Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Livedoid vaskulit ve Şjögren sendromu ile rapor alıp emekli olabilir miyim?

Arda-sema

Yeni Üye
Konular
3
Reaksiyonlar
0
benim sjogren sendromu hastaligim var. ayrica livedoid vaskulit hastaligimda var.
suan 4a'lı calisiyorum 40 yasindayim. prim gunlerim (6300) ve sigorta baslangic surem (1997) dolu.
vergiden muaf erken emeklilik icin basvursam bu hastaliklardan %40 oran alabilir miyim. tahmini bilgisi olan var mi aranizda?v

ergi dairesinden basvuru form ve gerekli evrak listesini aldim. bu evraklari hazirlayip geri goturdugumde heyete yonlendireceklerini soylediler. benim gibi baslangic surecinde yara basvurmus olan var mi aranizda ne gibi surec isliycek?

Arda-sema

sakatlık oranı cetveli'ne göre hangi oranda rapor verilir bilemiyorum. Ama evet, defterdarlık sizi hastaneye sevk eder ve alacağınız rapor %40 ve üzeri olursa vergi indirimini onaylanır. Bu hakkı elde ettikten sonra erken Yaşlılık emekliliği için sigorta müdürlüğüne başvurabilirsiniz.

Tesekkur ederim.sakatlik cetvelin hastaliklarimla ilgili detaylari anlayamadim.tam olarak oran belirtmiyor olabilir.acaba 40 oran cikarmi bilemedim.tahminen cikarmi merak ediyorum.hastaliklarim disinda organ tutulumum yok cunku.ama kas agrilarim oldugundan calismakta zorlaniyorum.

Üst Alt