Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Liseye devam ediyorum. Sınava nereden gireceğim ve kuraya da başvurabilir miyim?

lacivert21

Aktif Üye
Konular
13
Reaksiyonlar
2
Merhaba arkadaşlar
Ben işitme engelliyim. Şubat ayında %52 rapor aldım. Ekpss sınavını sonradan öğrendim. Birkaç sorum olacak;

1- Liseyi bitirmeme rağmen alttan dersim olduğu için açıktan devam ediyorum şu anda. Gelecek sene diplomamı alacağım inşallah. Sınava girmeme engel olur mu bu durum?
2- Bilgisayar sertifikası almaya çalışıyorum. Bana bir yararı dokunur mu? Çünkü üniversite okumadım acaba atanırsam ne gibi işte çalışabilirim?
3- Sınava girdikten sonra kurayada başvurabilir miyim. Yani hakkım var mı?
4- Kpss sınavınada girebilir miyim normal bir şekilde?
Teşekkürler

1.sınava girersin ama mezun olamazsan tercih yapamazsın
2. Atandıgın bölümünde bilgisayar sertifika şartı olursa yararlı olur
3. Sınava başvurursan kuraya başvuramazsın

4.kpss sınavınada katılabilirsin

cemil er

Yani ortaöğretim düzeyinde başvuracağım. Ve sınav mı yoksa kura mı daha iyi ona göre başvurumu yapacağım.
Teşekkürler

eğer liseden girecekseniz kuraya giremezsiniz ikisi bir arada olmaz
mezun olup tercih yapabilirsiniz

nfrysmn

Yani sınava girdiğimde ortaöğretim kontenjanından mı gireceğim ve üniversite mezunu olursam hem sınav hemde kuraya katılabilir miyim?

hangisinden girmek istediğinizi siz seçmelisiniz
her ikisine birden girilmez ya lise ekpss
ya kura
liseden dersim var dediniz
diplomanız olmadan atansanızda geçersiz sayılır

Emrdyl

Sınava ortaöğretim ön lisans lisanlar girebiliyor kuraya ise ilköğretim
Siz katılamazsınız

Mezun olma durumunda olduğunuz icin lise duzeyinden girersiniz. Yani sinava girersiniz. Ben daha mezun olmadan girdim. Lise 4 idim. Daha diploma almamistim sinava girdim. Sinav sonuclarindan sonra da diplomami aldim.

msait19

Anladım sağ ol peki siz atandınız mı?
Ösym sayfamda mezun yazıyor ama zorunlu dersim olduğu için devam ediyorum mecbur.
Birde merak ettiğim birşey var; diyelim sınava girdim ve atandım ama diploma olmadığı için atanamadım. Sonra diplomamı aldım başka bir atanma olursa atanabilir miyim yani tercih yapabilir miyim?

Emrdyl

evet..tercih yapıp atanabilirsinz diplomayı elinize aldıktan sonra. ama şuan sınava girin ve alttan kalan dersinzi verin tercih dönemine kadar diplomayı almaya çalışın

Lise sonda okuyorum. EKPSS kuraya katılabilir miyim?

Lise son sınıfta okuyorum ekpss kaçırdım acaba ekpss kuraya katılabilirmiyim

Üst Alt