Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkemece engelli aracıma yaklaşmama kararı alındı. Bunu nasıl iptal ettirebilirim?

aristolu

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba arkadaşlar,
Eşim hakkımda uzaklaştırma kararı çıkarttı. Kararda eve yaklaşamadığım gibi özel tertibatlı engelli aracıma da yaklaşmama kararı çıkmış. Tabi hakim aracın engelli aracı olduğunu bilmiyordu.
Uzaklaştırmaya itiraz ettim ve bu konuyu da dilekçeye ekledim. İtirazım kabul edilmedi.
Aracı 2020 yılında aldım ve TSE tertibatı onaylarken 1. derece yakınlarımın da kullanabileceği şekilde onayladı. Bu karar için ne yapailirim, araca çok ihtiyacım var.

Maliyeye bildirsem mi?

Hiç bir şey yapamazsın kadın ne derse o olur. Uzaklaştırma kararının haklı sebebi varsa yapacak bir şey yok.

Avukat deseteğiyle itiraz dilekçesi yazdık ama gelen cevap olumsuz. Uzaklaştırmanın ise aslında haklı bir sebebi de yok. öylesine mi uzaklaştırma verildi derseniz aynen öyle, şikayetçi oluyor ve 2 ay uzaklaştırma veriyorlar. Ne bir şiddet, ne bir hakaret var ortada. Eve arabaya yaklaşmama kararı çıkıyor.

geçmiş olsun araç senin şahsi malın ve şahsi kullanım amacı ile aldın yani kişisel bir mal kişisel bir uzuv gibi düşün elin kolun bacağın mutlaka itiraz et karar bozulur araç için...
Ülkedeki saçma sapan kanunlar üzünden bir sürü erkek mağdur oluyor sonsuz nafaka dan tut osursan uzaklaştırma veriliyor bu da adaletsizliği doğuruyor
mutlaka itiraz benzer durumlarda 1-2 kişibiliyorum şahsi kulanım oldğu için itiraz haklı görmesi lazım hatta bulabilirse bu tarz kararları sun ama avukat önemli iş bilecek biri olmalı

Bizim ülkemizde sadece beyan esas alındığı için bunu art niyete cevirebiliyorlar kadın bunu niye yapar ya aile fişlemiştir ya da birinini bulmuştur seni yıldırmaya çalısıyor olabilir varsa mal mülk üstüne oturmak isteyebilr...Evililik içinde alınan her mal ortak sayıyor Türk kanunları...

Benden sana tavsiye ne kadar mal kurtarabilirsen kar gözü ile bak anlaşmaya çalış ve o kadından kurtul sırf yalan beyan ile bu işlere girebiliyorsa artık ondan sana hayır gelmez hiç huzurun olmaz...

itiraz ettim reddedildi. yeniden itiraz ettim cevap vermedi mahkeme. zaten 2 aylık uzaklaştırmanın 1 ayı geçti. uzaklaştırma bittikten sonra kavgasız dövüşsüz aracı nasıl kendime alırım onun yoluna bakacağım. Maliye bu işe nasıl müdahil olur acaba. Yada Trafiğe mi gitsem.

sana tahsis edilmiş devlet tarafından sana sunulmuş hak başkası üstüne ipotek koyamaz mahkemede koyamaz saçmalık bu ya da cahil bir memura denk geldin şerh koyulamaz haciz koyulamaz başkası adına kesinlikle şerh koyulamaz hangi a..tala denk geldin acaba torpili falan mı var böyle bir karar veremez mahkeme...tekerlekli sandalyeye gibi düşün bir uzuv araçsız hayatını idame ettiremediğinizden bahsedin karar lehinize verilmek zorunda gerekirse karar veren hakim ile iletişim kurmayı dene olmadı CİMER yazmalısın yardım iste

@marto1, öyle bir karar verir ki aklın şaşar elinden bir şey gelmez. İtiraz etsen sonuçlanana kadar aylar geçer. Kanun da ne yazdıgı önemli değil. Karar çıkarsa geçerli oluyor itiraz ediyorsun senin itirazın kabul edilene kadar sen madur oluyorsun.

karar veren mahkemeye itiraz ettim. red geldi ve itiraz yoluda kapalıdır denildi. aracı kullanamazsın dememiş, eşimin kullanımındayken yaklaşamazsın demiş. Sadece araç değil, eve okul ve işine de yaklaşamazsın demiş ve böyle olunca 7 yaşındaki çocuğuda görmem imkansızlaşıyor. itirazımda hepsini belirttim, sanki hiç okumamışlar gibi direkt red vermişler.

Mahkeme kararlarını cimer e şikayet etmek pek birşey değiştirmiyormuş. Öyle söylediler. Birde bunlar süre alacak benim uzaklaştırmanın bitmesine neredeyse 1 ay kaldı.

Aracı hangi resmi yolla kendi kullanımıma geçiririm bilemedim. Maliye ye gidip soracağım bakalım ne diyecekler ama uzaklaştırma kararım var deyince sanki ben suçluymuşum gibi bir ön yargıya giriyor herkes. Derdimi nasıl anlatırım bilemedim.

Son düzenleme:
itiraz yolu kararın tamamını kapsadığı için redi vermiş oalbilirler. ilgili kanunun 8/2 deki maddesini okuyun. İtiraz yerine tedbirin değiştirilmesi veya kısmen kaldırılması konusunda devam etmen en uygunu olur. itiraz yolu kapandıysa bu şekilde yeni dosya açılabiliyormuş.

Kısmen kaldırılıması için de dilekçe verdim ama cevap gelmedi. şimdi de cevap gelmediği için hatırlatma dilekçesi vereceğim ama zaten süre dolacak.
İnsan ancak başına gelince anlıyor. Bir kişide bana ne oldu nasıl oldu niye oldu gibi hiç soru sormadı. polis gel buraya imza at dedi o kadar.

Üst Alt