Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Maliye araç alımı ile ilgili olarak yeni yazı mı yayınladı?

@savior44, ortopedik engelim mevcut. ben de bayramdan önce araba almak için işlemleri başlatmıştım. Sabah arayıp ortopedik engelliler için ötv muafiyetinin durdurulduğu söylediler. Birkaç saat önce bayi beni tekrar arayarak ötv muafiyetiyle aracı alabileceğimi, yukarıdaki karışıklığın giderildiğini söyledi.

90 altı raporu olan ortopedik engelli Bireyler ötvsiz araç alamayacak

Anayasa Mahkemesinin bu şekilde bir kanun düzenlemesinin kapsamının "eksik" olduğu ve eşitliğe aykırı olduğu gerekçesiyle iptallerinde, kanunun önceki haline göre hak sahibi olanların hakkının devam edeceği ile ilgili çok sayıda Danıştay kararı var. Burada dayanak yasa maddesi değil, Anayasanın kendisi. Buna dayanarak karar veriyor Danıştay. Diyor ki "iptal başkaları da eklensin genişletilsin diye yapıldı, bu nedenle iptalden dolayı eskiden hak sahibi olanların hakkı hukuki güvenlik ve meşru menfaat ilkelere gereği korunur." Bu nedenle benim de dahil olduğum eski düzenlemeye göre hak sahibi olanlar mahkeme yoluyla bu haklarını kullanabilirler.

Üst Alt