Güncel İçerik

Merhabalar

Engelli haklarına dair tüm içerikten üye olmaksızın yararlanabilirsiniz.

Soru sormak veya üyelere özel forumlarlardan ve özelliklerden yararlanabilmek içinse sitemize üye olmalısınız.

Teksan İnovatif Medikal: Engelliler, Engelli Çocuklar, Hasta ve Yaşlılar için emsalsiz ürünler

Lise EKPPS ile memur oldum, Şimdi önlisans mezunuyum. 2016 EKPSS'ye girebilir miyim?

snn5151

Yeni Üye
Konular
4
Reaksiyonlar
0
ben 2014 ekpss ile memur oldum lise düzeyi.şimdi 2 yıl sonra yapılıcak olan sınava önlisans düzeyınde girsem memur olarak tercih yapabilirmiyim BİLENLER LÜTFEN YARDIM EDİN.

Hizmetli sınıfındaysanız GİH sınıfına tercih yapabilirsiniz. Ama zaten GİH'se yapamazsınız tercih.

2014 Lise EKPSS de memur oldum diyorsunuz. Lise düzeyine sadece hizmetli kadrosu verildi. Siz nasıl memur oldunuz?

ahh ahh mıllet ıs beyenmıyo ben atanabılseydım keske tuvalet temızlerdım her gun

devran29

atandıgı meslek sehir ilce degisiklik gösterebilir.yaşadıgı yer içerisinde önlisans alımı olursa neden olmasın?

ben lise mezunuyum önlisans bitirsem yapabilirim diye biliyorum yalnış mı ?

Sınava başvuru esnasında mezun olmayanların iki seçeneği olur.
Ya bitirdiğiniz düzeyi seçersiniz ve bu şartlara göre sınavın geçerlilik süresi boyunca tercihlerinizi yaparsınız,
Ya da bitireceğinizden emin olduğunuz düzeyden sınava başvuru yaparsınız.

Örnekle açıklayalım.
Liseyi bitirmiş bir kişi, önlisansa devam ediyor.
Sınava başvuru yaparken Önlisans'tan mezun olmamışsa halen,
Lise'den ya da Önlisans'tan hangisiyle başvuru yapacağına kendisi karar verir.

Ama unutmayın,
Örneğe göre, Önlisans'tan başvuru yaptığı halde ilk atamada mezun olmamış bir kişi, tercih yapabilmek için mezun olmayı beklemek zorundadır.
Mezun olduktan sonra yapılacak atamalara katılabilir ancak.

Özetle 2 sene içerisinde mezun olacak bir kişi, okuduğu düzeyden de katılabilir.

Siz zaten memur olduğunuz için ilk yaptığım yorum da geçerli hala.

Atamalar cercevesinde bitirirseniz yapabilirsiniz bitiremezseniz atamaniz gerceklesmez diye biliyorum

katılabilr onu biliyorum önlisans olarak tercih yapsam atamam olsa sıkıntı çıkmaz demi

bu arada yarddımcı olduğunuz için teşekkkür ederim

hizmetli demediğinize göre; memur dediğiniz GİH sınıfı memurudur.. lise düzeyi GİH memuruysanız, önlisans mezunu da olsanız, lisans mezunu da olsanız "GİH memurluğu"na atanamazsınız.. EKPSS yönetmeliğinde, "üst kadroya" izin var..
önlisans-lisans okuyup mezun olmuş GİH memuru, sadece "TEKNİK HİZMETLER" sınıfında okuduğu bölümüne özel kadrolara tercih yapabilir...

ne yani 2016 önlisanstan atansamda memur olamayacakmıyım :(

arkadaşım diplomanı kuruma ver ve kurum içi yükseltme sınavına başvur EKPSS'yi beklemek zorunda kalmazsın hem de daha garanti olur senin için.

snn5151,
Kadron ne hangi kurumda çalışıyorsun Ön lisans hangi bölümü bitirdin

adalet bakanlığında çalışıyorum adalet bitirdim 2016 önlisanstan girip başka bi kuruma geçmeyi düşünüyorum

Üst Alt