Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lösemi ve iki gözde keratokonus ile malulen emekli olabilir miyim?

MST1655

Yeni Üye
Konular
1
Reaksiyonlar
0
Merhaba ben %64 engelli bir vatandaşım engel durumum 1.lösemi 2.her iki gözdede keratokonus var bir tanesi hiç görmüyor denecek kadar az görüyor ve kornea nakli olmama rağmen değişiklik olmadı görmesinde diğeri'de az görüyor
bu sebepten malulen emekliliğe başvurmak istiyorum 1800 günümü tamamlamama 50 günüm kaldı sizin düşüncelerinizi almak istiyorum sizce aylık bağlanma olasılığı nedir.

MST1655,
İlk işe giriş tarihiniz nedir.
İşe giriş tarihinizde raporunuz var mıydı?
rapor oranı neydi?

Ilk sigorta giriş tarihim 2008 mart ayı raporumu 2010 da aldım, %64

@MST1655

maluliyet cetveli'ne göre göre "Bilateral 0,1 (20/200) ve bu seviyenin altında görme keskinliğini bozan, kontakt lensten yararlanmayan iki taraflı keratokonus" maluliyet sağlar.

Durumunuz buna uygunsa, ilk sigortalı olduğunuz tarihten bu yana 10 yıl geçmesi ve bu sürede en az 1800 gün prim ödenmiş olması şartı ile malulen emekli olabilirsiniz.

Malulen emeklilik talebiyle sigorta müdürlüğüne başvurduğunuzda sizi hastaneye sevk ederler. Orada verilecek rapor sgk sağlık kuruluna gider ve karara bağlanır

Üst Alt