal ehliyetinizi, engelliye ehliyeti olarak yenilemek sanki pek akıllıca değil gibi, son güne kadar bekleyin derim. İşin içine engelli ehliyetini sokarsanız, ehliyetiniz tamamen iptalde olabilir, engelli haklarından yararlanmamanız için,
Şahsi kana atim, siz yine normal ehliyet şeklinde yenileyin, en azından komisyona sevk vs uğraşmazsınız. Ama yenileme esnasında Aile hekimliği mecbur tutar sevk yaparsa o zaman yapacak birşeyiniz yok mecbur komisyona girersiniz. Siz eski tecrubeli sürücüsünüz, alırsınız otomatik vitesli bir araba, padaller de zaten sorun yoksa, Elhamdüllih sağ elinizde sağlıklıymış, sağ el önemli, kontak, vitez, ayna ayarı vs için.
Bu kargaşada bence ehliyetinizi tehlikeye atmayın, ehliyetinizi kaptırırsanız, hiç bir aracı kullanamazsınız zaten.
Benim sağ dizim bükülmüyor birde belimde kambur var, sadece soldan gazlı, otomatik vitesli araç kullanıyorum yıllardır. Başka bir terdibatım felan olmadığı halde, boynum dönmüyor bahanesiyle ehliyetim yenilenmedi, şimdi 28 yıllık ehliyetim sürücülüğüm gitti, sahip olduğum yıllardır kullandığım aracımla trafiğe çıkamıyorum, ehliyetsizlikden ceza yerim diye, engelimde % 60 ortopedik....
İyi düşünüp karar verin...