Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lisede görülen bilgisayar dersi Bilgisayar Sertifikası mahiyetinde sayılır mı?

Danua.

Üye
Konular
105
Reaksiyonlar
3
[FONT=sans-serif]Alttaki ibareye i okudum.Lisede bir sene bilgisayar dersi görmüştük acaba bunu karnem ile ispatlasam o da bu kapsama girer mi ?

Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar[/FONT][FONT=sans-serif], büro yönetimi ve sekreterlik[/FONT]
[FONT=sans-serif]d[/FONT][FONT=sans-serif]ersini alanlar ve [/FONT][FONT=sans-serif]bu hususu resmi olarak belg[/FONT][FONT=sans-serif]eleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına [/FONT]
[FONT=sans-serif]Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip [/FONT]
[FONT=sans-serif]Olmak”, niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir. [/FONT]

Atanma sırasında göreve yerleşmeden Sertifika İstenmiyor mu ?

Evet göreve başlamadan sertifika isterler.
Transkrip alırsın

Olmaz bilgisayar dersi gormeyen lisemi var sertifika ayri kursa gidip alirsin atan diyenler 3 gunde olacak is degil o atamaniz yapilmaz.

Bilgisayar dersini lisede aldım ama önlisans/lisans düzeyinden KPSS'ye girdim ve üniversitede iken bilgisayar dersi almadım. Sertifikaya ihtiyacım var mı?

Sertifikaya ihtiyacınız bulunmamaktadır. Bu sertifika için hayatınızın herhangi bir döneminde bilgisayara ilişkin bir ders almış olmanız ve bunu belgelendirmeniz yeterlidir.

Bilgisayar Sertifikası için 160 saatlik kurs mu görmek gerekiyor?

Belirli bir saat kotası yoktur. 160 saat limiti kurslar tarafından türetilmiş aslı olmayan bir bilgidir. Kursunuz 30 saat olabilir, 70 saat olabilir, 120 saat olabilir. Önemli olan elinizde bir sertifika olmasıdır.

Erdalakbay Bilip bilmeden yorum yazmayin milletin emeğini yazik etmeyin Hayatinizin bir doneminde bilgisayar dersi almış başarılı oldugunuzu onayli bi sekilde ispatlamak yeterlidir.

Özel şirketler 10 günde veriyormuş. 150 lira felan ödüyormuşsun sertifika içinde ama MEB onaylı mı oluyor bilmiyorum yakın zamanda bende iş yeri açmak için almayı düşünüyorum.

Bildiğiniz bir şirket adı var mı ?
Birde ismek in açtığı kurslardan "Bilgisayar Kullanımı" ile "Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı" kursları var hangilerini tercih etmeliyim.

Bilgisayar Kullanımı (160 saat) ve Temel Bilgisayar Okur Yazarlığı (32 Saat )

Lisede gordugunuz bilgisayar dersiyle asla olmaz cok zor degil arayin sorun atanmak istediginiz kuruma alinmadi gecen sinavda arkadasim atamasi iptal oldu o sertifikayi niye istesin o zaman bilgisayari ilkokulda goruyor artik millet. Herkes zorunlu bu dersi gormeye hem diplomayi hem sertifikayi niye istesin malmi bu kurumlar. Diplomasi olupta bilgisayar dersi gormeyen kalmadi sacmalamayinda. Maden 3 gunde veriliyor hayatin her alaninda istiyolar ozel sirkette bile bugun olmasa yarin lazim gidin alin. Herkesede bok atip durmayin.

http://kariyeradam.com/index.php
ben burdan almıştım uzaktan eğitim ile kursa gitmedim ama Meb sınav yapıo ondan geçiosun sonra uygulama sınavı yapıo meb onu da geçince sertifikan elinde ben 1.5 ayda almıştım sizin şimdi kaydolsanız asla yetişmez 160 saat sertifika 100 tl ye almıştım şimdi 150 olmuş iyi günler

Kimseye bok atmiyoruz klavuzu okuyun lütfen 2.3 Başvuru Özel Sartlari5. Örgün eğitim yoluyla zorunlu/ortak/seçmeli bilgisayar, büro yönetimi ve sekreterlik dersini alanlar ve bu hususu resmi olarak belgeleyen adaylar, “M.E.B.’dan Onaylı Bilgisayar İşletmeni Sertifikasına Sahip Olmak”, “M.E.B.’dan Onaylı Büro Yönetimi ve Sekreterlik Programı Sertifikasına Sahip Olmak”, niteliğine sahip olarak değerlendirilecektir.

Ayrica emin ol her lisede bilgisayar var diyorsun ama 1 yas farkimiz olan kardesim ayni okulda okudugumuza ragmen bilgisayar dersi görmedi yani her okulda olacak diye birsey yok olsada eger egitimini almissa bunu resmi olarak belgelendirsin zaten klavuzdada yazdigi gibi kabul edilir.

üniversitede görülen ders bilgisayar sertifikaı olarak geçmiyormuş bu dogrumu arkadaşlar ??

Üst Alt