Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Mahkeme 5 yılı dolan aracı satmamıza izin vermiyor!?

ege112

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Öncelikle herkese merhabalar ;
Amcam %98 oranında zihinsel engelli 2013 yılında vasisi olarak olarak ötv indirimli araç almıştık.
5 yıl geçmesinin ardından mahkemeye başvurup , aracı değiştirme talebinde bulunduğumuzda hakim aracı satsak bile yeni araç almamıza izin vermeyeceğine karar verdi.
İzmir'de bulunan hakimler olarak olayın suistimal edildiğini düşünüp artık ortak karar olarak nedenlerini açıklayarak kabul etmeyeceklerini ilettiler.
Engelli yakınınız varsa belediyeden araç talep edip veya ambulans çağırıp ulaşımını sağlamamız gerektiğini söylediler.
Amcam yaşlandığından dolayı araç küçük ve dar olduğundan araca binip inemiyor.
Nasıl bir çözüm yolu bulabiliriz ?
Yardımlarınızı ve görüşlerinizi rica ederim.

Benim anlamadığım, vasisi iseniz, ve 5 yıl dolduysa niye mahkemeye başvurup araç almak istediğinizi söylediniz?

Normalde böyle bir süreç yok?

Satış yapmak icin notere gittigimizde mahkeme karari olmadan satisini yapamayacaklarını ilettiler

İlk defa duydum. bilen arkadaşlar yazarlar, bende öğrenirim.

ege112

Selam, bu knouyu hafta sonu biraz araştırdım. Vasi durumunda mahkeme kararı ile dediğiniz şekilde ÖTV siz araç alınıp, satılabiliyormuş. Bu tür satışın kesin ve sıknıtısız olduğunu söyledi Polis memuru.

Sizin konunuza önerim, Mahkeme kararı bu şekildeyse ve İzmir böyle ortak karar alıyorsa, bir üst mahkemeye başvurun. Eğer gerçekten araca ihtiyacınız varsa ve mevcut araç bunu karşılayamıyorsa, talebinizin kabul göreceğini belirttiler.
aslan_55

Cevap verdim.

Üst Alt