Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise mezunuyum. Nasıl tercih yapmalıyım?

gökhan46

Üye
Konular
12
Reaksiyonlar
2
Ben ilkkez sınava girdim ilkkez tercih yapacam ama nasıl yapacam hiç bilgim yok lütfen yardım edin teşekkürler

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/2014-2-Kura/Nitelik-OzelKosullar27082014.pdf : Burada sahip olunan sertifika vb. kodları var.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/2014-2-Kura/TABLO-5ortaogretimalan27082014.pdf : Burada mezun olunan bölümün kodları var.

http://dokuman.osym.gov.tr/pdfdokuman/2014/EKPSS/2014-2-Kura/Tablo-2yeni27082014.pdf : Burada da kadrolar var.

Kadroların karşısındaki en son bölümde 'Aranan nitelikler' bölümünde ki kodlardan uygun olan kadroları seçebilirsiniz.
Örneğin: Düz lise ise 2001 olan kadroları seçebilirsiniz.

Tabi bunun yanında dikkat etmeniz gereken önemli bir husus daha: Memur kadrosu mu, hizmetli kadrosu mu yazacağınız. Düz lise için bunlar. Zaten meslek lisesi vb. mezunu iseniz aranan nitelik kodlarından bakıp hangi ünvanlar olduğunu görürsünüz.

İstediğiniz illere öncelik verip hangi kadroların olduğuna göre, hangi ünvanlara ve nitelik kodlarına sahip olduğuna göre yapabilirsiniz tercihinizi.

teşekkürler hiç bi sertifikam vb. yok mezun olunan bölüm kodlarınıda tam anlamadım ama bi bölümüm yok diye biliyorum sadece kodlar beni ilgilendiriyo sanırım ben aöl btirdim busene alan ayrımı olmayanlar yazıyo

2001 kodundaki herhangi bir ortaöğretim kurumundn mezun olmak koşulu olan yerleri seçeceksin.
Puanın ve sıralamanıda yazarsan daha net yardımcı olabiliriz

Siz lise mezunu iseniz ortaöğretimi seçeceksiniz, ortaöretim mezunları için nitelik kadrosu yazan tercih klavuzunda belirtilen kadroların karşısındaki nitelik kodlarının açıklamalarıdır.
Mezun olunan alan ise hangi alandan mezun iseniz o alanın kodları verilmiştir tercih klavuzundaki kadrolarda o kodlar yazar yani örnek olarak siz lise mezunu iseniz 2001 yazılı tüm kadrolara sizinle birlikte tüm lise mezunları başvurabilirken diyelim ki siz bilgisayar işletim teknisyenliği bölümü mezunusunuz ve onunda kodu 1217 buraya sadece sizin gibi bu bölümden mezun olanlar başvurabilir demek.

Aşağıdaki tercih robotu linkinden daha pratik oarak tercih yapabileceğiniz yerleri görebilirsiniz

2014 ÖMSS/KURA İLE ÖZÜRLÜ MEMUR YERLEŞTİRME TERCİH REHBERİ - Memurlar.Net

Adalet Bakanlığı 2001 +7225 düz liseliler bu tercihi yapabilecek miyiz yoksa sadece 2001 kodlu tercihlerimi yapabileceğiz kesin ve net bilgisi olan varmıydı acaba saygılar.

Merhaba, arkadaslar bilen birisi varsa bir konuda yardim rica ediyorum lutfen :( nitelikler kisminda 3 nitelik istemis bunlar dan birinin var olmasi yeterlimi ? Mezun olunan okul bolumunden ? Nitelikler 2009 - 2033-2107 hepsinin ayni anda olmasi imkansiz zaten bir tanesi yeterli mi ?

keyvan;

2.3 Başvuru Özel Şartları
Yukarıdaki şartları taşıyan adayların, bu Kılavuzda yer alan kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde aranılan şartların “tamamını” taşımaları gerekmektedir Bu şekilde olan kadrolarla ilgili açıklamalar aşağıda yapılacağı için bu bölümün çok dikkatli okunması gerekmektedir. Bu şartları taşımayan adayların yerleştirilseler dahi atamalarının yapılması mümkün değildir. Adayların tercihlerini yaparken aşağıdaki hususlara dikkat etmeleri gerekmektedir:
1) Adayların öncelikle tercih edecekleri kadronun karşısında yer alan öğrenim koşuluna sahip olmaları, ilaveten bu kadro için aranılan diğer özel niteliklerin tümüne sahip olmaları gerekmektedir.
3) Adayların tercih edecekleri kadroların karşısındaki başvuru şartları bölümünde birden fazla alan/dal/bölüm veya program belirtilmiş ise, bunların sadece birinden mezun olmuş bulunmaları yeterlidir.

KKelebekk ,oncelikle bilgi icin tesekkur ederim benim anladigim kadariyla niteliklerin hepsi mezun olunan bolum kodu yanlis algilamadimsa eger oyleyse super olur en azindan bolumumden girmis olucam yerlesemesemde :)

tercihimi yapacamda aklıma takılan bişey var ben aöl den genel kültürden mezun oldum ösym de alan ayrımı olmayan yazıyor kayıt yaptırırken öyle yaptılar tercih robotundada sadece genel kültür var

Üst Alt